Lipan mort - cauza?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: Lipan mort - cauza?
la cat e de curata rana arata a ceva facut de viermi. probabil ca lipanul era deja mort, o musca a depus oua, iar larvele nu au ajuns in abdomen. poate au fost mancate, poate au fost spalate de apa. este totusi o rana deosebit de curata. asa ceva fac doar viermii.
Uneori salmonidele(si nu numai) sint atacate de chiscari.Am gasit odata pe Gurghiu un pastrav de vreo300-400 de grame atacat de citiva chiscari
doar in cazul in care pastravaul sau lipanul respectiv sunt bolnavi/loviti au sanse chiscarii sau lipitorile sa se bage in seama...agabi scrie:Uneori salmonidele(si nu numai) sint atacate de chiscari.Am gasit odata pe Gurghiu un pastrav de vreo300-400 de grame atacat de citiva chiscari
-
- utilizator nou
Si eu am gasit pastravi cu rani asemanatoare facute de chiscari (nu stiu cum se numesc exact, dar fac parte din fam. Agnatostomate).
Nu stiu daca erau bolnavi si i-au prins chis carii sau i-au prins chiscarii si s-au imbolnavit!
Nu stiu daca erau bolnavi si i-au prins chis carii sau i-au prins chiscarii si s-au imbolnavit!