match

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 12 Iul 2004, 13:57

mugurel scrie:Pentru clean, rama si lipitoarea sunt momeli forte bune pe apa tulbure.
todi scrie:foarte bine am pescuit pe apa tulbure in timpul viiturilor de primavara la buchet de 3-4 viermi albi sau rama rosie. pe apa foarte tulbure orienteaza'te spre alti pesti - scobar, mreana, somn.
Pai asta-i problema... pe apa tulbure mai rar vine clenutul la rama. Cel mai des ma astept la mrene sau scobar.

pentru Gyorg: ce este acela match de 4.2? si... se merita sa incerci sa prinzi clean, este un peste care ofera "partide" de neuitat[/quote]

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 12 Iul 2004, 14:31

Un match de 4.2 este o lanseta pentru pescuitul "a l'anglais" (aka Sheffield sau match). Adica o lanseta lunga (3,9-4,5 m), subtire, cu multe inele (14-16). Se foloseste in combinatie cu o mulineta mica, fire subtiri (0,10-0,16) si plute culisante. Amanunte gasesti in revistele de pescuit

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 12 Iul 2004, 14:39

Wavedancer scrie: Amanunte gasesti in revistele de pescuit
Multumesc!
Da... cunosteam si foloseam denumirea de "Sheffield"
Acum mi-e clar.

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 12 Iul 2004, 14:43

:) Pentru putin!

Numai bine!

todi
veteran
veteran

match pe apa curgatoare?

Mesaj de todi » 12 Iul 2004, 15:15

in nici un caz pescuitul cu echipament si linii match nu se preteaza a fi practicat pe apa curgatoare. nu prea vad wagglere sau stickuri stand bine in curent, sa nu mai zic de firul scufundator care ar prezenta niste "burti" uriase, deci 0% intepari.

fire intinse!

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 12 Iul 2004, 15:24

Eficienta stilului match in ape curgatoare e alta mincare de ...peste!
Desi exista wagglere si montaje special concepute pentru pescuitul in curent.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 12 Iul 2004, 15:31

sunt convins ca exista de toate! daca nu exista, adaptezi tu. spuneam doar ce se practica in general, daca ar merita practicat in particular, si unde sa umbli ca sa adaptezi un pescuit stationar la conditii de miscare. sa nu mai spun ce rezultate ar avea :).. sau n'ar avea.

toate cele bune

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 12 Iul 2004, 15:33

Corect! Oricum subiectul "pescuitul match" e oarecum "off-topic" pe site-ul asta.

Jean Scurtu

Re: match pe apa curgatoare?

Mesaj de Jean Scurtu » 27 Iul 2004, 08:58

todi scrie:in nici un caz pescuitul cu echipament si linii match nu se preteaza a fi practicat pe apa curgatoare. nu prea vad wagglere sau stickuri stand bine in curent, sa nu mai zic de firul scufundator care ar prezenta niste "burti" uriase, deci 0% intepari.

fire intinse!
Todi,

Fiind un membru recent al acestui forum ,abia azi am citit cele afirmate de tine referitor la pescuitul englezesc(match) si nu m-am putut abtine sa nu-ti raspund.
Conform celor afirmate cu convingere de tine am senzatia (nu doresc sa te supar ) ca esti "paralel" cu pescuitul cu plute pe rauri.Incearca sa te mai documentezi si vei vedea ca am dreptate.
Ce n-as fi dat pe vremea cand pescuiam la scobar sa am un bat match.Si te asigur ca pescuitul la scobar e mult mai fin decat pescuitul cleanului la artificiale,aproape o arta(nu am banuit niciodata ca pescuind pe rauri la scobar,mreana cu in bat de 2m si cu plute din varful porumbului sau din pana de gasca prinse intr-un singur punct eu de fapt pescuiam ....englezeste.
Acum am mai multe bete match si pescuiesc la.....jig (desi ti se va parea curios eu pescuiesc la jig cu bete de 3-5m contrar literaturii de specialitate, fiind nonconformist ca pe vremea impuscatului ).
Ce te face sa crezi ca pescuitul englezesc se face numai cu fire scufundatoare???? Ca sa ai o partida buna de pescuit trebuie sa te adaptezi conditiilor concrete locului si momentului respectiv(daca ai cunostintele necesare !!!!)
Daca ai nevoie de explicatii suplimentare cu placere ,dar pe "privat "sa nu abuzam de bunatatea celor care ne vad ca rapitori( le rapim timpul destul de pretios...)

Jean Scurtu

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 31 Iul 2004, 04:22

Chiar asa,acesta este un forum pentru RAPITORI :? Mai putin si incepeti cu babusca,caras,etc.

Scrie răspuns