Initiativa interesanta
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Initiativa interesanta
Aseara am prins la TV un fragment de stire:cica niste primarii de comune de pe valea Somesului (Bistrita Nasaud) vor sa-si faca proprii agenti ecologici.Adica vor sa le dea un scuter si o camera de filmat si sa-i fileze pe aia de arunca mizerii in albie si pe mal.Unui astfel de agent i-ar aronda vreo 15 km de traseu...Doamne da...
Pentru ca actiunea se intimpla in Romania eu aleaca-s sceptic,toata faza fiind in faza de proiect
Altfel e o idee e o idee excelenta,s-ar putea aplica si in ce priveste pescuitul:pe linga gunoaie sa vada si de pescuitori.N-ar strica ,zic eu,sa se dea gospodarirea bazinelor in grija primariilor-sa tina apele fara gunoaie,fara braconieri,fara harnicii care-si spala masinile in apa,etc.Si astfel ,pe sctorul arondat ar putea percepe niste taxe de pescuit(pina in 5 lei pe zi ,sa zicem ),sa nu iasa munca voluntara.Iar tu ca pescar ai apele curate si fara braconieri-nu avem pretentia imediata la amenajari si populari,am fii fericiti sa avem apele curatate de gunoaiele materiale si umane.Pescarul da 5 lei si pescuieste cu placere in ape curate,iar agentul primariei ia comision din taxe si amenzile ce se dau alora de fac prostii--toata lumea ar avea de cistigat.Pe partea cu amenzile ar trebui sa se bage sefii de post depe linga primarii
...hai c-am visat un pic cu ochii deschisi...
Pentru ca actiunea se intimpla in Romania eu aleaca-s sceptic,toata faza fiind in faza de proiect
Altfel e o idee e o idee excelenta,s-ar putea aplica si in ce priveste pescuitul:pe linga gunoaie sa vada si de pescuitori.N-ar strica ,zic eu,sa se dea gospodarirea bazinelor in grija primariilor-sa tina apele fara gunoaie,fara braconieri,fara harnicii care-si spala masinile in apa,etc.Si astfel ,pe sctorul arondat ar putea percepe niste taxe de pescuit(pina in 5 lei pe zi ,sa zicem ),sa nu iasa munca voluntara.Iar tu ca pescar ai apele curate si fara braconieri-nu avem pretentia imediata la amenajari si populari,am fii fericiti sa avem apele curatate de gunoaiele materiale si umane.Pescarul da 5 lei si pescuieste cu placere in ape curate,iar agentul primariei ia comision din taxe si amenzile ce se dau alora de fac prostii--toata lumea ar avea de cistigat.Pe partea cu amenzile ar trebui sa se bage sefii de post depe linga primarii
...hai c-am visat un pic cu ochii deschisi...
Re: Initiativa interesanta
Vise,taica,vise...nu ca ar fi ceva rau,dimpotriva ar fi EXTRAORDINAR,dar nu uita,traim in Romanica si asta ne ocupa tot timpul 

Dumnezeu a creat cerul si pamantul,restul e facut in China.
primariile sunt interesate de acele gunoaie pentru DOAR pentru ca iau amenzi dupa amenzi si li se subtiaza bugetul. de pesti si pescari/braconieri n-are de ce sa-i intereseze 

Agentul: Domnu', domnu', ce aruncati in apa? E interzis sa aruncati gunoaie in apa!
Interlocutorul: Apai nu-i gunoi, sa mor io! E doar o plasa monofilament.
Agentul: Nu e voie sa o aruncati in apa!
Interlocutorul: Poi o aduc la mal, dupa ce prind niste peste cu ea
Agentul: A, bun asa. Sa pastrati curatenia, da?
Interlocutorul: Apai nu-i gunoi, sa mor io! E doar o plasa monofilament.
Agentul: Nu e voie sa o aruncati in apa!
Interlocutorul: Poi o aduc la mal, dupa ce prind niste peste cu ea
Agentul: A, bun asa. Sa pastrati curatenia, da?
Indubitabil!
Trist e faptul ca e chiar simplu de facut o chestie din asta si poate aduce bani primariilor fara prea mult efort.Cel putin de-ar functiona macar proiectul celor din Bistrita...tot ar fii ceva.Adevarul e ca,din cite am vazut la vreme,valea Somesului ar putea arata mai bine..
initiativa nu are "energie" pentru a se materializa in ceva concret iar interesul primar al demersului nu are nici o legatura cu populatia piscicola. Trebuie de asemeni avut in vedere ca un "incasator" ce sta pe apa pentru o taxa de 5 lei/om/zi nu are cum sa fie rentabil dpdv economic, mai ales in contextul in care un gater de exemplu are posibilitati de "lobby" substantiale 
In plus, hai sa fim corecti cu noi insine, cate ape ati vazut voi sa fie respectate de cei ce locuiesc pe malurile lor, ma refer aici in special de populatia rurala.

In plus, hai sa fim corecti cu noi insine, cate ape ati vazut voi sa fie respectate de cei ce locuiesc pe malurile lor, ma refer aici in special de populatia rurala.
Agentul ala ecologic tot vor sa-l faca functional,pe banii lor.Daca-i dau bonus din incasari,poate face mai multe ture zilnic
Taranul (si boierul) il educi cu aplicarea legii (chip driming),ca-n Germania-ca de aia e neamtul unde e,a fost educat cu legea...Oricum,succes primarilor respectivi

Taranul (si boierul) il educi cu aplicarea legii (chip driming),ca-n Germania-ca de aia e neamtul unde e,a fost educat cu legea...Oricum,succes primarilor respectivi
- MARIUS POPA
- veteran
Ma, unde ati auzit voi asa ceva? ?

Mai intai ii faci hoti, si apoi ii pedepsesti ca fura!....V.Hugo
Daca vrei sa stii cine este un om, da-i o functie de conducere. (Robert Brasillach)
Fii pescar nu talhar.