LISTA PESCARILOR LIBERI

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns

doriti sa se poata cumpara permisul de pescuit de la chiosc/magazin etc ?

da
137
79%
nu
36
21%

Voturi totale: 173

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 17 Dec 2008, 15:14

Am votat.Liber! :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

Dan Alexe
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Dan Alexe » 17 Dec 2008, 15:56

Nu prea pricep cine ar putea sa fie impotriva solutiei de a cumpara permisul de la benzinarie, magazin de pescuit, posta, etc. si mai ales DE CE?!! :roll:
E o solutie civilizata si care usureaza mult procesul de achizitie a permisului.

Essox
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de Essox » 17 Dec 2008, 16:17

Chiosc,liber,neobligat

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 17 Dec 2008, 16:27

Dan Alexe scrie:Nu prea pricep cine ar putea sa fie impotriva solutiei de a cumpara permisul de la benzinarie, magazin de pescuit, posta, etc. si mai ales DE CE?!! :roll:
Cum sa nu intelegi? E asa greu sa intelegi ca sunt unele asociatii infiintate datorita obligativitatii asocierii? daca nu esti intr-o asociatie nu poti pescui legal in romanica si atunci baietii (unii) si-au infiintat asociatii de pescuit, au stabilit o cotizatie sub cotizatia ajvps si asa au ajuns sa aiba mii de membrii.
In momentul in care permisele se vor putea cumpara si din alte parti, fara a fi obligat sa aderi la o asociatie de colectat cotizatii, numarul membrilor (cotizanti) din aceste asociatii o sa scada dramatic, mai exact o sa se apropie de 0 (zero). Si aunci de unde bani pt procese si alte bazaconii :?:
P.S. stiu ca sunt si asociatii (cluburi) de pescari infiintate din dorinta sincera a membrilor de a face ceva bun pt apele pe care pescuiesc. Si daca te uiti atent pe forum o sa-ti dai seama ca membrii acelor asociatii sunt impotriva obligativitatii asocierii.
P.P.S. cand o sa ne cumparam permisul de la chiosc si o sa existe o politie a naturii (un fel de paznici de vanatoare, pescuit si protectia mediului), care sa se ocupe doar de fauna salbatica (pesti, animale, pasari) si mediul in care traiesc acestea atunci poate o sa scada si braconajul

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 17 Dec 2008, 16:43

@luci_,ai mare dreptate !Mi am luat permis de la "lizioca"(fata din colt,pupaia si talpile ,ca imi vinde ,cite un pont!)si apoi ma inscriu unde imi vine pe chelie!!!!!!!!!!!!CLAR!!!!!.........fara obstacole ,fara vot..........................!
PS..........depinde si de ape!!??.........asta e!
PS1 unele lucruri,ca razboiul dintre ajvps si restul, cred eu, nu se va termina prea curind!.............cu implicatiile de rigoare ,pentru noi!(vorbim discutii)!!!!

luci_t
veteran
veteran

Mesaj de luci_t » 17 Dec 2008, 16:58

inca dinainte de a ma loga pe forum am fost de acord cu desfiintarea ajvps-urilor, dar nu pot fi de acord cu inlocuirea lor. Adica hai sa schimbam tanda cu manda. E aceeasi chestie.
Unde e libera asociere, daca pt obtinerea permisului de pescuit sunt obligat sa ma inscriu intr-o asociatie??? In situatia de fata daca vrei permis de pescuit esti obligat sa te inscrii in ajvps, aps.. as.stiuca, as porumbelu, etc

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 17 Dec 2008, 17:48

Dan Alexe scrie:Nu prea pricep cine ar putea sa fie impotriva solutiei de a cumpara permisul de la benzinarie, magazin de pescuit, posta, etc. si mai ales DE CE?!! :roll:
E o solutie civilizata si care usureaza mult procesul de achizitie a permisului.
Cum de ce? Pai crezi ca le convine ca in loc de 5000 de cotizanti a 60 lei sa incaseze ... nimic?

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 17 Dec 2008, 18:52

luci_t ne spune
Unde e libera asociere, daca pt obtinerea permisului de pescuit sunt obligat sa ma inscriu intr-o asociatie???
- ar fi fost cat de cat acceptabil , daca ar fi fost doar atat : te inscriai
intr-o asociatie si plateai o taxa ( defapt , pentru nimic) ,
......problema era , ca nu te inscriai doar intr-o asociatie , trebuia sa te inscrii in tot atatea asociatii in cate ape pescuiai , daca aceste ape apartineau de asociatii diferite.
- oricum ar fi , trebuie platita doar o singura taxa (la benzinarie ) , pentru toate apele din tara !!!
- acest drept l-am avut , dar l-am pierdut odata cu puzderia de asociatii aparute din neant....

PODOSU DOREL
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de PODOSU DOREL » 17 Dec 2008, 19:06

@ gigi 2007 "acest drept l-am avut , dar l-am pierdut odata cu puzderia de asociatii aparute din neant...."

cred ca s-a pierdut cind AJVPS-urile au inceput sa se manince intre ele si au inceput sa ceara taxe in fiecare judet.Asa a inceput caderea lor.Ce-si face omul cu mina lui .......asta e.Apoi au aparut noile asociatii.

gigi 2007
senior
senior

Mesaj de gigi 2007 » 17 Dec 2008, 23:27

podosu dorel ne spune
cred ca s-a pierdut cind AJVPS-urile au inceput sa se manince intre ele si au inceput sa ceara taxe in fiecare judet
- posibil , sa fie cum spui , dar datele problemei nu se schimba , s-au luat unii dupa altii si le convine de minune
- repet
......problema era , ca nu te inscriai doar intr-o asociatie , trebuia sa te inscrii in tot atatea asociatii in cate ape pescuiai , daca aceste ape apartineau de asociatii diferite.
- oricum ar fi , trebuie platita doar o singura taxa (la benzinarie ) , pentru toate apele din tara !!!

Scrie răspuns