Pentru timisoreni
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Dar,dar daca nu ai barca,tot degeaba.Din pacate,eu am ramas fara barca.bogdank scrie:Avem balti cu rapitori, nu chiar "linga". In Surduc este mult salau, au inceput sa se prinda exemplare frumoase, vineri un prieten a prins un salau de 6.

Michael va recomanda Regulamentul forumului
Michael scrie:Avem balti cu rapitor pe langa Timisoara?????Nu stiam
Este adevarat ca nu prea avem mare lucru dar Ghiorocu care este la 20 km de Arad (ma refer la balta din stanga a AJVPS) este buna si nu-ti trebuie barca si are salau si clean, am vazut salau si de 8 kg prins la shad.
Fir intins...
caius delamarian
bogdank scrie: In Surduc este mult salau, au inceput sa se prinda exemplare frumoase, vineri un prieten a prins un salau de 6. .
Faptul ca spui ca in Surduc este mult salau, trebuie sa te bazezi pe niste argumente clare,salaul care la prins prietenul tau este din "garda veche"si este o intimplare fericita intrucat nu s-a mai populat cu rapitor de cel putin 10-15 ani+faptul ca se braconeaza non stop de cei care au vile acolo si si-au facut din asta un venit si un mod de viata,stiu chiar pe unii.
Oricum o sa incerc doar sa-mi fac rost de un motor electric,caci nu-i voie ptr noi pescarii cu din astea normale doar ptr altii cu....
caius delamarian
Ma bazez. Este foarte mult puiet de salau, iar de cind s-a racit vremea se prind in nestire /din pacate/ exemplare de 200-250g. Din fericire Surducul nu necesita populare dpdv al salaului, acesta a gasit conditii optime de reproducere. Nu acelasi lucru se poate spune despre ciprinide. Amurul nu se poate reproduce in conditiile de acolo, iar crapul nu prea apuca.Faptul ca spui ca in Surduc este mult salau, trebuie sa te bazezi pe niste argumente clare
Am prins si am vazut prins salau din toate generatiile, de la C0+ ("de anul asta"), pina la exemplare de 8-10 kg (care au cel putin 15 ani). Se pare ca si somnul se reproduce, pe linga exemplare de 8-12-28-45 kg, pe care le-am vazut capturate, am observat si puiet.
Daca mergi pe la Surduc, probabil stii cum se prind bibanii pentru a-i folosi ca momeala: cu o galeata fara fund. Am vazut nu odata ca din 10 bibanei prinsi, 6-7 erau de fapt puiet de salau. q.e.d.

Balta cu rapitor la 10 km de Timisoara: Cornesti. Cel care a concesionat Cornestiul a introdus in balta2 crapi >10 kg si stiuci mari, avea si de peste 10. Nu stiu daca a deschis pescuitul pe aceasta balta, ultima oara cind am vorbit cu proprietarul /prin august/ tocmai repopula. Ce stiu sigur este ca balta 2 e in sistem C&R
adilucu scrie:@caius
Ghiorocul e balta privata sau apartine de AJVPS? Daca e a AJVPS si nu am permis pe balti, cum fac? Pot plati la fata locului?
Cele din stanga sunt ale AJVPS, iar cea din dreapta nu este clara situatia a cui este si nu-ti trbuie nici permis nici altceva.Pentru celelalte cred ca se poate piati si pe loc daca vin cei de la AJVPS,o s ma interesez.
caius delamarian