Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
-
andreifishing
- utilizator constant

Salut!
De abia apuc să ajung acasă și să prind o vreme frumoasă ca să pot ieși puțin în natură... Din toamnă mi-am pus bețele deoparte și tare mult aș vrea să le iau puțin cu mine pe apă. Cu niște nimfe și ude noi am zis că vineri sau sâmbătă, la sfârșitul lunii, să încerc puțin pofta păstrăvului. Sunt foarte curios să văd cum se comportă în această perioadă. Aproape în fiecare an am început să pescuiesc abia pe la începutul lunii iunie.
A mai încercat cineva să pescuiască la păstrăv în această perioadă? Am zis că o să pun accent mai mult pe scuzi sau o nimfă de culoare închisă, să nu fie prea "agresivă".
Este un râu micuț, modest mai bine zis, cu păstrăv de talie mică, rareori dai de ceva ce trece peste 30 cm.
Aștept niște păreri, sunt foarte nerăbdător!
Suport C&R!

-
oly marius
- junior

Spor la treaba dar e inchis la pastrav pe riscul tau daca te prinde.Desi pastravul in noiembrie e la bataie si acum a depus cuibul rar il mai pazeste pana la ecloziune.Nici eu nu prea sunt de acord cu inchisu pana la 1 mai dar incerc sa respect.Am patit sa dau in zone de clean si a mai intrat cate un pistruiat dar raman sa respect legea chiar daca 99% practic C and R.

-
andreifishing
- utilizator constant

oly marius scrie:Spor la treaba dar e inchis la pastrav pe riscul tau daca te prinde.Desi pastravul in noiembrie e la bataie si acum a depus cuibul rar il mai pazeste pana la ecloziune.Nici eu nu prea sunt de acord cu inchisu pana la 1 mai dar incerc sa respect.Am patit sa dau in zone de clean si a mai intrat cate un pistruiat dar raman sa respect legea chiar daca 99% practic C and R.

Știu că este închis dar zona este undeva la țară, nu vine nimeni, și cum scap și eu de Timișoara pentru vreo 5 zile am zis că merit o ieșire la aer curat de munte. Oricum, e doar o partidă de vreo 2-3 ore maxim.
Deci ce părere ai? Să încerc? Tu ai fost acum la clean? Poate îmi fac timp și de el că am un set bun de rotative Mepps

-
oly marius
- junior

Recunosc ca mai incal legea dar dau in zona de ses la pastrav cu streamere si la clean.Am vazut intradevar muscarind activitate pe apa dar tot nimfele merg mai bine
-
oly marius
- junior

Recunosc ca mai incal legea dar dau in zona de ses la pastrav cu streamere si la clean.Am vazut intradevar muscarind activitate pe apa dar tot nimfele merg mai bine in special cu hotspod
-
andreifishing
- utilizator constant

oly marius scrie:Recunosc ca mai incal legea dar dau in zona de ses la pastrav cu streamere si la clean.Am vazut intradevar muscarind activitate pe apa dar tot nimfele merg mai bine
Da, categoric. Nu prea au apărut musculițele așa că nimfa reprezintă alegerea numărul 1.
Apropo, ce streamere folosești? Eu m-am gândit să îmi iau câteva de la Bogdan Gawlik, reprezintă peștișorul și sunt făcute cu epoxy.Arată super, zic eu. Oare face cineva pe la noi așa ceva?

-
YoNutzu
- senior

ca-mi plac conceptiile voastre ... tipic pentru majoritatea pescarilor romani ... apoi din cauza celor ca voi suntem unde suntem ...

-
andreifishing
- utilizator constant

YoNutzu scrie:ca-mi plac conceptiile voastre ... tipic pentru majoritatea pescarilor romani ... apoi din cauza celor ca voi suntem unde suntem ...

Hmm, ok.
-
oly marius
- junior

Gresesti datorita civilizatiei si lipsa de bun simt am facut populari si igienizari pe rauri altii baga plasa si curent si arunca gunoaie si nu dau doi bani pe munca mea asa ca nu fac nici o paguba

.Eu fiind aproape de o apa dimpotriva de multe ori ma plimb testez muste fire bete chiar si azi dimineata mi-am curatat firu pe apa doua ceasuri cu un pic de casting nu cred ca am omorat pe nimeni asa ca poti sa ma judeci cum vrei nu eu sunt problema