modificare legislatie in delta in privinta ambarcatiunilor

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
romica
utilizator constant
utilizator constant

modificare legislatie in delta in privinta ambarcatiunilor

Mesaj de romica » 16 Sep 2011, 06:17

Nu stiu exact daca aici e cel mai potrivit loc de discutie, dar avind in vedere faptul ca si barcile le-am considerat totdeauna parte din echipamentul unui pescar o scriu aici.

De curand s-au adus niste modificari la legea de functionare a Rezervatiei si toate ambarcatiunile cu motorizare peste 25 cp vor fi obligate ca inainte de intrarea in Delta Dunarii sa fie echipate cu dispozitive de urmarire prin gps. Se doreste astfel urmarirea ambarcatiunilor si sanctionarea celor care depasesc vitezele maxime pe lacuri si canale sau in cazurile in care intra in zonele protejate.

legea este aparuta aici:
http://www.moficial.ro/2011/0533.pdf

o sa ma mai interesez zilele astea si revin cu amanunte

byteworks
junior
junior

Mesaj de byteworks » 16 Sep 2011, 06:53

Ambarcatiunile cu motoare cu o putere mai mica de 25 CP vor fi dotate cu sisteme de monitorizare.
O idiotenie, fara posibilitate de punere in practica.

romica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de romica » 16 Sep 2011, 07:02

Am observat si eu asta in textul legii, dar am discutat cu un amic avocat si mi-a spus ca este o eroare materiala si va fi corectata ulterior.

Cel mult aplicarea legii va fi amanata, dar se va aplica in curand.

byteworks
junior
junior

Mesaj de byteworks » 16 Sep 2011, 07:42

AIS-B obligatoriu? Cum se pupa asta cu o Laguna de exemplu? Pe banii cui?
Sa fim seriosi ...

romica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de romica » 16 Sep 2011, 18:52

Era vorba de barcile cu motorizare peste 25 cp. In general Lagunele au sub 25 deci nu sunt obligate. Nu stiu inca detalii si n-as vrea sa se inteleaga ca le iau partea, atata doar ca am aflat de curand de asta si n-o tin doar pentru mine.

byteworks
junior
junior

Mesaj de byteworks » 16 Sep 2011, 20:36

E foarte in regula, eu personal multumesc pentru mesaje, e foarte interesant si nu stiam din alte surse. Situatia seamana cu altele mai cu staif, cum ar fi echiparea avioanelor mici cu transponder, sau recenta viitoare echipare a automobilelor cu dispozitive de alarmare eCall in UE ... toate cu mari probleme de implementare, chit ca se discuta la alte nivele.
AIS/B nu cred sa fie obligatoriu nicaieri, si cred ca un asa sistem, impus ca obligatiune, are nu numai mari lacune legislative, dar si atingeri obiective la dreptul la viata privata etc., pentru a putea fi implementat.
Probabil ca va fi un mare fas, cateva pungi se vor micsora cateva se vor mari, eu zic ca pana la urma societatea va reactiona prin a respinge natural astfel de actiuni.

Cate vorbe pentru o fraza in MO!!! Cine stie ce-o fi in spate?

deltaic
veteran
veteran

Mesaj de deltaic » 18 Sep 2011, 20:51

M-am saturat de reglementarile imposibil de pus in practica referitoare la delta. De 10 ani totul ramane la nivel de zvon. Ar trebui facut ceva dar cum in Romania legile nu sunt pentru toti...

Scrie răspuns