lupta cu braconierii platita cu viata

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 14 Apr 2010, 10:13

kingofbeasts scrie:din asemenea cauze se duce pe apa sambetei reputatia justitiei la noi.
din pacate asemenea chestiuni sunt frecvente in instantele de la noi, cand unii magistrati ori nu stiu ori nu vor sa stie ca sunt incompaibili. aproape jumate din procesele de la noi intampina in timpul desfasurarii erori judiciare.

in ceea ce priveste lupta cu braconajul ........ no comment.
Ca bine zici - se duce pe apa sambetei chiar si ideea de justitie! Uite de aia sustin de cativa ani incoace sa se introduca si la noi ca in USA sistemul cu judecatorii alesi prin vot de cetateni. In felul asta ar fi mai responsabili, nu ar mai avea sentimehul de casta intangibila. Cat despre braconierii care i-au omorat pe cei doi ofiteri, daca se cunosc numele lor ar trebui intreprinsa o actiune punitiva care sa ii scoata din circulatie cateva luni, cativa ani sau definitiv. Daca as fi mai "nebun" decat sunt as crea o militie privata si as face ordine in Delta si pe marile rauri ale tarii.

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 14 Apr 2010, 11:20

cred ca mai degraba o sa ajungem sa importam din state sistemul de santaj si tranzactii determinate prin amenintarea cu procese decat sistemul lor de judecata cu folosirea juratilor la procesele penale.
:(

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 14 Apr 2010, 11:30

cazurile astea cand civilii se implica in lupta cu braconierii apar datorita faptului ca cei in drept sa intervina nu-si fac treaba. topicurile de genul asta ii vor face pe multi (inclusiv pe mine) sa se gandeasca de 2 ori inainte de a se lua la harta cu "baietii".
parca incep sa duc dorul apocii de aur din punctul asta de vedere. cel putin atunci cand auzeai de militie ti se ridica parul pe spate sau se muiau genunchii. cazurile de la ora 5 nu erau mediatizate si astfel nu li se dadeau si altora idei. :cry:

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 14 Apr 2010, 14:11

kingofbeasts scrie:cazurile astea cand civilii se implica in lupta cu braconierii apar datorita faptului ca cei in drept sa intervina nu-si fac treaba. :
Si eu am impresia ca militii formate din civili, lejer inarmati (pistoale) dotate cu barci rapide, ar fi mult mai eficiente in combaterea braconajului. Civili adusi din alte zone ca sa nu se teama ca braconierii le vor hartui familiile, iubitele etc. In felul asta nu ar fi indurare. Pana sa ii dai pe mana politiei o bataie buna nu strica! :lol:

kingofbeasts
veteran
veteran

Mesaj de kingofbeasts » 14 Apr 2010, 14:40

numa asta ne mai lipseste (sa luam exemplu de la piratii somalezi) ca apoi le avem pe toate. azi - maine va fi in tara asta un veritabil "wild,wild west" :D :cry:
o sa ajungem sa caram cu noi mai multe arme si munitii decat lansete si naluci. :idea: :D :cry:

Stefan Tudose
Moderator
Moderator

Mesaj de Stefan Tudose » 14 Apr 2010, 15:50

Acolo a fost o reasezare in teritoriu a doua grupuri care fac acelasi lucru.
WSB Dream Team
www.wsbteam.com

geppetto
veteran
veteran

Mesaj de geppetto » 14 Apr 2010, 16:21

Stefan Tudose scrie:Acolo a fost o reasezare in teritoriu a doua grupuri care fac acelasi lucru.
Inseamna ca stii ceva ce noi nu stim... Acum povesteste-ne mai in detalia daca tot ai zis-o...

melculbeat
veteran
veteran

Mesaj de melculbeat » 14 Apr 2010, 21:20

Stefan Tudose scrie:Acolo a fost o reasezare in teritoriu a doua grupuri care fac acelasi lucru.
subscriu...si o fac cu toata responsabilitatea. m-am informat de la fata locului cind crima era inca calda si de la oameni care nu tineau parte nici victimelor, nici criminalilor. oricare ar fi motivul...omorul ramine omor. daca instantele nu sint in stare sa faca lumina...din partea mea sa se omoare intre ei pina nu mai ramine niciunul, parerea mea.
in 1923/ s-a nascut un mit/ nu existau stelishti shi nici catzei/ dar exista Rapid

Keiler
junior
junior

Mesaj de Keiler » 06 Mai 2010, 08:34

Pe Nelu - Dumnezeu sa-i odihneasca pe amandoi! - l-am cunoscut. Era un om zdravan care nu se putea ineca in locul ala, care-i larg si cam trebuie sa fii chior ca sa intri in alta barca. In plus el conducea foarte bine barca si era si foarte calm si deosebit de respectuos. Sunt aproape sigur ca e vorba de crima si sper ca cei vinovati sa aiba o soarta chiar mai rea, daca se poate. Si cei care o musamalizeaza.

Scrie răspuns