O modificare la contractele de concesiune in Delta
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Articolul din Curentul este un atac politic care doreste sa protejeze mafia PSD-ista care a pus stapanire pe Delta Dunarii. Se inscrie in seria unor articole publicate in vara in Jurnalul National. Acesti concesionari devenisera stat in stat si nimeni nu putea sa verifice cantitatea reala de peste pe care o scoteau. Ei plateau statului redeventa numai pentru cantitatea de peste declarata si nu real pescuita. Ei nu tin cont de nici un principiu ecologic , vezi atacarea in instanta a ordinului privind interzicerea pescuitului industrial al stiucii. Exista proiecte si hotarari privind intarirea pazei si inspectiei antibraconaj care , sunt convins ca vor fi puse in practica.
- wilddanube
- veteran
[quote="fisherman"]in loc sa fie protejata mai bine, se pare ca se doreste ca Delta sa devina sat fara caini. sunt tare curios care or fi interesele, pana la urma![/quote]
Pana la interese hai sa enumeram cateva din efectele "benefice" ale luptei pentru delta
- isterie nationala gripa aviara
- Romania focar de infectie
- turism paralizat - falimente somaj foame
- pescuitul sportiv inchis
- pescuitul industrial larg deschis
- braconaj
- poporul roman s-a vaccinat cu stocurile de anul trecut de antigripale si o sa fie mai sanatos ca sa poata sa razbeasca peste iarna
Pana la interese hai sa enumeram cateva din efectele "benefice" ale luptei pentru delta
- isterie nationala gripa aviara
- Romania focar de infectie
- turism paralizat - falimente somaj foame
- pescuitul sportiv inchis
- pescuitul industrial larg deschis
- braconaj
- poporul roman s-a vaccinat cu stocurile de anul trecut de antigripale si o sa fie mai sanatos ca sa poata sa razbeasca peste iarna
-
- veteran
salut .ultima ciuma care ne paste ,vine dinspre programele sapard.
concesionari de luciu de apa pt activitati de acvacultura .adica dupa ce pun mana pe fonduri enorme si legalizeaza braconajul sub forma de pescuit industrial,noi societatea civila am putea fi tolerati daca suntem cuminti pe apele jefuite.ne meritam soarta ,noi i-am ales.
concesionari de luciu de apa pt activitati de acvacultura .adica dupa ce pun mana pe fonduri enorme si legalizeaza braconajul sub forma de pescuit industrial,noi societatea civila am putea fi tolerati daca suntem cuminti pe apele jefuite.ne meritam soarta ,noi i-am ales.
walleye
Salut, acvacultura se poate practica NUMAI pe bazinele piscicole amenajate. Eu unul nu vad unde-i problema in cazul asta si ce au alegerile (si cine pe cine a ales) cu fondurile Sapard ... Mai mult, astfel, prin cresterea, cel putin teoretica, a cantitatii de peste destinate pietei va scadea presiunea exercitata de pescuitul industrial asupra apelor naturale (oricum, mai devreme sau mai tarziu se va ajunge la INTERZICEREA PESCUITULUI INDUSTRIAL in apele naturale, cu exceptia Marii Negre).adrian frunza scrie:salut .ultima ciuma care ne paste ,vine dinspre programele sapard.
Parerea mea

Aparitia a cit mai multe asociatii de pescuit sportiv de tip privat si afilierea acestora la asociatia nationala de pescuit sportiv, ar putea ca in scurt timp reprezentantii acestor asociatii cu caracter sportiv sa poata devenii stilpii sau baza alcatuirii unor prevederi ale unei noi legi a pescuitului in care aceasta dorinta generala de INTERZICERE A PESCUITULUI INDUSTRIAL IN APELE NATURALE ALE DOM PUBLIC, nu va mai fi permisa. In concluzie cit timp oamenii de buna calitate nu se gasesc asociati si practic nu exista nici dorintele noastre nu vor putea fi sustinute.
Dady
Dady
Nu stiu daca e chiar asa benefica aparitia a cat mai multor asociatii atata timp cat nu vor avea prea multi bani la dispozitie si... fara bani nu prea poti sa faci mare lucru. Teoretic finantare acestor asociatii poate fi facuta din mai multe surse dar practic singura finantare este din cotizatia membrilor. Deci o asociatie care are multi membrii si cotizatii mici va deveni un AGVPS privat...Dady scrie:Aparitia a cit mai multe asociatii de pescuit sportiv de tip privat si afilierea acestora la asociatia nationala de pescuit sportiv, ar putea ca in scurt timp reprezentantii acestor asociatii cu caracter sportiv sa poata devenii stilpii sau baza alcatuirii unor prevederi ale unei noi legi a pescuitului in care aceasta dorinta generala de INTERZICERE A PESCUITULUI INDUSTRIAL IN APELE NATURALE ALE DOM PUBLIC, nu va mai fi permisa. In concluzie cit timp oamenii de buna calitate nu se gasesc asociati si practic nu exista nici dorintele noastre nu vor putea fi sustinute.
Dady
Initial am sustinut idea ca in tara era bine sa apara 11 asociatii de pescuit sportiv privat pe bazine geografice ale principalelor cursuri de ape. Pe modelul existent al organizarii apelor romane.Ar fi fost avantajele care se subinteleg, asociatii mari cu membrii multi si independenta financiara maxima si alte chestii chiar legate de competitii etc. Venind la Constitutie si vazind ca dreptul la asociere al cetatenilor romini este drept constitutiv, atunci trebuie sa dam acest drept tuturor romanilor. De aici sa apara cit mai multe asociatii. In ambitia romaneasca vor apare cit mai multe. In sensul inteligentei ar trebuii sa fie 11.Acum vom face dupa cum va fi oportun. Dar esenta e alta, aceea ca trebuie sa avem voce auzita in formarea legislativului si sa ne propunem legi care sa ne favorizeze in atingerea telurilor noastre.Asa ca singurul mod prin care putem sa existam este ASOCIEREA.
Dady
Dady