Magazin online pescuit

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

sorinB
veteran
veteran

Magazin online pescuit

Mesaj de sorinB » 09 Oct 2013, 16:13

Va salut,
un prieten care intra foarte rar pe forum, m-a rugat sa postez in numele lui anuntul...
Asadar, el doreste sa inceapa o afacere cu un magazin online de pescuit si ii roaga pe toti cei care stiu, sa ii spuna ce acte ii sunt necesare, cati bani, etc, tot ce trebuie sa stie in vederea "demararii"...
Va multumesc, numa' bine.

RYOBI
veteran
veteran

Re: Magazin online pescuit

Mesaj de RYOBI » 09 Oct 2013, 17:19

Nu cred ca o sa afle ceva de la proprietarii activi de magazine on-line pentru ca nimeni nu-si doreste concurenta.

Are nevoie de o forma de organizare juridica care sa-i permita comertul on-line,un sait facut de un profesionist,promovare+publicitate,un contarct cu o firma de curierat,o lista cu toti furnizori de articole de pescuit.
Pt inceput poate aplica strategia ca produsele sa nu le aiba fizic in magazin si sa treaca in stoc furnizor ca sa nu stea cu banii blocati.
Are nevoie de un contabil,trebuie sa fie extrem de serios pt ca in lumea virtuala orice greseala in relatia vanzator-client se plateste f scump.
Orice afacere trebuie inceputa cu un plan de afaceri si ea creste si se dezvolta in timp,toate marile magazine on-line au inceput de jos si cresterea s-a realizat treptat.
Am 60 de bile albe.
fanatic76starter@yahoo.com
0745373235

stefanflorin
veteran
veteran

Mesaj de stefanflorin » 09 Oct 2013, 19:52

Parerea mea e ca cel mai bine isi investeste banii in orice alta afacere decat intr-un domeniu cam aglomerat si, zic eu, muribund. Pescuitul reprezinta munca multa si realizari mici.
Urasc atarnatorii!

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 09 Oct 2013, 20:01

stefanflorin scrie:Parerea mea e ca cel mai bine isi investeste banii in orice alta afacere decat intr-un domeniu cam aglomerat si, zic eu, muribund. Pescuitul reprezinta munca multa si realizari mici.
Banii oricum sunt investiti intr-o alta afacere, are spatiu mare inchiriat, dar vrea si un mag. online pe langa afacerea care o are ;)

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 09 Oct 2013, 21:55

intra rar pe forum dar vrea afacere pe net?????
mai bine cumpara pepeni de la greci sii vinde ca "dabuleni"

sorinB
veteran
veteran

Mesaj de sorinB » 09 Oct 2013, 22:03

oby 1 scrie:intra rar pe forum dar vrea afacere pe net?????
mai bine cumpara pepeni de la greci sii vinde ca "dabuleni"
Am zis ca intra foarte rar pe forum, nu pe net.
Dar macar ai si tu o opinie...

peavey
junior
junior

Mesaj de peavey » 10 Oct 2013, 09:08

Foarte explicit descris de catre Ryobi dpdv al formei de functionare...Trebuie multa rabdare si pasiune,nervi si timp ca sa faci un asemenea domeniu sa functioneze...Cei care au avut DOAR magazine virtuale,fara stocuri fizice,au renuntat...Daca se uita pe piata de profil o sa constate ca mai toti revanzatorii de articole de pescuit care au site au si un showroom...Pescarul are nevoie sa pipaie produsele asa ca de ce nu deschide un magazin ? Oricum,pt mine ca pescar este un lucru bun si binevenit intr-un domeniu care a devenit(pe langa muribund,cum spune Florin) de-a dreptul trist...Succes!
Doua lucruri ma alina si ma vindeca de boala
Damigeana cand e plina si mandruta cand e goala...

SVF
veteran
veteran

Mesaj de SVF » 10 Oct 2013, 09:23

Cel mai important lucru dpmdv este sa poti pipai sculele.Povesteam odata,(in vremuri bune demult apuse) cu niste pescari tocmai despre acest aspect.Intri in magazine de pescuit si nu ai pe ce pune mana in cazul in care vrei si "altceva".De cele mai multe ori cumperi produse la nimereala,vizualizand filmulete sau la indicatile altora,dar care posibil la tine sa nu se nimereasca,sa nu-ti cada pe mana.Drept'i ca nici ca si comerciant nu-ti convine sa bagi bani in scule de top atata timp cat tu faci profit din viermi,rame,chinezarii si parasute.

agabi
veteran
veteran

Mesaj de agabi » 11 Oct 2013, 11:15

Ar trebui sa se hotarasca mai intii ce nisa vrea sa abordeze...Ar putea de exemplu sa vinda doar momeli artificiale:voblere.linguri,gume-ocupa spatiu putin,nu trebuiesc neaparat pipaite(impactul vizual e primordial in acest caz) si spiningul pare sa cistige teren.Mai sint inca resurse:polonezii ,de exemplu,fac voblere foarte bune(nu numai Salmo) si la preturi decente.As da un exemplu,daca mi-e permis:Salmo sint voblere foarte bune,au cucerit cota de piata si,automat,a crescut pretul.Kenart (cred ca sint tot polonezi)ar putea face la fel-sint voblere bune,au fata comerciala,dar zic eu,insuficient promovate.Mai sint voblere de la Tubertini,ieftine,foarte bune,la fel,insuficient promovate...si exemple ar mai fii destule,inclusiv manufacturi,producatori locali..Iar la extern,nu cred ca polonezii n-au concurenta
E o idee,nu e neaparat o schema de plan de afaceri documentat..

spiridusul
veteran
veteran

Mesaj de spiridusul » 11 Oct 2013, 11:50

Intai trebuie sa se gandeasca foarte bine ce va vinde. Parerea mea este ca, daca vrea sa intre intr-un asemenea domeniu, sa se orienteze catre furnizarea de produse de la firme ce nu sunt prezente inca la noi, ca sa se poata diferentia. Daca vinde aceleasi produse ca celalalte magazine, nu cred ca are sanse, pentru ca trebuie sa castige clientii altora oferind aceleasi produse. Poate ca va trebui sa investeasca mult la inceput pentru a promova produsele, dar sunt si firme de renume care inca nu sunt prezente pe piata noastra.

Costurile cam astea sunt: Infiintarea firmei (cam 1000 de lei, depinde de avocat), contract cu firma de curierat, realizarea unui site (cam 1000 de euro, depinde cat de complex vrea sa fie), stocurile (daca lucreaza pe stoc), contabil, angajati care sa primeasca comenzile si sa faca pachetele plus o persoana care sa interactioneze permanent cu clientii, bugetul de marketing care ar trebui sa fie substantial. Si daca exista posibilitatea sa si pipai sculele inainte de a le achizitiona, cu atat mai bine.

Scrie răspuns