Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
Mugurstefan
- veteran

mihaimircea scrie:este foarte important sa faci nodul bine.
De exemplu powerpro de 8 lb ar trebui in teorie sa tina 3.62 kile dar pe un snap legat cu palomar tine ceva mai mult. Si nu uita ca in apa un obiect are greutatea mai mica (greutatea nu masa) deci teoretic poti sa tragi mult mai mult. Acuma depinde si fe cat de vioi e pestele, cum e lanseta, cum driluiesti, frana etc. Personal consider testul pe uscat cu cantarul irelevant pentru ce se intampla pe teren.
BTW: se face powepro mai subtire de 8lbs?
Nu.incepe cu 8lbs.
Pai de aici incepe masurarea, de pe uscat. Asta-i referinta.
Mai departe ca poti scoate peste ca Nea Jean de 10Kg cu textil de 4lbs intram in alte discutii tehnice.
Johnny Bravo...cred ca a mai fost discutia asta pe forum si concluzia era ca cele americane si japoneze sunt cinstite.
Europenii le cam mint. Si la grosime si la rezistenta, si la mono si la multi !
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
-
johnnybravo
- Moderator

-
yep, a mai fost, am facut doar o referire la un caz concret prin care comerciantul a laudat un fir, kiar si dupa ce i l-am testat in fata (intesitatea a scazut totusi dupa test

)
cu toate astea continui sa cumpar produsele care mi se par bune din acel magazin, deci eu unul n-as arunca cu pietre in magazinul x sau y pe motivul ca produsul z este de proasta calitate.
[offtopic]firul Hercules comercializat de Gipo are referinte ca ar fi de provenienta japoneza, testat cu laser, blah, blah, rezultatul la test a fost ca tine tot jumatate

[/offtopic]
-
Mugurstefan
- veteran

johnnybravo scrie:yep, a mai fost, am facut doar o referire la un caz concret prin care comerciantul a laudat un fir, kiar si dupa ce i l-am testat in fata (intesitatea a scazut totusi dupa test

)
cu toate astea continui sa cumpar produsele care mi se par bune din acel magazin, deci eu unul n-as arunca cu pietre in magazinul x sau y pe motivul ca produsul z este de proasta calitate.
[offtopic]firul Hercules comercializat de Gipo are referinte ca ar fi de provenienta japoneza, testat cu laser, blah, blah, rezultatul la test a fost ca tine tot jumatate

[/offtopic]
Eu nu stiu ce te mai consumi prin magazine din moment ce exista posibilitatea de a comanda din USA.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
-
mihaimircea
- veteran

-
o exista dar nu se merita decat daca iei la volum sau te lipesti cu altii la comanda
Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
-
Mugurstefan
- veteran

mihaimircea scrie:o exista dar nu se merita decat daca iei la volum sau te lipesti cu altii la comanda
Pai daca tu din Buc nu ai de cine sa te lipesti... atunci ce sa mai zic.
Mugur Dixit !
-
Zamfi
- veteran

Parerea mea e ca si aici ca si la alte produse ,inainte de a cumpara, trebuie sa studiezi piata!Adica in primul rand trebuie sa stii ce vrei, dupa care alegi comerciantul.Si daca ai avut ghinionul sa iei teapa (poate ai o parte de vina?)atunci intradevar trebuie facuta publica chestia!Asa vor invata sa ne respecte pentru ca oricum concurenta duce la servicii de calitate pentru client.Iar un magazin de "scule"nu-si va permite muta vreme sa de-a tepe ca-si taie craca...Totusi cred ca trebuie sa fim NOI atenti de unde cumparam!
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
-
gemba111
- utilizator constant

silu scrie:Traim in Romania.
Ati luat tepe in magazinele pescaresti?
Ati cumparat scule de unica folosinta cu bani grei.
Ati fost intampinati de aroganta si nesimtirea comerciantilor care traiesc din banii nostrii?
Haideti sa-i demascam (mentionati numele magazinului, orasul si cat mai multe date concrete, sa stim ce sa ocolim)! De ce sa ne tepuiasca pe toti?
De ce sa nu fim uniti si sa ne protejam unii pe altii? Macar asa poate isi vor schimba atitudinea...
Spuneti tot ce va doare...
Dati-i bataie baieti!
scuze dar stilul tau de abordare a " problemei" mi se pare cam dur., nemai vorbind de faptul ca nu ai mentionat nimic concret.
-
Ionut the carp
- veteran

ca sa mai revenim putin in subiect: magazinul de langa captain hook...vanzatori f aroganti si marfa de proasta calitate
-
gemba111
- utilizator constant

un singur lucru se poate face. daca nu mai cumpara lumea produse de la mag.. respective o sa fie nevoiti sa-si rectifice comportamentul altfel faliment.
-
bogdank
- veteran

-
Eu as putea sa spun ca magazinele de pescuit sunt singurele in care intru cu placere. Cel putin in cele de la noi nu am fost primit niciodata cu aroganta etc. Singura problema e ca in general plec cu mai multe lucruri decit mi-am propus sa cumpar

In privinta firelor, singurul cu care m-am peshtit e Rapala Titanium Braid de 0,21, care mi-a inmormintat citeva voblere dragi. Cind e "virgo intacta":) poti sa tragi de el fara probl., dar daca e doar putzin atins, parca ar fi lina netoarsa