Intalnire pescari Sibiu

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 14 Feb 2012, 10:34

Mda...
Eram student prin '90 cand la Cluj a aparut aceasta idee. Lupte grele avand insa ca si rezultat final separarea vanatorilor de pescari !Eram membru al asociatiei (ca aveam si reducere de student) Din cate am inteles insa, pescarii din Cluj nu sunt tocmai incantati de aceasta asociatie de pescari .Vezi episodul Sacalaia ...
Dar sa spunem ca aceasta separare de la Cluj a fost mai "departe" de mine deoarece nu cunoasteam nimic din subteran .De altfel la finalizarea studiilor am plecat din Cluj ,respectiv din asociatie.:lol:

Dar !
Vine Alba ...Dupa anii 90 s-au dat lupte grele pentru separarea pescarilor de vanatori :lol: Sedinte, adunari ,etc. Eram cativa membrii (eu eram proaspat venit din Cluj) non grata care eram vanati efectiv de paznicii de vanatoare ...E adevarat ca dupa lupte grele nu s-a reusit separarea! S-a schimbat parca presedintele ,comitetul ,etc...Eram membru in comitet la Aiud si la judet ,la Alba!Am incercat sa luptam din interior ! Nu am razbit caracatita!

A aparut pe acest fond de nemultumire APS Alba! :lol: Toata lumea a fost entuziasmata, s-au facut sedinte , s-au ales persoane ,s-a creat o filiala in Aiud ...Toata lumea era super incantata!Inclusiv eu care mi-am dat demisia din AJVPS.Toata lumea mai putin AJVPS-ul cu care au inceput ,normal , contre :P
Rezutatul APS Alba se cunoaste :twisted: Nasol e ca am sentimentul ca nu doar Popescu poarta vina pentru esecul asociatiei ...Bine ,el a fost cireasa de pe tort ,pe care nu am razbit-o multi din cei care scriu pe aici inca sau care fac parte din LRS.

Asa ca la ora asta imi vine greu sa cred in asociatii de pescari care gestioneaza apele,elibereaza permise, fac paza,etc ( desi sunt membru inca intr-una ).

Dar,asa cum spuneam , sper ca voi sa fiti exceptia ! :lol: Nu de alta dar cineva trebuie sa dea un exemplu odata si odata!
Astfel incat va doresc sincer sa reusiti! Si va tin pumnii :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

vali stratonov
veteran
veteran

Re: Intalnire pescari Sibiu

Mesaj de vali stratonov » 14 Feb 2012, 16:00

Zamfi , din pacate la cluj separarea pescarilor de vinatori nu a adus mari beneficii. :oops:
Sau schimbat doar "beneficiarii" care si-au tras paturica pe propriul spate...
AJVPS Cluj cu AJPS Cluj e aceasi Marie cu alta palarie :lol: :lol: :lol:
Poate ca daca nu se separau nu duceau in faliment asociatia ca si in ziua de azi.
Poate nu multa lume stie ca in anii 90 erau cam 7500-8000 de pescari cotizanti la AJVPS iar anul trecut la AJPS erau la un moment dat 300 :oops: :oops: :oops: :oops: :oops:

Cred ca asta spune multe .Din pacate au reusit sa distruga si Sacalaia revigorata la un moment dat de partenerul si sponsorul Energofish.
Din cauza vederii inguste a celor ce tineau haturile in mina la Sacalaia au reusit performanta ca in mai putin de 2 ani sa "mulga" balta de stiuca .

Acum e o noua conducere la AJPS.
Am in mina un pliant care imi promite o "noua fata " a asoc. Clujene , conducere care ne promite marea cu sarea , personal nu dau crezare nici 1% din ceea ce promit ei acolo pt. simplul fapt ca cei ce conduc azi erau consilierii de ieri ai AJPS.

Cum proverbu zice ca lupul isi schimba parul dar naravul ba ,sunt ferm convins ca noul staff al AJPS Cluj nu va fi in stare sa schimba nimic.....

Traiesc cu speranta ca am gresit eu in cele afirmate mai sus , dar nu prea cred. :cry:

P.S.
Sper ca la voi la Sibiu sa nu se intimple la fel.
Va doresc succesuri si aveti tare mare grija pe cine puneti in fruntea acestui APSS. :wink:CREDETI-MA conteaza . :D
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 14 Feb 2012, 16:45

@miky

Cred ca ti-ai facut o idee acum de ce am postat ce am postat. Uite colegul Vali ,fiind mai in masura, mi-a dat o mana de ajutor si el .Multumesc colegu' pentru asta :D

In rest ,cum am mai zis , numai de bine.

ticairlandezu
veteran
veteran

Re:

Mesaj de ticairlandezu » 14 Feb 2012, 17:50

Zamfi scrie:Mda...

Dar !
Vine Alba ...Dupa anii 90 s-au dat lupte grele pentru separarea pescarilor de vanatori :lol: Sedinte, adunari ,etc. Eram cativa membrii (eu eram proaspat venit din Cluj) non grata care eram vanati efectiv de paznicii de vanatoare ...E adevarat ca dupa lupte grele nu s-a reusit separarea! S-a schimbat parca presedintele ,comitetul ,etc...Eram membru in comitet la Aiud si la judet ,la Alba!Am incercat sa luptam din interior ! Nu am razbit caracatita!
Hmmmm...dizidentule :lol: :lol: :lol: :lol:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 14 Feb 2012, 18:56

:D :D :D
Mai tii minte Tica ultima sedinta de alegeri? Era sa dea de baut Tudose ...Alin mah ,nu batranul! :P
Scuze de off-topic. :oops:

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 14 Feb 2012, 21:47

Am inteles !
'om vedea cum va fi la noi ! Sa nu credeti ca nu avem si noi temerile si indoielile noastre, insa...
Deocamdata am plecat de la cateva certitudini:
1- Activitatea AJVPS Sibiu pe linie de pescuit era cvasiniexistenta
(controalele din perioada colectarii cotizatiilor si a banilor de permise, NU SE PUN ! :lol: )
(braconajul infloritor si nestigherit - S-A PUS ! :mrgreen: )
2 - Activitatea AJVPS Sibiu pe linie de pescuit era decisa si condusa prin organe de conducere AJVPS formate in majoritate covarsitoare de vanatori ! Yesmenii de care amintea AdrianSB, erau si vanatori si pescari si figurau in comitete si consilii ca pescari :twisted: )
3 - prin lipsa oricaror masuri de pe apa, dezinteresul vanatorilor pentru pescuit era evident !
Ca un singur exemplu, bugetul pe 2012 alocat pescuitului, asa cum l-au gandit ei a fost croit pe un deficit de 7700 de roni, si cu toate astea n-a fost loc nici macar pentru un leu, destinat pentru vreo masura legata cat de cat, tangential, de domeniul pescuitului !
4 - Datorita netransparentei totale si a lipsei de informare, banuiala ca vanatorii se folosesc de banii pescarilor, este plauzibila !

In consecinta, avem de ales, daca sa ne impacam cu situatia asta, sau sa incercam sa schimbam lucrurile , astfel incat in materie de pescuit sa decida pescari macar, iar cotizatiile pescarilor sa fie folosite tot de catre pescari in folosul pescuitului !
Noi am ales varianta a doua !
Daca vom sti, sau nu vom sti, sa ne gestionam banii bine ,... e un semn de intrebare la care numai timpul va raspunde !
Daca ..."caracatita" cum ziceti voi ne va lasa sa ne ducem treaba la bun sfarsit sau nu, asta e alt semn de intrebare la care tot timpul ne va raspunde !
Situatia actuala, oricum devenise hopeless si fara persectiva !
Nu stim ce ne rezerva viitorul dar stim ca pentru moment, echipa aleasa (ad-hoc), care se ocupa de acest proiect cam stim ce intentionam sa facem ! Si mai stim, ca fara sustinerea si implicarea reala a pescarilor din Sibiu, care sa ne asigure spatele, e discutabil ce vom reusi !
Pe de-o parte nici unul dintre noi nu si-a propus sa-si schimbe cariera si sa se apuce de vreo meserie noua, nici unul dintre noi nu prea se simte coafat de functiile pe care din pacate cineva trebe sa le ocupe totusi, si sa... "se ocupe", dar pe termen limitat... ne straduim !
Evident daca pescarii nu-si vor intelege importanta lor reala, alta decat aceea de a fi doar vesnic carcotasi din umbra, si vor sta pasivi, blazati si mutrosi la orice se intampla, ... probabil ca vom esua si noi ca altii !
Cu certitudine insa, in momentul in care aceasta sucursala da cel mai mic semn ca tinde sa devina altceva decat ne-am propus, noi ne vom retrage din pozitia in care suntem implicati acum, si ne vom vedea mai departe dezamagiti si tristi, de pescuitul nostru asa cum va fi el, de kkt, convinsi insa ca pescarii isi merita soarta si nu au nici o justificare sa se planga ! Asta va fi o confirmare a faptului ca situatia ne convine tuturor, si de fapt nu dorim schimbare, ci doar sa ne descarcam bengosi frustrarile de pe mal !
Iar noi, cei cativa nebuni visatori,... noi suntem cei care or luat-o pe aratura, iar restul is normali !
Vom trai si vom vedea ! :wink:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

vali stratonov
veteran
veteran

Mesaj de vali stratonov » 15 Feb 2012, 13:55

Personal va urez succes si sper sa reusiti in ceea ce v-ati propus ....
E nevoie de "nebunia" unora ca lucrurile sa inceapa sa se miste ...
Va tin pumnii...sincer. :wink:
pescuitul nu e tir cu arcul...asa ca insistati!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 25 Feb 2012, 20:45

S-a nascut un site:
http://apssibiu.ro/wp/
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

dan bobei
veteran
veteran

Mesaj de dan bobei » 25 Feb 2012, 23:01

Anul asta o sa cotizez la Sibiu. Nu ma astept la nimic deosebit, e imposibil sa ai rezultate impresionante peste noapte, macar sa se mai umble pe la hatari si plasari.

Adrian SB
veteran
veteran

Mesaj de Adrian SB » 26 Feb 2012, 00:23

Atunci, bun venit pe meleagurile sibiene :-D
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

Scrie răspuns