LACURI DE MUNTE

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ANDREI RIGA
veteran
veteran

LACURI DE MUNTE

Mesaj de ANDREI RIGA » 26 Iul 2010, 21:07

pentru ca am adus vorba despre carti intr-un alt topic , mi-am adus aminte de ceva:

Cand eram pusti am citit o carte care mi-a placut la nebunie si pe care din nefericire , am ratacit-o la un moment dat in ultimii treizeci de ani.

Cartea se numeste LACURI DE MUNTE-DRUMETIE SI PESCUIT si este scrisa de Paul Decei

Intrebarea mea este daca vreunul din voi o are de dat s-au macar de imprumutat ptr copiere!

adiwolf
veteran
veteran

Mesaj de adiwolf » 26 Iul 2010, 21:14

din pacate am dat-o si eu si nu am mai primit-o inapoi.
pacat, era o carte frumoasa si bine ilustrata din cate imi mai aduc aminte.
cauta pe la biblioteci sau anticariate

ANDREI RIGA
veteran
veteran

Mesaj de ANDREI RIGA » 27 Iul 2010, 06:29

Multam, ma stradui

Fario_nebunu
veteran
veteran

Mesaj de Fario_nebunu » 27 Iul 2010, 13:28

ANDREI RIGA scrie:Multam, ma stradui
In vremea lui Decei acele lacuri erau pline de pastrav. Acum e jale. Traim din amintiri... :lol: Ceva de genul "amintirile ma napadesc, amintirile ma coplesesc..."
Evident ca daca mergi cu 30-50 ani ianinte de Paul Decei si ajungi la Ionel Pop, atunci apele de munte de la noi erau de vreo 3-4 ori mai bine populate. Si nu cred ca erau mault mai bine pazite. Doar ca erau pescari mai putini, drumuri mai proaste, masini mai rare etc. Plus ca mancarea era ieftina si accesibila. Azi unii braconeaza si ca sa manance! Povestea odata Ionel Pop intr-o discutie cu bunicul meu de prin 1933 ca in raul Frumoasa era atata pastrav si atata de mare ca frecvent intr-o partida de seara de 3 pre lua cam 30 de bucati din care macar unul era spre 35-40 de cm. Azi? Cam bate vantul...

Scrie răspuns