Lipan mort - cauza?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

grizzly
veteran
veteran

Re: Lipan mort - cauza?

Mesaj de grizzly » 10 Sep 2013, 21:57

la cat e de curata rana arata a ceva facut de viermi. probabil ca lipanul era deja mort, o musca a depus oua, iar larvele nu au ajuns in abdomen. poate au fost mancate, poate au fost spalate de apa. este totusi o rana deosebit de curata. asa ceva fac doar viermii.

agabi
veteran
veteran

Mesaj de agabi » 13 Sep 2013, 14:33

Uneori salmonidele(si nu numai) sint atacate de chiscari.Am gasit odata pe Gurghiu un pastrav de vreo300-400 de grame atacat de citiva chiscari

boistean
veteran
veteran

Mesaj de boistean » 13 Sep 2013, 18:57

agabi scrie:Uneori salmonidele(si nu numai) sint atacate de chiscari.Am gasit odata pe Gurghiu un pastrav de vreo300-400 de grame atacat de citiva chiscari
doar in cazul in care pastravaul sau lipanul respectiv sunt bolnavi/loviti au sanse chiscarii sau lipitorile sa se bage in seama...

mariusshobo
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de mariusshobo » 01 Dec 2013, 20:34

Si eu am gasit pastravi cu rani asemanatoare facute de chiscari (nu stiu cum se numesc exact, dar fac parte din fam. Agnatostomate).
Nu stiu daca erau bolnavi si i-au prins chis carii sau i-au prins chiscarii si s-au imbolnavit!

Scrie răspuns