salut.lacul beresti de pe siret e scazut cu cca 4m,apa e tulbure .cica se asteapta o viitura( ?!)intr-o singura zi braconierii au prins in plase 20t de peste:lin ,stiuca ,caras, babusca .lin ,aproximativ 5t,cea mai mare stiuca 20 kg.tot stuful e pe uscat si pestele a ramas fara adapost.
traiasca sulfina barbu ,ministrul mediului ,care ocroteste braconierii si are grija sa nu moara de foame ,saracii.
MASACRU PISCICOL PE SIRET
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
- veteran
MASACRU PISCICOL PE SIRET
walleye
Nu o simpstizez pe Sulfina Barbu, dar in aceasta situatie nu cred ca i se poate imputa ceva. In situatii limita se impun masuri limita. Dar pe plan local oare nimeni nu are vina? Ati vazut la stiri ca in America dupa ce lumea a fugit din localitati din fata uraganului cei ce au ramas au actionat in sens de jaf prin magazinele si poate si propietatile abandonate. Si la americani este hotie numai ca in conditii normale cind se aplica legea frica pazeste bostanii. Cind sistemul e slabit s-a dus dracului bostanaria. In afara de faptul ca la nivel de individ sintem inca innapoiati bine, vezi ce nenorociri se intimpla in curtea clericilor pe care trebuia sa-i respectam si sa ii avem ca model, avem si un nivel legislativ bun sau prost dar care se mai aplica si in mod arbitrar. Atunci este normal sa asistam la fenomene care de fapt sint anormale. Nenorocirea este ca nu este multa lume care sa se scandalizeze ca si tine in acest sens si sa treaca sa ia masuri cu primarie, politie, jandarmerie, AGVPS etc.Indiferenta populatiei ce ne inconjoara este ucigatoate si somnul ratiunii naste monstrii. Asta este societatea in care traim, nu-mi place dar de....
Dady
Dady
Am o cunostinta care a anuntat la AJVPS ca se da cu plasa pe Siret. Apare paznicul suparat tare ca este deranjat: "Dati plasa incoace. Ba, nu pot sa am si eu o seara linistita? Uite, mai inainte m-a sunat sefu sa vin, ca a fost sesizare... N-am venit eu de capu' meu." Cu alta ocazie, tot dupa ce a anuntat ca sunt braconieri, se intalneste respectivul cu cineva de la politie: "Ce ai dom'le cu baietii aia? Nu-ti ajunge pestele de pe Siret?"
Da tu nenica bani pe permis, pe scule, respecta intervalul dintre rasaritul si apusul soarelui (rasaritul si apusul cui stiu eu!), ca noi avem oamenii nostri...
Sa nu-ti vina sa-ti iei lumea in cap?
Da tu nenica bani pe permis, pe scule, respecta intervalul dintre rasaritul si apusul soarelui (rasaritul si apusul cui stiu eu!), ca noi avem oamenii nostri...
Sa nu-ti vina sa-ti iei lumea in cap?
-
- veteran
salut.am facut poze cu lacul golit partial.atmosfera e dezolanta si pute a scoica moarta ca la morga .a ramas f mult puiet in baltoace si dupa braconieri vin pasarile la masa .am vazut un lucru ff rar :un stol de berze negre.
sper ca ecosistemul sa aiba puterea de a se reface,dar nimic nu va fi ca inainte.
blinker,ca sa ai stiuca asa de mare iti trebuie in primii ani padure de stuf si dupa aia gropi peste 6m(10-15m)stiuca mare mananca numai peste mare si sta in praguri adanci.deasemenea iti trebuie o buna densitate de peste prada ,altfel creste ff greu.am prins eu una intr-o balta cu peste putin care la 1,05 m avea numai 6,5 kg ,din care capul avea 1kg si era enorm.
referitor la lin ,nu banuia nimeni ca poate fi atat de mult lin,dar el nu iese deloc din stuf daca nu scade apa,mai ales in lacuri mari.in balti relativ mici ,linul poate fi usor observat dupa dara de bule care o starneste cand se deplaseaza pe fund.
sper ca ecosistemul sa aiba puterea de a se reface,dar nimic nu va fi ca inainte.
blinker,ca sa ai stiuca asa de mare iti trebuie in primii ani padure de stuf si dupa aia gropi peste 6m(10-15m)stiuca mare mananca numai peste mare si sta in praguri adanci.deasemenea iti trebuie o buna densitate de peste prada ,altfel creste ff greu.am prins eu una intr-o balta cu peste putin care la 1,05 m avea numai 6,5 kg ,din care capul avea 1kg si era enorm.
referitor la lin ,nu banuia nimeni ca poate fi atat de mult lin,dar el nu iese deloc din stuf daca nu scade apa,mai ales in lacuri mari.in balti relativ mici ,linul poate fi usor observat dupa dara de bule care o starneste cand se deplaseaza pe fund.
walleye
Re: MASACRU PISCICOL PE SIRET
Pierderi: 20 000 kg * 50 000 lei/kg = 1 miliard. De ce crezi ca sefii de la AJVPS n-au angajat doi jandarmi sa pazeasca pestele cat timp e lacul scazut? Pai ei nu si-ar face o piscina mica, in curtea din spate? Chiar crezi ca daca mergeai tu cu plasele te lasa cineva sa recoltezi?adrian frunza scrie:salut.lacul beresti de pe siret e scazut cu cca 4m,apa e tulbure .cica se asteapta o viitura( ?!)intr-o singura zi braconierii au prins in plase 20t de peste:lin ,stiuca ,caras, babusca .lin ,aproximativ 5t,cea mai mare stiuca 20 kg.tot stuful e pe uscat si pestele a ramas fara adapost.
traiasca sulfina barbu ,ministrul mediului ,care ocroteste braconierii si are grija sa nu moara de foame ,saracii.