Dar calitatea de pescar recreativ de cine e atestata? V-a scapat?aditoader scrie:Noul proiect de ordin privind pescuitul recreativ/sportiv:
....
Art.1 - Prin pescuit în scop recreativ/sportiv se inţelege pescuitul efectuat cu undiţa şi cu lanseta, în scop de agrement/performantă, ca o activitate individuală şi necomercială.
Art.2 (1) - Practicarea pescuitului recreativ/sportiv în habitatele piscicole naturale se face în baza permisului de pescuit recreativ/sportiv nominal,
.....
Art.6 - Calitatea de pescar sportiv este atestata de apartenenta la asociatiile de pescari sportivi/ cluburile de pescuit sportiv si federatiile legal constituite .
LIBERA ASOCIERE? UN VIS FRUMOS...
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Re: LIBERA ASOCIERE? UN VIS FRUMOS...
pai aia dispar din peisaj.... Pt ce mai e nevoie de pescari recreativi/de duminica/etc.... Pescarul recreativ o sa fie cel ce pescuieste iarba din fata case... ca nefacand parte din asociatia xyz nu mai are ape libere... Ca alea care scapa de ajvps ajung la fnpsr si invers 

Primul peste: http://www.youtube.com/watch?v=pSU9pOyeZ9k
Art. 25. (1) La libera lor initiativa, pescarii se pot constitui in asociatii de pescarii
sportivi, pe anumite zone de pescuit, cu scopul imbunatatirii conditiilor de practicare a
pescuitului recreativ /sportiv precum si de reprezentare a acestora.
(2) Asociatiile de pescari sportivi pot stabili, ca regula, practicarea pescuitului
recreativ/sportiv cu eliberarea capturilor, in zona lor de competenta.
asta nu mai este valabila?
sportivi, pe anumite zone de pescuit, cu scopul imbunatatirii conditiilor de practicare a
pescuitului recreativ /sportiv precum si de reprezentare a acestora.
(2) Asociatiile de pescari sportivi pot stabili, ca regula, practicarea pescuitului

Ba da, dar nu se stie pana cand. Si ordinul MADR nr.753/2008 este in vigoare (inca) dar nu se aplica. Ba mai mult a si fost scos de pe site-ul ANPA ca sa nu-l mai vada nimeni. Avand in vedere proiectul de ordin in care nu s-a tinut cont de prevederile din OUG 23/2008 mentionate de tine, poti sa-ti inchipui ca si ordonanta va fi schimbata astfel incat sa corespunda cu proiectul de ordin(citeste interesele obscure ale unora)!marianu scrie:Art. 25. (1) La libera lor initiativa, pescarii se pot constitui in asociatii de pescarii sportivi, pe anumite zone de pescuit, cu scopul imbunatatirii conditiilor de practicare a pescuitului recreativ /sportiv precum si de reprezentare a acestora.
Fir intins!;-)
Domnilor, din ceea ce am studiat eu pana acum, am sa dau o explicatie, sper documentata, pentru a incerca sa ne lamurim cat de cat ce este cu nebunia asta de termeni (pescuit recreativ/sportiv, agrement/performanta, asociatii de pescari sportivi, pescar sportiv etc.).luci_t scrie:pai aia dispar din peisaj.... Pt ce mai e nevoie de pescari recreativi/de duminica/etc.... Pescarul recreativ o sa fie cel ce pescuieste iarba din fata case... ca nefacand parte din asociatia xyz nu mai are ape libere... Ca alea care scapa de ajvps ajung la fnpsr si invers
Fiecarei expresii enumerate mai sus legiuitorul trebuie sa-i explice sensul, mai pe inteles, sa dea definitia a ceea ce reprezinta fiecare din acesti termeni pe care i-a folosit in contextul actelor normative. Ceea ce s-a si intamplat de altfel. Atat in OUG nr.23/2008 cat si in celelalte ordine emise se dau aceste explicatii. Dar (pentru ca exista si un dar)intentionat, sau din neglijenta sau din faptul ca ceva nu se potrivea pe undeva cu altceva, sau poate din alte motive, in niciun document NU s-a dat explicatia a ceea ce reprezinta o anume expresie. Dupa parerea mea, chiar cea mai importanta expresie folosita nu a primit definitia. Ati ghicit care este aceasta sintagma? Haideti sa va spun. Este vorba despre expresia pescar sportiv! Mai tineti minte ca cineva tot intreba pe forum "ce intelegeti voi prin pescar sportiv"? Stia el ce stia... . Si acum ca sa nu o lungesc prea mult sa va spun in ce consta omisiunea.
Dupa emiterea OUG nr.23/2008, in vara anului trecut, niste senatori si deputati (printre care Ilie Sarbu si Adrian Nastase) au fost initiatorii unui proiect de lege privind pescuitul si acvacultura, proiect care daca era adoptat ar fi inlocuit OUG nr.23/2008. Acest proiect insa a fost respins insa si de senatori si de deputati. Dar proiectul de lege prevedea la art.3, litera v), urmatoarea definitie: "pescar sportiv - persoana fizica, membra a unei asociatii de pescari recreativ/sportivi, legal constituita si autorizata, care practica pecuitul in scop recreativ/sportiv in baza unui permis eliberat in acest sens". Anumite persoane cunosc aceasta definitie a termenului pescar sportiv data in proiectul de lege (care nu a fost aprobat) si o folosesc exact in intelesul respectiv numai ca ea nu exista in niciun act oficial.
Mai mult, proiectul de lege prevedea la art. 20:" Dreptul de a pescui in bazinele piscicole naturale apartine statului si se atribuie prin concesiune ANPA in calitate de administrator" Art. 21: "Accesul la resursele acvatice vii in vederea pescuitului se atribuie dupa cum urmeaza: 2)in scop recreativ/sportiv, pescarilor sportivi organizati in asociatii de pescuit sportiv, legal consituite si recunoscute".
Ordinul MADR 753/2008 va fost inlocuit cu proiectul postat pe site! Totusi ca proiectul sa-si produca efectul mai este nevoie de schimbarea prevederilor OUG 23, chestie la care se lucreaza intens incercand introducerea prevederilor din proiectul de lege neaprobat initial si din care v-am expus cateva articole. Nu stiu daca am reusit sa va lamuresc pe deplin imi cer scuze daca nu m-am facut inteles. Cineva sunt sigur ca a inteles ce am incercat eu sa spun. Fir intins, haiducilor!

Fir intins!;-)
cat se poate de corecta afirmatia de mai sus si cat se poate de documentata.aditoader scrie: Domnilor, din ceea ce am studiat eu pana acum, am sa dau o explicatie, sper documentata, pentru a incerca sa ne lamurim cat de cat ce este cu nebunia asta de termeni (pescuit recreativ/sportiv, agrement/performanta, asociatii de pescari sportivi, pescar sportiv etc.).
Fiecarei expresii enumerate mai sus legiuitorul trebuie sa-i explice sensul, mai pe inteles, sa dea definitia a ceea ce reprezinta fiecare din acesti termeni pe care i-a folosit in contextul actelor normative. Ceea ce s-a si intamplat de altfel. Atat in OUG nr.23/2008 cat si in celelalte ordine emise se dau aceste explicatii. Dar (pentru ca exista si un dar)intentionat, sau din neglijenta sau din faptul ca ceva nu se potrivea pe undeva cu altceva, sau poate din alte motive, in niciun document NU s-a dat explicatia a ceea ce reprezinta o anume expresie. Dupa parerea mea, chiar cea mai importanta expresie folosita nu a primit definitia. Ati ghicit care este aceasta sintagma? Haideti sa va spun. Este vorba despre expresia pescar sportiv! Mai tineti minte ca cineva tot intreba pe forum "ce intelegeti voi prin pescar sportiv"? Stia el ce stia... . Si acum ca sa nu o lungesc prea mult sa va spun in ce consta omisiunea.
Dupa emiterea OUG nr.23/2008, in vara anului trecut, niste senatori si deputati (printre care Ilie Sarbu si Adrian Nastase) au fost initiatorii unui proiect de lege privind pescuitul si acvacultura, proiect care daca era adoptat ar fi inlocuit OUG nr.23/2008. Acest proiect insa a fost respins insa si de senatori si de deputati. Dar proiectul de lege prevedea la art.3, litera v), urmatoarea definitie: "pescar sportiv - persoana fizica, membra a unei asociatii de pescari recreativ/sportivi, legal constituita si autorizata, care practica pecuitul in scop recreativ/sportiv in baza unui permis eliberat in acest sens". Anumite persoane cunosc aceasta definitie a termenului pescar sportiv data in proiectul de lege (care nu a fost aprobat) si o folosesc exact in intelesul respectiv numai ca ea nu exista in niciun act oficial.
Mai mult, proiectul de lege prevedea la art. 20:" Dreptul de a pescui in bazinele piscicole naturale apartine statului si se atribuie prin concesiune ANPA in calitate de administrator" Art. 21: "Accesul la resursele acvatice vii in vederea pescuitului se atribuie dupa cum urmeaza: 2)in scop recreativ/sportiv, pescarilor sportivi organizati in asociatii de pescuit sportiv, legal consituite si recunoscute".
Ordinul MADR 753/2008 va fost inlocuit cu proiectul postat pe site! Totusi ca proiectul sa-si produca efectul mai este nevoie de schimbarea prevederilor OUG 23, chestie la care se lucreaza intens incercand introducerea prevederilor din proiectul de lege neaprobat initial si din care v-am expus cateva articole. Nu stiu daca am reusit sa va lamuresc pe deplin imi cer scuze daca nu m-am facut inteles. Cineva sunt sigur ca a inteles ce am incercat eu sa spun. Fir intins, haiducilor!
respectele mele si felicitari!
numai ca........nu trezeste pe nimeni si marea masa a pescarilor tot ce stiu ei sa faca de ani de zile,tot aia vor face si asta ma doare cel mai tare.
pe undeva ne cam meritam soarta fiindca cu aceste atitudini de noncombat nu vom putea razbate din hatisul legislativ intins de interesele celor care vor o bucata din aceasta placinta.
respect pe cei care au macar o opinie (fie ea si opusa) in acest sens si in domeniul asta care ne doare pe toti in fond,dar nu pot intelege pasivitatea majoritatii.
mai devreme sau mai tarziu,aceasta indolenta si pasivitate se va intoarce impotriva noastra si ne va lovi pe toti.

Nu s-ar putea face o emisiune tv la careva post national unde sa fie dezbatute problemele astea live ? Atunci mai multi pescari ar sti ce s-a facut ilegal , ca permisul de pescuit nu e acelasi lucru cu cotizatia de membru in asociatie etc. ? Nu stiu , doar intreb si poate ca in ultimul ceas sa mai avem vre-o sansa ...
sau ar fi doar niste vise frumoase .