Noroc sau Pricepere

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Noroc sau Pricepere

Mesaj de Sir Caca » 29 Dec 2006, 11:05

Am o intrebare pentru toata lumea, deoarece eu inca nu am poza aia in care ma hlizesc catre camera stand fericit cu casalotu' in brate dar mai multi oameni care nu au treaba cu pescuitul au prins animale serioase.

EX: Un prieten de-a meu a prins in fata mea pe o balta plina de copii care se balaceau, cu un hornet size 0, lansat in apa si nu pe mal din a patra aruncare, o stiuca de 1,3m (nu aveam cantar iar batul era accidental la mine). Era prima data cand a pus mana pe o scula de pescuit, de orice fel. Am mai patit chestii din aste si la peste pasnic.

Intrebarea mea este:

Daca la numar de capturi si continuitate conteaza priceperea, la captura aia mare ce e mai importanta? Priceperea sau norocul?

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 29 Dec 2006, 11:25

hornet size 0 ??
cat a avut stiuca la 1,3 m ?

cred ca raspunsul e in functie de unde pescuiesti :
1. In Romania : ca sa citez un prieten : trebuie sa te nasti in zodia care trebuie :D
2. In tarile in care mai e si peste , revenim la chestia cu priceperea .
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

razvan m.
veteran
veteran

Mesaj de razvan m. » 29 Dec 2006, 11:26

Conteaza doar norocul de a fi in locul potrivit, la momentul potrivit, cu scula potrivita. Apoi norocul de a stii ce sa faci pentru a scoate pestele pe care ti l-a data sansa si, nu in ultimul rand, norocul de a avea un fotograf bun langa tine.
In rest e pricepere :lol:
Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 29 Dec 2006, 11:30

N-o sa gasesti multi care vor sa recunoasca importanta norocului.
Asta pentru ca aceasta calitate se cultiva de mic si e cam greu mirositor.
Aia care au stomacu fin papa cu lingurita iar aia care vor sa faca treaba servesc cu polonicu si apar in poze cu casalotu :respekt:

Noroc pe batz! :lol:

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sir Caca » 29 Dec 2006, 11:41

Sorin scrie:hornet size 0 ??
cat a avut stiuca la 1,3 m ?

cred ca raspunsul e in functie de unde pescuiesti :
1. In Romania : ca sa citez un prieten : trebuie sa te nasti in zodia care trebuie :D
2. In tarile in care mai e si peste , revenim la chestia cu priceperea .
Agatata in coltu' gurii, un carlig de la singura ancora in obrajor iar celelalte doua gripate, una peste buza (osul) de sus si una jos. A trebuit sa indoi ancora ca sa o scot din gura (cu o lingura ca nu aveam pense si patenti la noi)
Realmente, daca nu eram de fata nu as fi crezut niciodata, eu dau cu magaoaia aia de vobler dupa bibanei si clenisori. Nu stiu cat a avut ca i-am dat drumul inapoi, dar este detasat cea mai mare stiuca care am vazut-o eu prinsa live.

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 29 Dec 2006, 11:44

nu e prima oara cand se prinde peste mare cu naluci mici ......
dar la 1,3 m , stiuaca aia trebuie sa fi avut cel putin 15 kg......cam rarutz pe la noi .....
pescuiasca si el va

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sir Caca » 29 Dec 2006, 11:49

Sorin scrie:nu e prima oara cand se prinde peste mare cu naluci mici ......
dar la 1,3 m , stiuaca aia trebuie sa fi avut cel putin 15 kg......cam rarutz pe la noi .....
Avea sub zece 100%, cap mare, corp lung si subtire. Pe lacul Mujdeni din Jud Satu Mare, un lac inconjurat de cabane unde se face toata vara baie.

razvan cristescu
veteran
veteran

Mesaj de razvan cristescu » 29 Dec 2006, 11:50

Apropo de noroc,acum o luna un prieten de-al meu impreuna cu stomatologul sau(incepator in ale spinningului) au fost la o partida de stiuca pe niste balti cunoscute.Prietenul meu a prins o marlita la 1,5 kg pe care a eliberat-o iar dentistul,dand cu fir textil gros si o rotativa cat casa una de 6,5 kg.Peste 2 saptamani merg si eu cu ei dar nimeni n-a prins nimic,omul insistand tot cu rotativa cea uriasa.Peste inca o saptamana,mergem din nou,eu cu prietenul meu nu luam nimic iar dentistul ia una de 2,5 kg la un shad Storm.Probabil pt. ca era stomatolog...

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 29 Dec 2006, 11:55

Sir Caca scrie:
Sorin scrie:nu e prima oara cand se prinde peste mare cu naluci mici ......
Avea sub zece 100%, cap mare, corp lung si subtire. Pe lacul Mujdeni din Jud Satu Mare, un lac inconjurat de cabane unde se face toata vara baie.
ceva nu e ok ....din descriere pare a fi un mascul , dar din cate stiu astia nu ating dimensiunile astea.

Oricum , sanatos sa fie amicu ala si la mai mari :D
pescuiasca si el va

Sir Caca
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Sir Caca » 29 Dec 2006, 12:34

razvan cristescu scrie:Apropo de noroc,acum o luna un prieten de-al meu impreuna cu stomatologul sau(incepator in ale spinningului) au fost la o partida de stiuca pe niste balti cunoscute.Prietenul meu a prins o marlita la 1,5 kg pe care a eliberat-o iar dentistul,dand cu fir textil gros si o rotativa cat casa una de 6,5 kg.Peste 2 saptamani merg si eu cu ei dar nimeni n-a prins nimic,omul insistand tot cu rotativa cea uriasa.Peste inca o saptamana,mergem din nou,eu cu prietenul meu nu luam nimic iar dentistul ia una de 2,5 kg la un shad Storm.Probabil pt. ca era stomatolog...
Si norocosul meu tot stomatolog e.

Scrie răspuns