Pastravarie

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
Vizitator

Pastravarie

Mesaj de Vizitator » 09 Noi 2004, 12:21

M-ar interesa, daca stie cineva, cam la cat s-ar ridica valoarea investitiei intr-o pastravarie. Costuri aproximative pentru: teren la munte (cam un hectar), constructie, cheltuieli cu intretinerea, cheltuieli de productie etc.

Daca cineva poate sa-mi dea o indicatie unde as putea gasi un business plan pentru asa ceva, ar fi chiar grozav! :)

Mii de multumiri!

Avatar utilizator
todi
veteran
veteran
Mesaje: 1241
Membru din: 06 Iul 2004, 15:29
Localitate: Limassol
Contact:

Mesaj de todi » 09 Noi 2004, 12:37

mielu,

daca ai bani de pastravarie, teren, etc, inseamna ca ai bani si sa contractezi o firma care sa se ocupe cu asta. exista firme specializate in domeniul asta, si cu ocazia asta renunti si la gandirea traditional romaneasca :) carpesc eu, fac eu, dreg eu, ma interesez colo, colo, unu' spune ceva, altul spune ceva etc.

Nu ti se pare mai corect? Si mai avantajos pe termen lung?

Numai bine!

Avatar utilizator
bogdank
veteran
veteran
Mesaje: 892
Membru din: 03 Sep 2004, 09:43
Localitate: Timisoara
Contact:

Mesaj de bogdank » 09 Noi 2004, 14:51

@ mielu

Asculta-l pe todi. A construi o pastravarie nu e mare scofala, dar a o face rentabila e deja alta poveste. Lucrezi cu sisteme vii, aflate in echilibru instabil. Trebuie neaparat sa ceri consultanta din partea unui specialist (sau firma). Am vazut recent o pastravarie imensa, din care functiona 1/3, pentru ca a fost prost conceputa captarea apei. In conditii de toamna si captarea completa a unui piriu, de abia avea oxigen pentru o treime din bazine. Chiar construita si conceputa OK, trebuie sa ai un specialist pe linga tine, pentru ca in caz de probleme, iti mor toti pestii in 1/2 ora. Iar probleme pot sa apara de la debite de apa, furaje, dimensionarea captarii/evacuarii, boli etc etc.
Ca idei de la care trebuie sa pornesti:
- specia: clar curcubeu, de regula icre embrionate aduse de dincolo, cu linii monosex sau triploizi
- locatia -
* calitatile fizico-chimice ale apei; valori termice multianuale, debite minime si maxime
* configuratia terenului;
* distanta de la reteaua rutiera principala;
* pozitionarea fata de centre comerciale unde se poate valorifica pastavul;
* pozitionarea fata de asezari urbane sau industriale ca surse potentiale de poluare a apei.

Firme care sa se ocupe de asa ceva nu stiu sa existe, dar Romsilva, mai exact RNP-ul are specialisti in salmonicultura, poate gasesti vreunul dispus sa te ajute

rbt_roby
utilizator nou
utilizator nou
Mesaje: 2
Membru din: 07 Noi 2008, 13:50
Localitate: fagaras
Contact:

Mesaj de rbt_roby » 07 Noi 2008, 14:02

dak va intereseaza o pastravarie conactatzi-ma pe adresa de email...rbt_roby@yahoo.com....;)

Scrie răspuns