Poate va intereseaza:
Barca mai mica de 7m cu motor mai mare de 15KW ( 4,5m cu 25CP).
OUG 74/2006 zice ca "nu se inmatriculeaza sau nu se inscriu in registrul de evidenta categoriile de nave......cu lungimea mai mica de 7m si/sau cu o propulsie mai mica de 15KW(20,11CP).
Formularea " si/sau" da nastere la interpretari diferite.
Eu am inteles ca apar 3 situatii in care nu se face inmatriculare
-lungimea mai mica de 7m , indiferent de propulsie
-propulsie mai mica de 15KW, indiferent de lungime
-lungime mai mica de 7m si propulsie mai mica de 15KW
Pentru ca m-am contrazis cu unul si cu altul am cerut un raspuns avizat de la Autoritatea Navala Romana care mi-a raspuns ca barca trebuie inmatriculata.
As fi perfect de acord cu solutia, daca ar exista doar exprimarea " si " . Dar atunci in ce situatie se aplica " sau" care apare clar in ordonanta?!?
Aveti vreo experienta in acest sens?
Inmatriculare barca
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- wilddanube
- veteran
suna la oficiul de capitanie dej , daca nu ai nr ti-l dau pe privat. discuta cu capitanul care se ocupa si de zona noastra. cu siguranta te va lamuri.
personal ca sa nu mai platesc impozit pentru o gonflabila cu 20hp inmatriculata de mine in 2005 (pe cand era obligatoriu) o sa trebuiasca sa fac un drum la Dej sa-mi faca certificat de radiere
sfat: daca poti nu o inmatricula pentru ca oficiul de capitanie e obligat sa raporteze primariilor inmatricularile efectuate de ei si imediat te articuleaza Johannis cu 150 lei/an.
personal ca sa nu mai platesc impozit pentru o gonflabila cu 20hp inmatriculata de mine in 2005 (pe cand era obligatoriu) o sa trebuiasca sa fac un drum la Dej sa-mi faca certificat de radiere
sfat: daca poti nu o inmatricula pentru ca oficiul de capitanie e obligat sa raporteze primariilor inmatricularile efectuate de ei si imediat te articuleaza Johannis cu 150 lei/an.
Re: Inmatriculare barca
Nu-ti imagina ca poti lasa neinmatriculat un BM de 3 tone sau o barca rapida cu motor de 200 de CP numai pentru ca au sub 7 metri.Diver scrie:As fi perfect de acord cu solutia, daca ar exista doar exprimarea " si " . Dar atunci in ce situatie se aplica " sau" care apare clar in ordonanta?!?