"legenda" de budeasa...

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 25 Oct 2004, 09:57

Aia e reclama pe fata, ce naiba...

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 25 Oct 2004, 10:01

Lacul Chiril nu intra in administrarea lui Raduta . El are undeva la Periprava ,am inteles eu.
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 25 Oct 2004, 10:14

A! Eu vorbeam de Budeasa. Unde a prins Raduta sau angajatii lui care baga plasele nu ma intereseaza.
Oricum, la fix se da si din barca, nu numai de pe mal.

costica_fishing
veteran
veteran

Mesaj de costica_fishing » 25 Oct 2004, 11:18

Cand aveam cam 10 ani mergeam la stiuca pe Budeasa, cam prin octombrie-noiembrie. La pluta, din barca, cu carasel in carlig. Se prindeau cam la 3-4 kg maxim. Pe vremea aia imi pareau monstrii. Eu ma acupam cu prinsul caraseilor! :)

rica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rica » 25 Oct 2004, 11:34

MihaiV : probabil vorbesti de stiucile mari prinse de Gh. Dinuta. Nu stiu de unde sunt zvonurile ca el ar prinde la viu, din cate stiu omul scalda numai shaduri (imense), voblere si lingurite. Intradevar sunt echipe de pescari care dau la momeala vie (caras sau biban) in zona dar eu nu stiu sa fi prins stiuci asa mari, cea mai mare vazuta de mine a fost de 4kg in Bascov, prinsa la biban.

Autorul capturii din poza era in barca cu Gh. Dinuta, scaldasera tot felul de shaduri si voblere mari si s-a gandit pe la sfarsitul partidei (nu prinsesera nimic) ca o marla de 1-2 kg nu ar strica , a pus un shad Mann's de 8cm si uite rezultatul.

Este evident de ce ei prind asa des exemplare mari, experienta isi spune cuvantul, ei stiu locurile unde pandesc fioroasele.

Gyorg
veteran
veteran

Mesaj de Gyorg » 25 Oct 2004, 17:46

rica scrie:Este evident de ce ei prind asa des exemplare mari, experienta isi spune cuvantul, ei stiu locurile unde pandesc fioroasele.
ai idee cum arata locurile acestea?
http://www.kronect.ro
http://www.shopconectica.ro
conectica de calitate pentru retele de calculatoare sau telecomunicatii

rica
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de rica » 25 Oct 2004, 22:48

am dat de putine ori pe Budeasa, mai mult pe Bascov.
din ce am auzit cele mari s-au prins pe coada lacului, putin mai sus de stalpii de inalta tensiune.
asta primavara s-a prins una de 10kg in bascov, in zona golfuletului dreptunghiular (partea cu satul nu cea cu hotelul Star).

pescarel
senior
senior

Mesaj de pescarel » 26 Oct 2004, 10:30

In mod cert au experienta si stiu locurile, dar nu cred ca e suficient. Trebuie tinut cond de faptul ca stau relativ aproape de lacuri, si isi permit partide dese. Sunt convins ca cei care au prins stiuci barosane, altfel decat intamplator, au la activ numeroase partide fara rezultat. Vreau sa spun ca doar perseverand (desigur, acolo unde stii ca ai de ce) poti prinde asa ceva. Nu cred ca, sa zicem, 10 stiuci mari, au fost prinse in mai putin de 100 de partide. Parerea mea!

piticu
veteran
veteran

Mesaj de piticu » 26 Oct 2004, 11:04

pescarel scrie:Nu cred ca, sa zicem, 10 stiuci mari, au fost prinse in mai putin de 100 de partide. Parerea mea!
is rare de tot astea marile. parerea mea este ca de unde s-au scos din astea mari, nu prea mai sunt de alea obisnuite decit accidental. ma gindesc la cit 3 sa bage in ea ce areal de vinatoare necesita, unde nu misca niciuna alta...

exact ca pomu laudat cu sacu... daca vad una d-asta si nu sunt in delta... slabe sperante sa mai fie ceva de prins p-acolo-sha.

paul
Moderator
Moderator

Mesaj de paul » 26 Oct 2004, 11:12

piticu scrie:.... ma gindesc la cit 3 sa bage in ea ce areal de vinatoare necesita, unde nu misca niciuna alta...
Stiuca, pentru a lua in greutate un kg, trebuie sa manance 20 kg de peste, cel putin asa am citit.

Scrie răspuns