intrebari

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Rambo
senior
senior

Mesaj de Rambo » 20 Aug 2007, 11:06

Vb cu adminu.

alexc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de alexc » 20 Aug 2007, 15:28

Gata am rezolvat.De fapt a rezolvat danr. :)

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 20 Aug 2007, 16:44

ca tot are un titlu asa generic topicul, am si eu o intrebare:

stie cineva daca in cora apare la vanzare numai pastrav de cultura, sau or fi si salbatici? nu de alta, dar am vazut ieri niste pastraviori care n-aveau mai mult de 15-16 cm. Cred ca ar fi destul de naspa daca ar umbla cu marsavenii de-astea...dar al dracu sa fiu daca nu m-as tine de coada lor doar-doar sa plateasca niste amenzi usturatoare din care sa se finanteze ceva anti-braconaj :D

...pe langa pastraviorii aceia mai erau si o gramada de moace, nu inteleg cum pot fi atat de tampiti sa vanda asa ceva ca nu au mai mult de 1 kil jumate bucata...

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 20 Aug 2007, 17:10

In judetul Hunedoara inspectorul piscicol are in atributiuni si verificarea facturilor de provenienta a pestilor scosi la vinzare in magazine si super marcheturi. :roll: :twisted: :lol:
Din discutiile pe care le-am avut cu el stiu ca in cazul in care gaseste la vinzare peste fara factura s-au peste sub dimensiune se lasa cu amenzi de milioane. :wink: :evil: :?
Pina acuma toate controalele pe care l-ea facut a gasit totul in regula si face controale aproape lunare.
:help: :fluch :datz: :explode: :elkgrin: :censored: :lol1:

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 20 Aug 2007, 22:46

adica sanctiunile pentru peste sub dimensiunea minima se aplica si daca pestele provine din crescatorie?

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 21 Aug 2007, 08:39

Teoretic da , numai ca nu se aplica de catre toti insoectori. :roll: :twisted: :lol:

adrianc
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de adrianc » 21 Aug 2007, 09:25

:( e clar, cine dracu o sa amendeze hipermarketu cora...
totusi o sa fac o incercare :D. prespun ca esti mai bine informat decat mine..ai idee unde ar trebui sa sun sau cui sa semnalez problema?

thx! :bere:

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 21 Aug 2007, 12:48

adrianc scrie:adica sanctiunile pentru peste sub dimensiunea minima se aplica si daca pestele provine din crescatorie?
io cred ca practic nu, din pacate...E normal ca lejea sa se aplice ptr toti , dar e la fel de normal ca ceea ce faci in casa ta sa nu respecte neaparat lejea :lol: daca tu baji o tona de cheste in balta ta, si ii baji si de mancare apoi iti permiti sa si scoti pestele cand vrei din balta ca doar sunt banii tai , si atata timp cat se permite vanzarea pestelui subdimensionat in hypermarketuri normal ca tu ca si crescator iti convine sa baji pestele cat mai repede in vanzare ca sa nu mai pierzi timp si bani incercand sa le maresti dimensiunea...poti sa privesti problema ceva in genul...la ce sa mai cresti gaini cand poti cloci ouale si vinde puisorii...chestie care chiar daca nu iti aduce la fel de multi bani dintro data ti aduce in timp, pana cresti 100 de gaini vinzi 2000 de puisori :roll: asta ii :cry:

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 21 Aug 2007, 13:22

Poti lua legatura cu ANPA . Fiecare judet are arondat cite un inspector piscicol. :roll: :twisted: :lol:

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 25 Aug 2007, 11:26

acest topic ar trebui mutat la sectiunea "cafenea"
Michael va recomanda Regulamentul forumului

Scrie răspuns