Inrautatirea vremii

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Noi 2004, 04:21

Apropo de inrautatirea vremii,cred ca anul asta am cam terminat cu pescuitul,la noi ploua la greu si zilele urmatoare se anunta temperaturi in minus... :cry:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 14 Noi 2004, 17:02

Da, efectele viiturilor astea de toamna mai repede de 2 saptamani nu dispar. Am vazut weekendul trecut Oltul atat de tulbure, ca niciodata, si pescuiesc pe el de 14 ani. Nu imi imaginez ce'ar fi fost daca nu ar fi fost construite atatea baraje... :shock:

Numai bine!

Calone
veteran
veteran

Sal

Mesaj de Calone » 14 Noi 2004, 17:59

Tot ce pot sa-ti spun despre modificarea vremii este ca sigur influenteaza rapitorul . Normal ca racindu-se treptat ar trebui sa mearga . Dar nu pare interesat .
De exemplu pe Dunare salaul e aproape inactiv din August . Ceva anormal .
Deci pe caldurile alea mai mergea dimineata si seara . Dar va pleca sunt sigur . Anul trecut cele mai bune partide le-am facut iarna . Ianuarie - februarie .
Anul asta in martie - aprilie . Niciodata nu e la fel .
Si in perioada martie-Aprilie au fost schimbari de vreme aproape tot timpul .Atunci mergea si pe ploaie/+vant si pe soare .
Si toata ziua .Apoi mai spre vara doar dimineata si seara . Acum nu merge deloc .

Michael
Moderator
Moderator

Mesaj de Michael » 14 Noi 2004, 23:09

todi scrie:Da, efectele viiturilor astea de toamna mai repede de 2 saptamani nu dispar. Am vazut weekendul trecut Oltul atat de tulbure, ca niciodata, si pescuiesc pe el de 14 ani. Nu imi imaginez ce'ar fi fost daca nu ar fi fost construite atatea baraje... :shock:
Iti spun eu cum e pe Timis,care nu are baraje.In loc de apa curge mocirla,ai impresia ca sunt alunecari de teren. :shock:
Michael va recomanda Regulamentul forumului

ovidius
veteran
veteran

Vremea

Mesaj de ovidius » 15 Noi 2004, 10:15

Eu unul am prins inainte de schimbarea vremii. Un exemplu este chiar ziua de sambata cand pe canal s-au prins 3 marlite, ratate 4. Vorbesc de ceea ce am vazut eu. Dupamasa s-a pus un vant puternic, si nu a mai tras nimic. Hai Salut :D

todi
veteran
veteran

Mesaj de todi » 15 Noi 2004, 10:51

Michael, stiu cum e povestea. Acelasi fenomen l'am intalnit pe Jiu, si pot sa spun ca primavara daca apa nu e tulbure nu prinzi nici peste. De la scobar, mreana, clean pana la somn si crap, toti se prind bine in timpul viiturilor, dupa trecerea crengilor. O data cu limpezirea si scaderea apei nu mai da rezultate decat cleanul, ramas in aval de baraje dupa depunerea icrelor. Oricum sunt de parere ca dupa trecerea viiturilor o sa urmeze o perioada buna pentru pescuit. doar daca nu ne sperie viscolul.

@Calone

Salau ai prins in ianuarie si februarie? Aia e singura perioada cand nu am reusit sa ma apropii de el :? .. si eu care credeam ca nu se hraneste atunci :roll:

Numai bine!

Scrie răspuns