Noroc sau Pricepere
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
Noroc sau Pricepere
Am o intrebare pentru toata lumea, deoarece eu inca nu am poza aia in care ma hlizesc catre camera stand fericit cu casalotu' in brate dar mai multi oameni care nu au treaba cu pescuitul au prins animale serioase.
EX: Un prieten de-a meu a prins in fata mea pe o balta plina de copii care se balaceau, cu un hornet size 0, lansat in apa si nu pe mal din a patra aruncare, o stiuca de 1,3m (nu aveam cantar iar batul era accidental la mine). Era prima data cand a pus mana pe o scula de pescuit, de orice fel. Am mai patit chestii din aste si la peste pasnic.
Intrebarea mea este:
Daca la numar de capturi si continuitate conteaza priceperea, la captura aia mare ce e mai importanta? Priceperea sau norocul?
EX: Un prieten de-a meu a prins in fata mea pe o balta plina de copii care se balaceau, cu un hornet size 0, lansat in apa si nu pe mal din a patra aruncare, o stiuca de 1,3m (nu aveam cantar iar batul era accidental la mine). Era prima data cand a pus mana pe o scula de pescuit, de orice fel. Am mai patit chestii din aste si la peste pasnic.
Intrebarea mea este:
Daca la numar de capturi si continuitate conteaza priceperea, la captura aia mare ce e mai importanta? Priceperea sau norocul?
hornet size 0 ??
cat a avut stiuca la 1,3 m ?
cred ca raspunsul e in functie de unde pescuiesti :
1. In Romania : ca sa citez un prieten : trebuie sa te nasti in zodia care trebuie
2. In tarile in care mai e si peste , revenim la chestia cu priceperea .
1. In Romania : ca sa citez un prieten : trebuie sa te nasti in zodia care trebuie

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.
pescuiasca si el va
Conteaza doar norocul de a fi in locul potrivit, la momentul potrivit, cu scula potrivita. Apoi norocul de a stii ce sa faci pentru a scoate pestele pe care ti l-a data sansa si, nu in ultimul rand, norocul de a avea un fotograf bun langa tine.
In rest e pricepere
In rest e pricepere

Sud-Est, Romania undeva in Balcani
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Cand aterizezi pe aeroport tine bine de bani.
Agatata in coltu' gurii, un carlig de la singura ancora in obrajor iar celelalte doua gripate, una peste buza (osul) de sus si una jos. A trebuit sa indoi ancora ca sa o scot din gura (cu o lingura ca nu aveam pense si patenti la noi)Sorin scrie:hornet size 0 ??
1. In Romania : ca sa citez un prieten : trebuie sa te nasti in zodia care trebuie![]()
Realmente, daca nu eram de fata nu as fi crezut niciodata, eu dau cu magaoaia aia de vobler dupa bibanei si clenisori. Nu stiu cat a avut ca i-am dat drumul inapoi, dar este detasat cea mai mare stiuca care am vazut-o eu prinsa live.
Avea sub zece 100%, cap mare, corp lung si subtire. Pe lacul Mujdeni din Jud Satu Mare, un lac inconjurat de cabane unde se face toata vara baie.Sorin scrie:nu e prima oara cand se prinde peste mare cu naluci mici ......
dar la 1,3 m , stiuaca aia trebuie sa fi avut cel putin 15 kg......cam rarutz pe la noi .....
-
- veteran
Apropo de noroc,acum o luna un prieten de-al meu impreuna cu stomatologul sau(incepator in ale spinningului) au fost la o partida de stiuca pe niste balti cunoscute.Prietenul meu a prins o marlita la 1,5 kg pe care a eliberat-o iar dentistul,dand cu fir textil gros si o rotativa cat casa una de 6,5 kg.Peste 2 saptamani merg si eu cu ei dar nimeni n-a prins nimic,omul insistand tot cu rotativa cea uriasa.Peste inca o saptamana,mergem din nou,eu cu prietenul meu nu luam nimic iar dentistul ia una de 2,5 kg la un shad Storm.Probabil pt. ca era stomatolog...
ceva nu e ok ....din descriere pare a fi un mascul , dar din cate stiu astia nu ating dimensiunile astea.Sir Caca scrie:Avea sub zece 100%, cap mare, corp lung si subtire. Pe lacul Mujdeni din Jud Satu Mare, un lac inconjurat de cabane unde se face toata vara baie.Sorin scrie:nu e prima oara cand se prinde peste mare cu naluci mici ......
dar la 1,3 m , stiuaca aia trebuie sa fi avut cel putin 15 kg......cam rarutz pe la noi .....
Oricum , sanatos sa fie amicu ala si la mai mari

Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
pescuiasca si el va
Si norocosul meu tot stomatolog e.razvan cristescu scrie:Apropo de noroc,acum o luna un prieten de-al meu impreuna cu stomatologul sau(incepator in ale spinningului) au fost la o partida de stiuca pe niste balti cunoscute.Prietenul meu a prins o marlita la 1,5 kg pe care a eliberat-o iar dentistul,dand cu fir textil gros si o rotativa cat casa una de 6,5 kg.Peste 2 saptamani merg si eu cu ei dar nimeni n-a prins nimic,omul insistand tot cu rotativa cea uriasa.Peste inca o saptamana,mergem din nou,eu cu prietenul meu nu luam nimic iar dentistul ia una de 2,5 kg la un shad Storm.Probabil pt. ca era stomatolog...