Am inteles !
'om vedea cum va fi la noi ! Sa nu credeti ca nu avem si noi temerile si indoielile noastre, insa...
Deocamdata am plecat de la cateva certitudini:
1- Activitatea AJVPS Sibiu pe linie de pescuit era cvasiniexistenta
(controalele din perioada colectarii cotizatiilor si a banilor de permise, NU SE PUN !

)
(braconajul infloritor si nestigherit - S-A PUS !

)
2 - Activitatea AJVPS Sibiu pe linie de pescuit era decisa si condusa prin organe de conducere AJVPS formate in majoritate covarsitoare de vanatori ! Yesmenii de care amintea AdrianSB, erau si vanatori si pescari si figurau in comitete si consilii ca pescari

)
3 - prin lipsa oricaror masuri de pe apa, dezinteresul vanatorilor pentru pescuit era evident !
Ca un singur exemplu, bugetul pe 2012 alocat pescuitului, asa cum l-au gandit ei a fost croit pe un deficit de 7700 de roni, si cu toate astea n-a fost loc nici macar pentru un leu, destinat pentru vreo masura legata cat de cat, tangential, de domeniul pescuitului !
4 - Datorita netransparentei totale si a lipsei de informare, banuiala ca vanatorii se folosesc de banii pescarilor, este plauzibila !
In consecinta, avem de ales, daca sa ne impacam cu situatia asta, sau sa incercam sa schimbam lucrurile , astfel incat in materie de pescuit sa decida pescari macar, iar cotizatiile pescarilor sa fie folosite tot de catre pescari in folosul pescuitului !
Noi am ales varianta a doua !
Daca vom sti, sau nu vom sti, sa ne gestionam banii bine ,... e un semn de intrebare la care numai timpul va raspunde !
Daca ..."caracatita" cum ziceti voi ne va lasa sa ne ducem treaba la bun sfarsit sau nu, asta e alt semn de intrebare la care tot timpul ne va raspunde !
Situatia actuala, oricum devenise hopeless si fara persectiva !
Nu stim ce ne rezerva viitorul dar stim ca pentru moment, echipa aleasa (ad-hoc), care se ocupa de acest proiect cam stim ce intentionam sa facem ! Si mai stim, ca fara sustinerea si implicarea reala a pescarilor din Sibiu, care sa ne asigure spatele, e discutabil ce vom reusi !
Pe de-o parte nici unul dintre noi nu si-a propus sa-si schimbe cariera si sa se apuce de vreo meserie noua, nici unul dintre noi nu prea se simte coafat de functiile pe care din pacate cineva trebe sa le ocupe totusi, si sa... "se ocupe", dar pe termen limitat... ne straduim !
Evident daca pescarii nu-si vor intelege importanta lor reala, alta decat aceea de a fi doar vesnic carcotasi din umbra, si vor sta pasivi, blazati si mutrosi la orice se intampla, ... probabil ca vom esua si noi ca altii !
Cu certitudine insa, in momentul in care aceasta sucursala da cel mai mic semn ca tinde sa devina altceva decat ne-am propus, noi ne vom retrage din pozitia in care suntem implicati acum, si ne vom vedea mai departe dezamagiti si tristi, de pescuitul nostru asa cum va fi el, de kkt, convinsi insa ca pescarii isi merita soarta si nu au nici o justificare sa se planga ! Asta va fi o confirmare a faptului ca situatia ne convine tuturor, si de fapt nu dorim schimbare, ci doar sa ne descarcam bengosi frustrarile de pe mal !
Iar noi, cei cativa nebuni visatori,... noi suntem cei care or luat-o pe aratura, iar restul is normali !
Vom trai si vom vedea !