NOUA LEGE A PESCUITULUI
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Deci o luam de la capat...
Si cand ma gandesc ce bine m-am simtit pe Olt cu permisul de la ANPA...Sau pe bratul Chilia...Sau pe bratul Sf.Gheorghe...Sau pe Mures in Hunedoara...Cred ca o sa-mi fie dor de dreptul de a pescui peste tot cu un singur permis
Permis eliberat,normal ,de statul roman!

Si cand ma gandesc ce bine m-am simtit pe Olt cu permisul de la ANPA...Sau pe bratul Chilia...Sau pe bratul Sf.Gheorghe...Sau pe Mures in Hunedoara...Cred ca o sa-mi fie dor de dreptul de a pescui peste tot cu un singur permis

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
Mah , nu stiu ce sa zic...Ai putea proceda ,eventual, ca mine: eu la anul NU mai imi iau permis! Dupa 30 de ani de cotizat in toate asociatiile lu' peste cred ca imi ajunge! Acum puteti sari pe mine cu morala!R3app3r scrie:deci ca sa merg pe apele publice trebuie sa-mi fac acum permis si la asociatiile locale gen ajvps ?

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
- kingofbeasts
- veteran
treaba sta cam asa:
permisul va fi unic si cu el se va putea pescui peste tot mai putin in delta (care nu intra sub ocrotirea ANPA fiind acordata Biosferei).
chestiune e ca daca vrei sa pescuiesti in jurisdictia altei asociatii decat cea de care apartii trebuie sa te supui regulilor de acolo(asta poate insemna inclusiv taxe pe anumite ape , rstrictii la pescuit ,conditii suplimentare fata de cele impuse de lege sau de asociatia din care faci parte etc. )
ex: un pescar apartine de asociatia x care are in administrare 10 lacuri si 5 rauri. regulile asociatiei x sunt:
-se poate pescui pe toate cele 15 ape fara taxa.
-pescuitul se poate practica de pe mal sau din barca.
-numarul de bete maxim admis este de 4
etc.
pescarul nostru vrea sa mearga in alt judet pe o apa care tine de asociatia y care are in administrare 10 rauri si 5 lacuri.
regulile lui y sunt:
-pe 3 rauri (1,2 si 3) si 2 lacuri(I si II) se pescuieste numai cu o taxa suplimentara de 3 lei.
-pescuitul se poate practica numai de pe mal, pescuitul din barca fiind interzis.
-numarul de bete maxim admis este de 2 cu 2 carlige.
- pescarul trebuie sa detina solutii pentru tratarea ranilor pestilor inainte de eliberare
etc
daca pescarul nostru pescuieste fara a se informa mai inainte si pescuieste la intamplare respectand numai legea nu si regulile locului se poate alege cu sanctiuni iar, reprezentantii lui y vor spune : -"astea-s regulile noastre daca vrei sa pescuiesti aici le respecti daca nu le respecti te sanctionam"
-pai stati ca am permis ANPA si legea zice ca am voie cu maxim 4 bete
"fara permis nu ai voie sa pescuiesti deloc iar legea impune standarde minime dar noi putem ridica stacheta"
cam asta ar fi traducerea textului de lege
ps. ilie ai fost mai iute de mana, la faza cu citatul din lege, pan' sa scriu eu tu ai si postat.
oricum ne-a sarit in ochi aceeasi chestie.

permisul va fi unic si cu el se va putea pescui peste tot mai putin in delta (care nu intra sub ocrotirea ANPA fiind acordata Biosferei).
chestiune e ca daca vrei sa pescuiesti in jurisdictia altei asociatii decat cea de care apartii trebuie sa te supui regulilor de acolo(asta poate insemna inclusiv taxe pe anumite ape , rstrictii la pescuit ,conditii suplimentare fata de cele impuse de lege sau de asociatia din care faci parte etc. )
ex: un pescar apartine de asociatia x care are in administrare 10 lacuri si 5 rauri. regulile asociatiei x sunt:
-se poate pescui pe toate cele 15 ape fara taxa.
-pescuitul se poate practica de pe mal sau din barca.
-numarul de bete maxim admis este de 4
etc.
pescarul nostru vrea sa mearga in alt judet pe o apa care tine de asociatia y care are in administrare 10 rauri si 5 lacuri.
regulile lui y sunt:
-pe 3 rauri (1,2 si 3) si 2 lacuri(I si II) se pescuieste numai cu o taxa suplimentara de 3 lei.
-pescuitul se poate practica numai de pe mal, pescuitul din barca fiind interzis.
-numarul de bete maxim admis este de 2 cu 2 carlige.
- pescarul trebuie sa detina solutii pentru tratarea ranilor pestilor inainte de eliberare
etc
daca pescarul nostru pescuieste fara a se informa mai inainte si pescuieste la intamplare respectand numai legea nu si regulile locului se poate alege cu sanctiuni iar, reprezentantii lui y vor spune : -"astea-s regulile noastre daca vrei sa pescuiesti aici le respecti daca nu le respecti te sanctionam"
-pai stati ca am permis ANPA si legea zice ca am voie cu maxim 4 bete
"fara permis nu ai voie sa pescuiesti deloc iar legea impune standarde minime dar noi putem ridica stacheta"
cam asta ar fi traducerea textului de lege
ps. ilie ai fost mai iute de mana, la faza cu citatul din lege, pan' sa scriu eu tu ai si postat.

- kingofbeasts
- veteran
ceea ce mai e de retinut e faptul urmator :"condiţiile de
practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a
pescuitului recreativ/sportiv," se vor stabili prin ordin al ministrului "la propunerea Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură,
după consultarea cu forurile de reprezentare ale asociaţiilor de pescari
sportivi legal constituite, la nivel naţional."
deci practic se creeaza o ierarhie astfel ca pescarii se grupeaza in asociatii ,acestea la randul lor formeaza federatii care la randul lor stau la masa cu ANPA si cu Guvernul.
vocea pescarilor se va auzi prin presedintii de federatii asta daca presedintii de asociatii nu o cenzureaza intre timp.
practicare a pescuitului recreativ/sportiv, regulamentul de practicare a
pescuitului recreativ/sportiv," se vor stabili prin ordin al ministrului "la propunerea Agenţiei Naţionale pentru Pescuit şi Acvacultură,
după consultarea cu forurile de reprezentare ale asociaţiilor de pescari
sportivi legal constituite, la nivel naţional."
deci practic se creeaza o ierarhie astfel ca pescarii se grupeaza in asociatii ,acestea la randul lor formeaza federatii care la randul lor stau la masa cu ANPA si cu Guvernul.
vocea pescarilor se va auzi prin presedintii de federatii asta daca presedintii de asociatii nu o cenzureaza intre timp.

- kingofbeasts
- veteran
o alta chetiune care prezinta importanta este legalizarea pescuitului industrial in scop comercial pe toate apele si vor ajunge unii braconieri sa bage plasa legal in fata noastra.
astfel ne vom trezi zicand ceva de genu "rau fara lege dar mai rau cu lege"
fire intinse va doresc (cat mai are cine sa le intinda
)
astfel ne vom trezi zicand ceva de genu "rau fara lege dar mai rau cu lege"
fire intinse va doresc (cat mai are cine sa le intinda

- kingofbeasts
- veteran