LITORAL 2004

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

mugurel
senior
senior

LITORAL 2004

Mesaj de mugurel » 16 Iul 2004, 06:44

Saptamana viitoare plec in concediu la Venus, deci aproape de Mangalia. Cum apa marii este destul de rece pentru aceasta perioada, pescuitul ar putea fi una din optiunile pentru timpul liber. Nu am pescuit niciodata in apa marii si daca este cineva pe acest forum care stie il rog sa-mi dea unele sfaturi legate de pesti, echipament, tehnica, locuri. Multumiri anticipate.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 16 Iul 2004, 07:04

Eu am pescuit odata guvizi., si am vazut pe altii care prindeau chefali (cred ca asa se numesc) Cred ca cel mai in masura sa iti raspunda la intrebari este Wavedancer. El este din Constanta (asa am inteles) si banuiesc ca stie mai bine cum sta treaba cu pestele marin.
Apropos de statiunea Venus... am fost odata acolo cand eram mai mic si, exista si un lac unde se pescuia destul de mult. Ce mai tin minte e ca lacul respectiv era plin de lipitori. (deci ai avea si momeala la indemana)
Ramane sa iti urez un sejur cat mai placut si traditionalul Fir intins! :)

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 16 Iul 2004, 09:23

mugurel,
exista un thread "pescuitul la marea neagra". citeste-l.

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 16 Iul 2004, 09:32

Multumesc, l-am vazut dupa ce am deschis topicul.

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 16 Iul 2004, 16:04

Deci orice "interventie" ar fi "in plus". Daca vrei si altceva in afara de rapitori incearca guvidul ,la carne de scoica sau garizi (ii gasesti in piata la Mangalia, la un mosulica) sau fa un drum pina la Tuzla, la pescaria de pe plaja si incearca sa te "lipesti" de pescari cu barci care ies in larg. Dar daca ai rau de mare sau nu stii daca ai, mai bine stai pe mal. Vintul din sud raceste apa dar provoaca si hula de fund. E crima daca ai stomacul "sensibil".

mugurel
senior
senior

Mesaj de mugurel » 10 Aug 2004, 12:51

Am revenit de la mare. Am pescuit o singura zi, insa nu asta este important. Am facut cateva scufundari si m-a impresionat bogatia marii in guvizi. Nu am vazut atatia pesti decat in bazinele din pastravarii. Si este un peste care se prinde usor (eu am prins cu o frecventa de aprox. 2/min cu carne de vita, si bucati mari de peste 400g - mai mult a durat recuperarea firului). Bineinteles tot a fost eliberat imediat dupa capturare(doar de catre mine, cea ce a atras o gramada de spectatori si o multime de priviri mirate - nu neaparat dezaprobatoare). Se prinde foarte bine cu scoica, rama, garid, dar carnea cruda de vita sta foarte bine in carlig. Am prins un singur chefal cu rama la aproximativ 40 m de capatul digului.
A fost vreme frumoasa si apa calda, asa incat am inotat (cealalta pasiune) si am lasat pescuitul pentru acasa.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 10 Aug 2004, 13:00

Bine ai revenit :)
Si eu m-am intors duminica de la mare... Fiind plecat doar pentru 3 zile, nu mi-am mai luat sculele de pescuit, in schimb am urmarit pescari (foarte multi) cum prindeau. In general se dadea la carne de scoica (mai usor de procurat)
Eu am prins crabi (o multime) creveti (sau languste) nu stiu exact ce erau si un ac de mare.
Doi crabi mai marisori (cam de o palma) i-am pastrat sa ii conserv sa-i pun in vitrina :)
Erau multi pesti si, in special cred ca puiet de chefal (dupa cum am aflat de la Wavedancer) care umbla in bancuri pe la mal.

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 10 Aug 2004, 13:20

Ha ha ha! Erau creveti Paule! Langustele sint de vreo 25-30 de ori mai mari decit ce-ai prins tu! Macar i-ai mincat? (cruzi, curatati de "coaja" si tavaliti prin sare sint mortali cu bere rece si, mai ales, multa!)
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 10 Aug 2004, 13:26

Abia acum aflu :) E bine sa stiu pentru data viitoare.
Mi-am luat cativa acasa sa fac un aranjament marin in vitrina, dar s-au uscat.

Chiar vorbesti serios ca se mananca cruzi? Daca stiam, incercam, mai ales ca erau o groaza printre stabilopozi (am scris bine?)
Oricum, multumesc de corectare

Wavedancer
veteran
veteran

Mesaj de Wavedancer » 10 Aug 2004, 13:30

Sigur ca se maninca cruzi. Daca ii fierbi pierd ceva din "gustul marii".
Data viitoare gusta si ai sa te convingi.

N-a fost decit o corectura amicala!
You can run, you can hide! But... you'll die tired!

Scrie răspuns