merg la pescuit de pastrav

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 24 Iul 2009, 23:34

old_radu scrie:7.-8. :lol:
...poti incerca o rotativa mica ( 00 , 0 sau 1) -recomandat
...poti incerca un microvobler - idem pct.7. :wink:

...cu naturale, devi infractor... :oops:
Ei, nu exagera, si padurarii pescuiesc la naturale si chiar unii angajati ANPA si nimeni nu le zice ca ar fi infractori! :lol: Deci incearca cu rotative mici si oscilante de 2-7 grame si voblere dar apoi baga si un pestisor viu. Insa rugamintea e sa nu sacrifici pastraviori ca e pacat!

old_radu
veteran
veteran

Mesaj de old_radu » 25 Iul 2009, 18:10

Fario_nebunu scrie: Ei, nu exagera, si padurarii pescuiesc la naturale si chiar unii angajati ANPA si nimeni nu le zice ca ar fi infractori! :lol: Deci incearca cu rotative mici si oscilante de 2-7 grame si voblere dar apoi baga si un pestisor viu. Insa rugamintea e sa nu sacrifici pastraviori ca e pacat!
...de data asta , "gargara " este doar 50 %
...incepi sa ne dezamagesti

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 25 Iul 2009, 20:33

[/quote]

...de data asta , "gargara " este doar 50 %
...incepi sa ne dezamagesti[/quote]
Deh, imbatranesc si eu.....ma mai cumintesc! :lol:

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 30 Iul 2009, 13:37

La sectiunea regulamentul forumului, pentru cei noi inregistrati, prima regula de respectat ar fi sa citeasca ordinul ministrului privind prohibitia pescuitului, pentru ca se pare, multi din cei noi vor sa pesuiasca dar ar lua si pusca cu ei.
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Chief
veteran
veteran

Mesaj de Chief » 30 Iul 2009, 13:39

Apoi vad ei daca injura, fac reclama mascata, au mai multe identitati... :) Da macar sa stim ca vorbim despre pescuit nu despre infractiuni si contraventii...
i am haunted by waters ...

www.chiefsfishing.ro
www.abrevis.ro

Albuletu Alexandru
veteran
veteran

Mesaj de Albuletu Alexandru » 01 Aug 2009, 15:03

multumesc mult pentru sfaturi.
recunosc ca am ami pescuit din canad in cand si cu momeala naturala la pastrav desi stiam ca e o infractiune. o sa incerc sa nu o mai fac desi e destul de greu cand la momeala artificiala nu prinzi nimic, iar altul la momeala naturala o face.
nu incerc sa-mi gasesc scuze. asta e adevarul.
cu toate astea sa stiti ca nu am luat niciodata specimenele sub dimensiuni si nici nu am sacrificat sub nici o forma puietul de pastrav.
va salut

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 02 Aug 2009, 22:34

Albuletu Alexandru scrie:multumesc mult pentru sfaturi.
recunosc ca am ami pescuit din canad in cand si cu momeala naturala la pastrav desi stiam ca e o infractiune...
Te rugam sa nu te mai auto-culpabilizezi, ptr ca vei cadea inutil in capcana constiintei pusa acolo de puristi. Nu e infractiune ci (inca) contraventie. Poate ca peste 1-2 ani va fi legal si acest pescuit cu naturale. De noi depinde sa facem lobby in parlament!

bogdan29
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de bogdan29 » 13 Ian 2010, 12:59

Eu,personal folosesc ptr pastrav voblere de la 3 la 5cm iara oscilante de la 3 la 7 cm.Naluca mare ,peste mai rar dar mai mare Niciodata nu am folosit naturale :lol:

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 13 Ian 2010, 13:53

Fario_nebunu scrie:
Albuletu Alexandru scrie:multumesc mult pentru sfaturi.
recunosc ca am ami pescuit din canad in cand si cu momeala naturala la pastrav desi stiam ca e o infractiune...
Te rugam sa nu te mai auto-culpabilizezi, ptr ca vei cadea inutil in capcana constiintei pusa acolo de puristi. Nu e infractiune ci (inca) contraventie. Poate ca peste 1-2 ani va fi legal si acest pescuit cu naturale. De noi depinde sa facem lobby in parlament!
primul pas ar fi sa faci o petitie "legalizarea pescuitului cu momeli naturale pe specii salmonide" sau " - si interzicerea pescuitului cu artificiale pe ape de munte" :lol: :lol: :lol:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 13 Ian 2010, 15:19

_Sanya scrie:
primul pas ar fi sa faci o petitie "legalizarea pescuitului cu momeli naturale pe specii salmonide" sau " - si interzicerea pescuitului cu artificiale pe ape de munte" :lol: :lol: :lol:
Prietene, nu sunt atat de dement (in ciuda ID-ului) incat sa vreau interzicerea pescuitului cu artificiale la pastravi si lipani. Cred ca se pot aplica ambele dar sa se respecte talia minima si nr maxim de bucati retinute. Pe Bradisor in 2008 am dat 2 zile numai la artificiale (intai lingurite rotative si oscilante apoi muste cu buldo) si nu am prins decat un pastravio eliberat. Cei care dadeau la rame si viermi si nadeau locul cu granule au luat cate 3-4 pastravi marisori fiecare. Efectiv era in mai, apa rece si la artificiale nu punea deloc gura. Atunci ce sa fac?

Scrie răspuns