Lake Escape

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

Scrie răspuns
todi
veteran
veteran

Lake Escape

Mesaj de todi » 26 Sep 2005, 10:23

Cate lucruri interesante nu afli de la TV :wink:

Am vazut saptamana trecuta un episod dintr-o emisiune de pescuit numita "Lake Escape" unde doi tipi pescuiau din barca salau pe un lac din Olanda. Doua chestii dragute am vazut, una banuita si una total noua :

1. dupa spusele ghidului local, salaii ataca pestii mici fara sa'i omoare, dupa care ii "culeg" ulterior. Ca sa combata rateurile, strabateau shadul cu un textil legat de jig avand la capatul celalalt o ancora, chiar sub coada shadului. Pe timpul zilei ii prindeau exclusiv luati de ancora, iar dimineata si seara de carligul jigului. Asta era banuita :lol:

2. Dupa ce scoteau salaii de la 20-25 de m adancime cu stomacul afara, in momentul eliberarii ii aruncau aproape violent in apa. Ghidul spunea ca salaul se sperie, contracta toti muschii, resoarbe efectiv stomacul, contracta vezica scufundandu'se instantaneu. Sa vezi minune, asa era :shock: :shock: Nu mureau JUR :?:

Numai bine!

Sorin
Moderator
Moderator

Mesaj de Sorin » 26 Sep 2005, 10:32

todi,
da daca mai puneau o ancora la coada shadului nu-l agatau mai des?
nu legau toata ziua monturi?
Da-i unui om un peste si el va manca o zi; invata-l sa
pescuiasca si el va
sta pe marginea lacului si va bea bere toata ziua.

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 26 Sep 2005, 10:44

Sorine, pentru noi care cautam o gramada de pietroaie cu ochii cat cepele sa ne punem langa ea sau eventual pe ea, iti dai seama ca asta ar fi sinucidere curata.. agat destul si cu un singur carlig :?

Baietii pescuiau in deriva pe vertical si asta spune multe. Cred ca pe lacul ala era destul salau sa'l prinda pe oriunde.

Numai bine!

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 26 Sep 2005, 13:37

Iarna, la shadurile mari, pun o tripla suplimentara. Nu se agata mai des decit fara, insa creste substantial rata capturilor. Unde dau eu, cel mai des se taie firul intre bolovani si se agata plumbul, nu cirligul. Atit ca la "pierderi" mai adaug si pretzul unei triple :cry:

Scrie răspuns