Ei, nu exagera, si padurarii pescuiesc la naturale si chiar unii angajati ANPA si nimeni nu le zice ca ar fi infractori!old_radu scrie:7.-8.![]()
...poti incerca o rotativa mica ( 00 , 0 sau 1) -recomandat
...poti incerca un microvobler - idem pct.7.
...cu naturale, devi infractor...
merg la pescuit de pastrav
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
-
Fario_nebunu
- veteran

...de data asta , "gargara " este doar 50 %Fario_nebunu scrie: Ei, nu exagera, si padurarii pescuiesc la naturale si chiar unii angajati ANPA si nimeni nu le zice ca ar fi infractori!Deci incearca cu rotative mici si oscilante de 2-7 grame si voblere dar apoi baga si un pestisor viu. Insa rugamintea e sa nu sacrifici pastraviori ca e pacat!
...incepi sa ne dezamagesti
-
Fario_nebunu
- veteran

-
Albuletu Alexandru
- veteran

multumesc mult pentru sfaturi.
recunosc ca am ami pescuit din canad in cand si cu momeala naturala la pastrav desi stiam ca e o infractiune. o sa incerc sa nu o mai fac desi e destul de greu cand la momeala artificiala nu prinzi nimic, iar altul la momeala naturala o face.
nu incerc sa-mi gasesc scuze. asta e adevarul.
cu toate astea sa stiti ca nu am luat niciodata specimenele sub dimensiuni si nici nu am sacrificat sub nici o forma puietul de pastrav.
va salut
recunosc ca am ami pescuit din canad in cand si cu momeala naturala la pastrav desi stiam ca e o infractiune. o sa incerc sa nu o mai fac desi e destul de greu cand la momeala artificiala nu prinzi nimic, iar altul la momeala naturala o face.
nu incerc sa-mi gasesc scuze. asta e adevarul.
cu toate astea sa stiti ca nu am luat niciodata specimenele sub dimensiuni si nici nu am sacrificat sub nici o forma puietul de pastrav.
va salut
-
Fario_nebunu
- veteran

Te rugam sa nu te mai auto-culpabilizezi, ptr ca vei cadea inutil in capcana constiintei pusa acolo de puristi. Nu e infractiune ci (inca) contraventie. Poate ca peste 1-2 ani va fi legal si acest pescuit cu naturale. De noi depinde sa facem lobby in parlament!Albuletu Alexandru scrie:multumesc mult pentru sfaturi.
recunosc ca am ami pescuit din canad in cand si cu momeala naturala la pastrav desi stiam ca e o infractiune...
primul pas ar fi sa faci o petitie "legalizarea pescuitului cu momeli naturale pe specii salmonide" sau " - si interzicerea pescuitului cu artificiale pe ape de munte"Fario_nebunu scrie:Te rugam sa nu te mai auto-culpabilizezi, ptr ca vei cadea inutil in capcana constiintei pusa acolo de puristi. Nu e infractiune ci (inca) contraventie. Poate ca peste 1-2 ani va fi legal si acest pescuit cu naturale. De noi depinde sa facem lobby in parlament!Albuletu Alexandru scrie:multumesc mult pentru sfaturi.
recunosc ca am ami pescuit din canad in cand si cu momeala naturala la pastrav desi stiam ca e o infractiune...
-
Fario_nebunu
- veteran

Prietene, nu sunt atat de dement (in ciuda ID-ului) incat sa vreau interzicerea pescuitului cu artificiale la pastravi si lipani. Cred ca se pot aplica ambele dar sa se respecte talia minima si nr maxim de bucati retinute. Pe Bradisor in 2008 am dat 2 zile numai la artificiale (intai lingurite rotative si oscilante apoi muste cu buldo) si nu am prins decat un pastravio eliberat. Cei care dadeau la rame si viermi si nadeau locul cu granule au luat cate 3-4 pastravi marisori fiecare. Efectiv era in mai, apa rece si la artificiale nu punea deloc gura. Atunci ce sa fac?_Sanya scrie:
primul pas ar fi sa faci o petitie "legalizarea pescuitului cu momeli naturale pe specii salmonide" sau " - si interzicerea pescuitului cu artificiale pe ape de munte"![]()
![]()