opertiunea oscilanta stramba 1

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

danr
Site Admin
Site Admin

opertiunea oscilanta stramba 1

Mesaj de danr » 02 Aug 2004, 09:21

dupa cum am tot facut tamtam pe aici, eu, eugen si costica am facut o iesire pe coclaurii patriei
pe scurt, am plecat vineri dupa-amiaza catre canalul Dunare - Marea Neagra, zona Basarbi
am dat seara la jig si linguri fara succes, iar peste noapte lansetele cu lipitori si rame au stat neatinse
dimineata pe la 10 am prins eu un avat, si eugen a avut doua atacuri de vaduvite cred hehe

dupa care am plecat pe dunare la capidava, la tevi
acolo a prins eugen un avat, costica o marla si eu 5 marle
curiozitate, marlele le-am prins pe fund, apa de 5-6 m, cu jig de 10 gr. si shad, jig-ul jucat pe fund in zigzag, marlele dadeau pe cadere ca salaii :shock:
am avut o partida de salau pe cinste cu marlele alea, dadeau ca nebunele :lol:
la Capidava pe insula era tristete totala, erau multe grupuri care dadeau la stationar si beau bere fara rezultat :)
inca o chestie, langa noi era o familie, neveste, copii, etc, lansete bagate in apa si o setca pe mal :shock:
se duce Costica si ii intreaba, bai frate, asta-i braconaj, stiti ca faceti puscarie pt. asta ?
si capul de familie ii raspunde candid: nu se mai face puscarie pentru asta, e doar amenda acuma
comentariile sunt de prisos

dupa care ne-am intors spre cernavoda si ne-am oprit pe langa localitatea Dunarea pe un brat mai mic al dunarii, unde niste bastinasii dadeau la stiuca cu pestisor si vroiau sa ne vanda cateva marle
acolo am dat vreo ora degeaba, mai putin Eugen care a avut o taietura, lenevos fiind nu si-a mai legat struna si atunci i-a dat stiuca hehe

si ca sa fie treaba oabla, ne-am hotart pe seara, la intoarcere, sa pescuim putin pe Borcea sub podul de pe drumul national, pe insula
acolo un bastinas ne-a zis ca e loc bun 6 km spre sud, la o statie de pompare
si ne-am bagat prin niste coclauri pe acolo, gropi cu noroaie, tot tacamul
a trebuit sa intorc masina pe digul de protectie, si ne-a luat vreo ora sa ajungem la locul respectiv, plini de noroaie bineinteles
acolo erau doua golfuri bune de somn, si in jumatea de ora care am mai apucat sa pescuim am prins eu un avat si eugen a avut vreo doua atacuri de avat zice el, dar eu cred ca erau vaduvite :twisted:
dupa care ne-am intors la autostrada si am luat-o spre casa, nu inainte de a baga masinile prin toate noroaiele posibile si de a-l trage pe costica cu sufa dint-un mare noroi
costica, daca am omis ceva te rog sa ma completezi :)

oricum, cine mai este amator de astfel de coclaureli este binevenit, in cadrul operatiunii oscilanta stramba 2, care se va desfasura la o data ulterioara

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 02 Aug 2004, 09:27

Super-misto! Raliurile "off-road" sint "pasiunea' vietii mele! :lol:
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 02 Aug 2004, 09:33

iti spun sincer ca mi-e groaza de digurile de pe dunare, si de accesul la astfel de locuri de pe dunare
de fiecare data s-a lasat cu impotmoleli minim, si de multe ori cu tobe rupte, table indoite samd
de un an de cand am ramas rau odata am in portbagaj in permanenta sufa si o cazma mica
si ne-a prins bine, ca daca nu avem sufa la mine presimt ca dormeam o noapte pe dig

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 02 Aug 2004, 14:34

1. Dis-de-dimineata (la ora 11), plecand val-vartej la trebile de serviciu, am luat masina tovarasei, intrucat in a mea pur si simplu imi era greata sa ma urc.
2. Spre pranz, ducand harbul la spalatorie, a trebuit sa fac taraboi cat casa, sa amenint cu greva foamei, sa-l implor pe patron, si in cele din urma, sa dau bacsis anticipat, pentru ca cineva sa se indure si sa spele masina.
3. Sigur erau vaduvite alea.
4. Canalul ala de la Dorobantu cred ca trebuie cercetat metodic. Mi se pare ca are superpotential, numai ca nu am prins spilul. Adevarul ca, lenesi fiind noi, nici nu am urmat sfatul lui Wave si nu am dat iama in gradinita din canalul de irigatie (mentionez ca si bastinasii pescuiesc de obicei tot cu boarte). Ignorand obiceiul locului, am luat cam teapa.
4. Locul de pe Borcea este deprimant. O statie de pompare. Nici un fir de iarba, iar Dunarea a lasat pe mal noroi si o gramada de cioate. Arata ca in filmele SF.
Dar un tov. din Cernavoda, a preferat aces loc celor din preajma urbei natale (si nu poti spune cu nu sunt). Relata ca in ultima luna, pe locurile cu pricina, pescuind cu fir de 0,6 si rame negre pe carlig, i-a rupt de 2 (doua) ori. Omul parea serios, avea copii si nu consuma. Deci sa fi tot avut macar vreo 3 kg !!! (Sambata prinsese doi carasi!!!)

Deci imi propun sa cercetez locul (dupa ce imi cumpar si eu sufa).

5. Dat fiind drumul anevoios (de lung) pana la locurile mlastinoase pomenite, voi propune o alta destinatie, mai aproape de casa.
Directia Giurgiu - Gostinu (aprox. 80 km de Bucuresti).
Daca aici, cu bunavointa lui Dan, am iesit din ****, acolo ne facem pile la IAS si ne dam cu tractorul. La o statie de pompare (deci tevi, golf & stuff).

Nu am auzit sa se prinda, dar unde mai gasesti tu atata noroi pe langa Bucuresti?

Oricum, in urma experientei din week-end, noi probleme ma framanta (poate ar fi de initiat ample dezbateri):
a - Din copilarie stiu ca dupa ploaie trage mai bine. Iaca n-a mers si sambata. Se aplica numai la carasei regula asta?
b - Ador sa pescuiesc la rotativa. Orice agrafe as pune, insa firul se rasuceste. Pe textil parca e mai vizibil. In cautare de solutii, am gasit urmatoarele variante.

1. Dupa o partida cu rotative, fac 2-3 aruncari pe uscat (cat se poate de mult). las lanseta jos, ma duc la capatul firului, tai greutatea si recuperez cat se poate de grijuliu (tinand cu mana de fir, asa incat printre degete sa nu razbata torsiuni ale firului). firul fiind liber la capat, se des-rasuceste relativ usor.
2. La Aquamania au un plumb cu taieturi oblice (exista si in reclama din ultimul Avp / costa 200.000 ???), care, tras prin apa cica indreapta firul).
Vizavis de acest ultim gadget, ma framanata INTREBAREA: Toate rotativele rasucesc firul intr-o sg. directie (asa incat plumbul ala sa fie solutia universala)?

Alte solutii mai aveti ?

Michael
Moderator
Moderator

Re: opertiunea oscilanta stramba 1

Mesaj de Michael » 02 Aug 2004, 14:52

danr scrie:
oricum, cine mai este amator de astfel de coclaureli este binevenit, in cadrul operatiunii oscilanta stramba 2, care se va desfasura la o data ulterioara
danr:
de ce ma torturezi? :lol: Daca nu as locui asa departe,nu ati mai scapa de mine.
Toate cele bune!

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 02 Aug 2004, 15:12

este adevarat ca nu poti confirma sau infirma un loc de pescuit dupa o iesire
pe de alta parte, eu nu cred ca un salau sanatos la bila nu trage la plastice

costica, vorbeste la gostinu in noroaiele alea mari, statie de pompare sa fie
teoretic eugen tre sa scoata maine pg-urile

michael, tu spuneai cumva ca ai o casa pe malul lacului si iesi direct din casa la pescuit de clean ?

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 02 Aug 2004, 15:41

Si inca o observatie ref la sambata. In celelalte doua excursii la locul cu pricina, la mal se vedeau nenumarate carduri de puiet.
Sambata - canci!

Deci e de la ei!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 02 Aug 2004, 15:41

Pt. Costica:

1. Baga un ochi pe http://www.cabelas.com si vezi ca vind baietii aia un sistem "anti-torsiune" pentru folosit cu rotative. N-am catalogul in care l-am vazut la indemina, ca-ti dadeam si codul de produs. Daca nu-l gasesti tu, iti trimit link-ul complet in citeva ore.
2. Daca lui nea "Cutare" ala i-a rupt de 2 ori, cu fir de 0,60 inseamna sau ca era beat ranga, sau ca nu stie sa pescuiasca!
3. Somnul trage bine INAINTE de ploaie (sau furtuna) cind iese la suprafata si vineaza in draci. Am vazut asta de vreo 3 ori pina acum, pe canalul 5. Cred ca nu e un fenomen "local".

Pt. Dan:

Ce ma roade pe mine acum este : CINE A STRIMBAT OSCILANTA?
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 02 Aug 2004, 16:00

Si inca o observatie ref la sambata. In celelalte doua excursii la locul cu pricina, la mal se vedeau nenumarate carduri de puiet.
Sambata - canci!

Deci e de la ei!

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 02 Aug 2004, 16:51

danr scrie: michael, tu spuneai cumva ca ai o casa pe malul lacului si iesi direct din casa la pescuit de clean ?
Nu,as vrea eu... :?

Scrie răspuns