Inundatiile si fauna piscicola!Despaduririle-o cauza?
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- Mugurstefan
- veteran
Inundatiile si fauna piscicola!Despaduririle-o cauza?
Deschid acest subiect cu intentia de a afla cat de mult ne afecteaza si pe noi pescarii aceste inundatii.
Sau mai bine zis 'si pe noi'. Ca fauna piscicola Romaniei este departe de ce a fost ea odata , ca se obtinea o productie ridicata de peste pentru consumul populatiei, asta se vede cu ochiul liber.
Doresc sa fac un studiu pe aceasta tema pe care sa-l public si eventual sa fie baza unui protest adresat autoritatilor si intregii societati civile.
As mai vrea sa ma ajute cine poate si stie despre influenta pe care o are despadurirea irationala a Romaniei asupra vremii si climei, si a aparatiei unor inundatii din ce in ce mai dese si mai greu de controlat, a tornadelor samd.
Rog ca pe langa comentarii sa nu ezitati sa-mi da-ti informatii despre studii ssau articole publicate despre aceasta tema.
Este un subiect care ne priveste pe toti.
Va multumesc anticipat.
Sau mai bine zis 'si pe noi'. Ca fauna piscicola Romaniei este departe de ce a fost ea odata , ca se obtinea o productie ridicata de peste pentru consumul populatiei, asta se vede cu ochiul liber.
Doresc sa fac un studiu pe aceasta tema pe care sa-l public si eventual sa fie baza unui protest adresat autoritatilor si intregii societati civile.
As mai vrea sa ma ajute cine poate si stie despre influenta pe care o are despadurirea irationala a Romaniei asupra vremii si climei, si a aparatiei unor inundatii din ce in ce mai dese si mai greu de controlat, a tornadelor samd.
Rog ca pe langa comentarii sa nu ezitati sa-mi da-ti informatii despre studii ssau articole publicate despre aceasta tema.
Va multumesc anticipat.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !
Salut Mugur, pe unde ai mai umblat? Te-am cautat cam acum cca. 2 saptamini, dar nimic. Referitor la ceea ce vrei tu, gasesti multe informatii la cei de la mediu si de la ape. Cei de la mediu pot sa-ti furnizeze informatii referitoare la cantitatile de lemn extrase de pe anume suprafete care la inundatii s-au dovedit a fi inplicate prin lipsa arboretelor care la rindul lor aveau rol de retinere a unei mari cantitati de apa si pe de alta parte stabilizau solurile care despadurite au putut fi usor transportate in albia riurilor si apoi in lacuri si uita asa a crescut densitatea apei, au crescut pagubele prin ruperi de diguri poduri si alte lucrari hidrotehnice si lantul continua. Cred ca daca sti pe cineva acolo pot sa-ti dea multe informatii valoroase. Chestia cu cresterea densitatii apei sa sti ca nu a avansat-o nimeni pina acum dar este f adevarat ca o apa cu densitate mai mare produce pagube mai mari si mai rapid ca o apa cu o densitate f apropiata de cea clasica de 1 gr/cm cub. Astept vesti de la tine. Salut
Dady
Dady
- vijelie
- veteran
Re: Inundatiile si fauna piscicola!Despaduririle-o cauza?
Mugurstefan scrie:Deschid acest subiect cu intentia de a afla cat de mult ne afecteaza si pe noi pescarii aceste inundatii.
Va multumesc anticipat.
sal.si eu sunt unul dintre cei care cred ca mai tot raul care s-a intamplat este un efect secundar la defrisarile irationale care se fac pe tot teritoriul Romaniei. Defrisand padurile si fara sa plantam in locul lor nimic, este aproape sigur ca apa spala tot pamantul de pe versantii muntilor care daca ar fi fost impaduriti cu radacinile pomilor ar fixa solul .Padurile asigura si o rezerva de oxigen, asigura un adapost pentru pasari si animale. Este si o stavila impotriva vanturilor si furtunilor de tot felul. De asemenea, proasta gestionare a nivelului apelor din rauri si lacuri,deciziile luate in al 13-lea ceas, toate acestea au dus la amplificarea dezastrului. Sper ca si altii sa isi spuna o parere, eu am scris doar opinia mea, de pescar sportiv...

prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!
Perfect adevarat,si ieu cred ca defrisarile abuzive sunt o cauza principala dar am urmarit unele buletine meteo si buletine de stiri si cica ar mai fi incalzirea globara si poluarea atmosferica ;cauze care teoretic pot duce la "desaxarea" fenomenelor termice si meteorologice care dupa parerea mea sau simtit anul asta in Romania f.f.f. tare ;ma rog asta se aude la TV ,dar dupa dezastrele din ultimele luni si vremea care nu prea este specifica lunii lui "cuptor" imi vine mai usor a crede!
Poate sint si geologi cu noi pe forum si pot confirma ca in anume ere geologige, axa magnetica a terei nu coincidea cu cea actuala, ba se pare ( din studiul magnetitului provenit din foraje de anumita adincime si orientate) ca deplasarea axei magnetice a fost cu chiar 90 de grade fata de cea actuala. S-ar putea ca la ora actuala incalzire admosferica sa nu apara numai datirita cresterilor masive de emanatii de biox de carbon, ci si datorita unei schimbari a inclinatiei axei magnetice. Iar daca este adevarat ca intre cele doua axe este un amume unghi care la scara planetara se poate considera o constanta, rezulta ca o data cu schimbarea axei magnetice se schimba si axa de rotatie. Asta se intimpla in perioade f lungi de timp dar apar influente climaterice majore in acest sens.Constructia de baraje imense care se pot cumula cantitati enorme de apain anume parti ale planetei pot ingreuna planeta intr-o anume parte si aceasta sa devina excentrica, reasezarea pe o axa de echilibru accelereaza modificarea unghiulara a axei de rotatie a planetei. Toate riurile au o anume orientare care nu este de loc intimplatoare. La macro nivel cursul lor urmeaza o anume directie imprimata de rotatia pamintului. Activitatea umana este la baza tuturor dezechilibrelor. Mai ales cea ne controlata cum este taierea padurilor. Un mare necaz aceste exploatari pripite si mare necaz si cresterea asta demografica in anume parti ale terei.
Dady
Dady
Am vazut acu cativa ani un documentar pe tema asta parca. Stiu k in zonele cu pastrav si somoni influenta negativ acest lucru, deoarece nu se mai puteau reproduce in aceste zone sau sub ele, daca ploua in acea perioada, deoarece apa nu mai era filtrata si venea apa tulbure, conditii imposibile pt reproducerea acestora. Aveau rol si de retinere a unei cantitati de apa, dar mai ales incetinirea curgerii apei in rau. Adica la o ploaie abundenta nu se deversa de-odata atata apa in parau cat s-ar deversa daca zona ar fi defrisata, aceeasi cantitate fiind deversata intr-o perioada mai mare de timp.
Inundatiile din Romania sunt an de an, si mereu cam aceiasi oameni sunt inundati(Intr-adevar anul asta au fost ploi mult mai abundente decat de obicei). Spuneti-mi voi daca nu suna a ignoranta faptul ca aceleasi 10 case sunt inundate in fiecare an(anul asta face exceptie...) iar locatarii lor nu fac absolut nimik sa impiedice asest lucru.
Un motiv al inundatiilor ar fi si lipsa totala de respect pentru natura si in special pentru ape. Unde isi arunca toate satele gunoaiele de obicei?!!!
Gunoaiele sunt adunate de ape pana se formeaza blocaje pe rauri ce deviaza cursul apei fix in curtile lor.
In plus, noi romanii suntem obisnuiti sa cautam vinovati in loc sa cautam cauze si solutii.
Eu sunt sigur ca o parte din casele inundate acum vor fi inundate si primavare viitoare cu primele topiri ale zapezilor. Voi ce ziceti??
AAA si inca ceva, din nou noi romanii suntem poporul mereu surprins de vreme. Pana acum 3 zile toate posturile de televiziune ziceau"vai ce vara ploioasa avem!, Suntem inundati!, Nu a mai plouat asa de 70 de ani! etc". Iar acum stiri senzationale, dupa 2 zile cu soare:"Romania este coplesita de canicula! Ce sa ne facem? Cum vor rezista culturile la asa o caldura?!!"
Un motiv al inundatiilor ar fi si lipsa totala de respect pentru natura si in special pentru ape. Unde isi arunca toate satele gunoaiele de obicei?!!!
Gunoaiele sunt adunate de ape pana se formeaza blocaje pe rauri ce deviaza cursul apei fix in curtile lor.
In plus, noi romanii suntem obisnuiti sa cautam vinovati in loc sa cautam cauze si solutii.
Eu sunt sigur ca o parte din casele inundate acum vor fi inundate si primavare viitoare cu primele topiri ale zapezilor. Voi ce ziceti??
AAA si inca ceva, din nou noi romanii suntem poporul mereu surprins de vreme. Pana acum 3 zile toate posturile de televiziune ziceau"vai ce vara ploioasa avem!, Suntem inundati!, Nu a mai plouat asa de 70 de ani! etc". Iar acum stiri senzationale, dupa 2 zile cu soare:"Romania este coplesita de canicula! Ce sa ne facem? Cum vor rezista culturile la asa o caldura?!!"
Spining....Prea bun ca sa fie light...
Ce mi se pare f. ciudat este ca GAMALET, da stire ieri, ROMANIA CUPRINSA DE SECETA asta cred ca este nebun. Pe aeroport se descarca ajutoare venite de la americani pentru inundatii, si agentiile de presa preiau stirea difuzata pe postul realiatatea de catre tembelul Gamalet ca noi sintem cuprinsi de seceta. Sa mai spuna cineva ca intelege ceva din noroiul asta de presa. Cu numai doua zile mai inainte se dadusera avertizari de cote depasite. Cred ca inca nu se cunoaste definitia stirii. Nu stiu cum sint selectati vorbitorii pe sticla dar sint de tot ....Si in legatura cu ignoranta NATIONALA a romanilor, pina nu se vor aplica amenzi nu usturatoare ci ametitoare celor care polueaza, distrug lucrarile hidrotehnice, arunca toate nenorocirile in albia riurilor, deci pina atunci nu o sa avem liniste din acest punct de vedere. Nu stiu daca cineva de pe forum s-a dus sa fure lemne din padurile din moldova, sigur eu nu nu stiu daca cineva din orase s-a dus sa incarce balast din dig ca sa-si faca fundatie la casa sigur eu nu , nu stiu care din forumisti s-a dus sa arunce in albia riurilor resturile rezultate in urma exploatarii nemiloase a padurilor , rumegus craci si alte gunoaie, sigur eu nu ...Exemplele pot continua, fiecare dintre noi a fost martor macar o data la actiuni inconstiente fata de natura, dar daca nu se va aplica o lege cumplita , fara constringere nu se va face NIMIC.
Dady
Dady
- Mugurstefan
- veteran
Dl.Dady,din pacate eu cred ca noi romanii o s-o patim de mai multe ori bine de tot, pana o incepe in Ro autoritatile sa aplice legea ca prin alte parti.
Nu de legi ducem lipsa ci de oameni care sa le aplice.
Revin la subiect si intreb daca prin presa scrisa sau electronica a citit cineva vreun articol in care dezbatea cauzele inundatiilor prin prisma despaduririlor irationale?
Daca nu am material pe care sa-l pot inainta nu se poate initia nici un protest in acest sens.
Si e pacat de tara asta .
Nu de legi ducem lipsa ci de oameni care sa le aplice.
Revin la subiect si intreb daca prin presa scrisa sau electronica a citit cineva vreun articol in care dezbatea cauzele inundatiilor prin prisma despaduririlor irationale?
Daca nu am material pe care sa-l pot inainta nu se poate initia nici un protest in acest sens.
Si e pacat de tara asta .
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
Mugur Dixit !
- vanatoruldepesti
- veteran
Cu siguranta DESPADURIRILE sunt cauza principala a inundatiilor, insa nu ma refer doar la cele din Romania, probabil cele mai irartionale in scopul jafului, ci si la cele de pe Glob. Daca cineva care citeste randurile noastre si se pricepe la problemele de ecosistem, ar fi interesant sa citim intreaga filosofie a distrugerii Planetei prin despaduriri irationale. Va invit sa vizionati filmul " The day after tomorrow".