pe scurt, am plecat vineri dupa-amiaza catre canalul Dunare - Marea Neagra, zona Basarbi
am dat seara la jig si linguri fara succes, iar peste noapte lansetele cu lipitori si rame au stat neatinse
dimineata pe la 10 am prins eu un avat, si eugen a avut doua atacuri de vaduvite cred hehe
dupa care am plecat pe dunare la capidava, la tevi
acolo a prins eugen un avat, costica o marla si eu 5 marle
curiozitate, marlele le-am prins pe fund, apa de 5-6 m, cu jig de 10 gr. si shad, jig-ul jucat pe fund in zigzag, marlele dadeau pe cadere ca salaii

am avut o partida de salau pe cinste cu marlele alea, dadeau ca nebunele

la Capidava pe insula era tristete totala, erau multe grupuri care dadeau la stationar si beau bere fara rezultat

inca o chestie, langa noi era o familie, neveste, copii, etc, lansete bagate in apa si o setca pe mal

se duce Costica si ii intreaba, bai frate, asta-i braconaj, stiti ca faceti puscarie pt. asta ?
si capul de familie ii raspunde candid: nu se mai face puscarie pentru asta, e doar amenda acuma
comentariile sunt de prisos
dupa care ne-am intors spre cernavoda si ne-am oprit pe langa localitatea Dunarea pe un brat mai mic al dunarii, unde niste bastinasii dadeau la stiuca cu pestisor si vroiau sa ne vanda cateva marle
acolo am dat vreo ora degeaba, mai putin Eugen care a avut o taietura, lenevos fiind nu si-a mai legat struna si atunci i-a dat stiuca hehe
si ca sa fie treaba oabla, ne-am hotart pe seara, la intoarcere, sa pescuim putin pe Borcea sub podul de pe drumul national, pe insula
acolo un bastinas ne-a zis ca e loc bun 6 km spre sud, la o statie de pompare
si ne-am bagat prin niste coclauri pe acolo, gropi cu noroaie, tot tacamul
a trebuit sa intorc masina pe digul de protectie, si ne-a luat vreo ora sa ajungem la locul respectiv, plini de noroaie bineinteles
acolo erau doua golfuri bune de somn, si in jumatea de ora care am mai apucat sa pescuim am prins eu un avat si eugen a avut vreo doua atacuri de avat zice el, dar eu cred ca erau vaduvite

dupa care ne-am intors la autostrada si am luat-o spre casa, nu inainte de a baga masinile prin toate noroaiele posibile si de a-l trage pe costica cu sufa dint-un mare noroi
costica, daca am omis ceva te rog sa ma completezi

oricum, cine mai este amator de astfel de coclaureli este binevenit, in cadrul operatiunii oscilanta stramba 2, care se va desfasura la o data ulterioara