Modificari legislatie

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

flydb
veteran
veteran

Modificari legislatie

Mesaj de flydb » 31 Oct 2005, 14:02

In data de 28.10.2005 ministrul agriculturii a emis urmatoarele ordine:
- Ordinul nr. 1133 din 28.10.2005 privind dreptul de pescuit in bazinele piscicole naturale.
- Ordinul nr. 1134 din 28.10.2005 privind accesul la resursele acvatice vii in vederea pescuitului.

Cele doua ordine pot fi vizualizate pe www.maap.ro la sectiunea arhiva legislativa.

Sa speram ca noile reglementari vor constitui un nou inceput in ceea ce priveste pescuitul recreativ/sportiv in Romania.

danr
Site Admin
Site Admin

Mesaj de danr » 31 Oct 2005, 14:56

se intelege ca daca vei avea vigneta vei putea pescuit in orice bazin natural din Romania ?
oare pe ce bani ?

cum adica gestionarul resurselor acvatice vii iti poate suspenda permisul pt. 30 de zile in cazul unui conflict ?
fara reguli, fara nimic ?

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 31 Oct 2005, 15:56

Ramane de vazut care va fi pretul vinietei. In opinia mea masura este f. buna. Nu vom mai alerga sa vizam permisele pe la nu stiu cate asociatii.

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 31 Oct 2005, 15:59

In ceea ce priveste suspendarea permisului, banuiesc ca se refera la incalcari de o anumita natura ale legislatiei piscicole.

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 31 Oct 2005, 16:31

Astept cu interes sa vad cum o sa fie pusa in aplicare!
Ar fi ideal sa revenim la sistemul in care permisul de pescuit iti permitea sa pescuiesti pe orice rau din tara. Ar trebui sa fie o taxa unica ce permite pescuitul pe apele curgatoare indiferent de judetul unde s-a facut permisul, la care sa se adauge o taxa suplimentara in cazul in care o anumita asociatie isi concesioneaza una sau mai multe balti.
De asemenea ar fi extrem de benefic (scuze)ca asociatiile particulare sa ceara membrilor un numar de ore de voluntariat, timp dedicat actiunilor de ecologizare, populare si eventual de protejare a apelor....
Spining....Prea bun ca sa fie light...

Adi_
veteran
veteran

Mesaj de Adi_ » 31 Oct 2005, 16:36

din cate stiu eu, si acum se poate pescui cu permisul pe orice apa din tara (chestia cu reciprocitatea)
"Marea taina a existentei umane nu consta in a trai, ci in a sti pentru ce traiesti" - Dostoievski

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 31 Oct 2005, 18:30

nu stiu daca acum chiar poti pescui cu permisul pe orice apa din tara. probabil ca poti pescui in judetele cu care AGVPS-ul la care ti-ai vizat permisul are conventii de reciprocitate. m-as mira sa pot pescui pe siret cu permisul meu de alba.

adrian ionascu
senior
senior

Mesaj de adrian ionascu » 31 Oct 2005, 19:20

se preconizeaza ca vigneta sa coste in jur de 20 de euro. mi se pare un pret decent. insa banii rezultati trebuie sa se regaseasca in intarirera pazei, populari, renaturari.

fisherman
veteran
veteran

Mesaj de fisherman » 31 Oct 2005, 19:24

sa speram ca asa va fi si banii vor fi folositi cum trebuie. eu personal, n-am mai auzit de o populare pe mures sau alta apa curgatoare de nu mai stiu cand.cat despre paza, anii trecuti am mai fost controlat cam o data pe an. anul asta nu m-a intrebat nimeni de sanatate. oricum 20 euro, mi se pare un pret OK.

doc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de doc » 01 Noi 2005, 00:44

Evident traim in era vignetelor,daca tin minte bine shi acu vreo 3 4 ani am primit la vizarea permisukui ceva asemanator eliberat tot de la ministeru agricukturi[ce are agricultura cu pescuitu sportiv?].
Sper sa vedem o schimbare de atitudine reala ca de vignete shi povesti frumoase m am saturat.In 15 ani de cand pescuiesc pe somes intre dej si beclean n am vazut niciodata pe nimeni sa verifice permise s au braconier cu plasa care sa aiba vreo emotie in mijlocu zilei ,ai deranjam noi ca le ocupam locurile cu betele.
SINGURUL CONTROL SERIOS AL AJVPS CLUJ l am vazut pe lacu din parcu mare unde cerberi asociatiei[vreo 30 erau] deplasati la locu faptei cu autobuzu din dotare confiscau bete de la braconieri prinsi fara permis[a se citi copii care prindeau carasei ca degetu cu bete de alun ] :twisted: :evil:

Scrie răspuns