pastravii rosii din tinutul Kola

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
bondan
senior
senior

pastravii rosii din tinutul Kola

Mesaj de bondan » 30 Mai 2005, 20:49

Cu toata parerea de rau ca nu mai stiu datele exacte (si nu mai am rabdare sa ma documentez pe net) tre sa va relatez si sa va cer impresia despre emisiunea de azi de la 6.30 de pe discovery channel.
Nu stiu daca ati vazut-o dar pe mine m-a impresionat profund. Un irlandez a realizat o emisiune in rusia, in penisula Kola (nu mai stiu exact s-ar putea ca peninsula sa fie alta, iar tinutul Kola, oricum mare imortantza nu cred ca are, un punct de reper este :) ).
Ei bine, in acest loc, sute de lacuri cristaline, cu rauletze de legatura pline de pastravi bruni si pastravi rosii. A luat irlandezul nostru un ghid rus, se pare ceva cunoscut intr-ale muscaritului, si au inceput baietii sa prinda exemplare care mai de care. Toate bineinteles eliberate.
Ma uitam la televizor savurand fiecare imagine, efectiv un paradis la pastravilor. Si replica finala bineiteles ca pestele se elibereaza pentru pastrarea faunei piscicole. a frumusetii absolut incredibile a locurilor.
pentru cei ce ati vazut emisiunea (norocosii :) ) si pentru ceilalti? pe cand astfel de mentalitate si la noi si astfel de ape?.
sunt convins ca multi dintre voi ati avut deja ocazia sa savurati ceva asemenator, iar pentru noi ceilalti nu pot decat sa sper ca ziua aceea e aproape ... foarte aproape. :)

SF
veteran
veteran

Re: pastravii rosii din tinutul Kola

Mesaj de SF » 31 Mai 2005, 01:28

[quote="bondan"] iar pentru noi ceilalti nu pot decat sa sper ca ziua aceea e aproape ... foarte aproape. :)[/quote]

Mai , tu astepti sfirsitul lumii . Tu inca nu stii ca omul pe unde trece murdareste peisajul . Am vazut multe vile , in locuri care inainte erau frumoase , vile ce se integreaza in peisaj ca o nuca in perete . Gusturile lui peste !!!
In tinutul asta de care zici tu mai mult ca sigur ca-s putini humanoizi , motiv pentru care peisajul ii nepatat .
Cit despre faptul ca a prins si el niste pesti intr-un astfel de loc , eu nu comentez , emisiunile la televizor fiind una si pescuitul cel de toate zilele alta

Fir Intins!!!

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 31 Mai 2005, 07:38

Am vazut si eu emisiunea, dar mai de mult. Tot ce este dupa Rex Hunt, e in reluare de nu stiu cate ori....
Intr-adevar...iti lasa gura apa :D Si nu o spun cu referire la gastrononie, ci la pescuit.
Referitor la intrebarea ta, pe cand si la noi asa ceva.... nu pot sa spun decat.... DREAM ON!!!! Niciodata asa ceva nu vei vedea in Romania!!! Si chiar daca vor veni asemenea vremuri, candva, nu cred ca apucam noi vremurile alea(asa de "apropiate" sunt). Bineinteles ca aici nu ma refer la conditiile geografice, ca astea ar fi, ma refer la densitatea de pastrav....
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 31 Mai 2005, 09:59

Eu nu pun in discutie cat de buni pescari erau cei 2. buni , nebuni ( :) ) au reusit sa prinda si sa arate lumii ce e prin locurile acelea.
Intr-adevar zona e supe salbatica.
Stiu ca la noi va fi mai greu asa ceva in viitorul apropiat ( la bogatie piscicola ma refer), dar daca nici sperantza nu e.
Si in plus, as vrea sa ajung si intr-un tinut din acela, nu neaparat la noi in tara. Da cred ca asta si mai greu. :)

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 22 Iun 2005, 16:14

salut bondan,in afara de peisaj si bogatia de pastravi nu era nimic de vazut in documentar.in apa aia orice pafarist lua peste.nu am inteles de ce nu au incercat si altceva in afara de musca.mai in nord e cimitirul submarinelor nucleare rusesti,o splendoare.
walleye

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 22 Iun 2005, 16:35

Eu se pare ca sunt mai putin impresionabil si am fost incantat sa vad atata amar de peste si lacurile apele acelea superbe. Si avand in vedere ca am prins putini pastravi, la musca si rotative, chiar mi-ar place sa fiu unul din "bolovanii" care prind acolo. :). Dar preturile sunt exorbitante pentru mine cel putin, la fel ca si o excursie la taimen, pastrav si lipan in mongolia. Deocamdata admir la tv si pe site-uri. cat despre locuri, sunt convins ca exista si mai frumoase, tara noastra abunda de locuri feerice, eu unul sunt convins de asta, dar intr-o emisiune de 30 min atat au avut timp probabil.

bondan
senior
senior

Mesaj de bondan » 22 Iun 2005, 16:39

am vrut sa zic mai usor impresionabil din punctul asta de vedere. scuze.

Scrie răspuns