INCREDIBIL DAR ADEVARAT
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
INCREDIBIL DAR ADEVARAT
Astazi am fost chemat la Parchet in urma ultimului Dosar penal pe care impreuna cu Politia l-am facut la 2 asa zisi pescari pe care i-am depistat dind la ( grebla , hita )folosind ancore pe riul Mures .
Am intrat in biroul Procurorului unde i-am relatat ca imi sustin declaratia pe care am dato la sediul Politiei in timpul anchetei penale care a avut loc .
Incredibilul acum urmeaza :
Procurorul imi arata declaratia pe care au dato cei 2 asa zisi pescari la sediul Politiei unde s-a facut ancheta .
In declaratie erau amenintati cei 2 Politisti care au fost cu mine in momentul cind i-am surprins pe cei 2 braconieri cu plingeri penale pentru :Abuz in timpul serviciului , solicitind in acelasi timp restituirea celor 2 lansete care au fost confiscate de catre Politie .
Si acuma BOMBA:
Cei 2 motivau ca legea le da voie sa foloseasca maxim 2 cirlige iar ei foloseau doar 1 ancora.
La plecare m-am inteles cu Procuroru sa ii arat pe malul unei ape ce inseamna diferenta dintre a pescui normal la fund si metoda folosita de cei 2 . Procurorul nefiind pescar .
Am intrat in biroul Procurorului unde i-am relatat ca imi sustin declaratia pe care am dato la sediul Politiei in timpul anchetei penale care a avut loc .
Incredibilul acum urmeaza :
Procurorul imi arata declaratia pe care au dato cei 2 asa zisi pescari la sediul Politiei unde s-a facut ancheta .
In declaratie erau amenintati cei 2 Politisti care au fost cu mine in momentul cind i-am surprins pe cei 2 braconieri cu plingeri penale pentru :Abuz in timpul serviciului , solicitind in acelasi timp restituirea celor 2 lansete care au fost confiscate de catre Politie .
Si acuma BOMBA:
Cei 2 motivau ca legea le da voie sa foloseasca maxim 2 cirlige iar ei foloseau doar 1 ancora.
La plecare m-am inteles cu Procuroru sa ii arat pe malul unei ape ce inseamna diferenta dintre a pescui normal la fund si metoda folosita de cei 2 . Procurorul nefiind pescar .
Re: INCREDIBIL DAR ADEVARAT
bine, ce credem sau ce stim noi, ca o ancora are 3 carlige de ex. e o chestie, cum vede legea treaba cu ancorele e alta chestie... nu cumva e o asa zisa "portitza"? poate legea defineste altfel notziunea de "carlig"... zic si io... sa nu cumva sa le mearga chiar jmecheria...APSHD scrie:BOMBA:

- kingofbeasts
- veteran
pentru data viitoare cand va intalniti:
"Art. 65. – (1) Următoarele fapte constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 3 ani şi interzicerea dreptului de a pescui o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani:
a) pescuitul electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanţe toxice şi narcotice de orice fel, pescuitul cu japca şi cu orice alte unelte neautorizate, precum şi folosirea armelor de foc în scopul omorârii peştilor sau altor vieţuitoare acvatice;
b) pescuitul cu unelte ÅŸi scule neautorizate;
c) pescuitul sau omorârea deliberată a mamiferelor marine.
(2) Tentativa se pedepseÅŸte.
Art. 66. – (1) Sunt supuse ridicării în vederea confiscării uneltele şi ambarcaţiunile de pescuit, animalele, mijloacele de transport, armele de foc şi orice alte bunuri care au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor."
Dictionarul pescarului
Japca
Metoda de pescuit nesportiv care consta in utilizarea unei lansete de actiune foarte mare, cu mulineta solida, cu linie foarte rezistenta (fir de 0.4-0.5), cu plumb mare si mai multe ancore legate direct pe linie. Se lanseaza lung si apoi se trage prin smucituri pentru agatarea pestilor. Lanseta are un bat cu actiune extrem de mare iar mulinetele sunt foarte puternice. Angrenajul este foarte expus la deteriorare datorita socurilor din timpul inteparii.
Dictionar: Dicționarul explicativ al limbii romane - DEX '98 | Permalink
CÂRLÃ
"Art. 65. – (1) Următoarele fapte constituie infracţiuni şi se pedepsesc cu închisoare de la 1 la 3 ani şi interzicerea dreptului de a pescui o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani:
a) pescuitul electric, deţinerea aparatelor şi dispozitivelor care distrug resursele acvatice vii prin curentare, electrocutare, pescuitul cu materiale explozive, pescuitul cu substanţe toxice şi narcotice de orice fel, pescuitul cu japca şi cu orice alte unelte neautorizate, precum şi folosirea armelor de foc în scopul omorârii peştilor sau altor vieţuitoare acvatice;
b) pescuitul cu unelte ÅŸi scule neautorizate;
c) pescuitul sau omorârea deliberată a mamiferelor marine.
(2) Tentativa se pedepseÅŸte.
Art. 66. – (1) Sunt supuse ridicării în vederea confiscării uneltele şi ambarcaţiunile de pescuit, animalele, mijloacele de transport, armele de foc şi orice alte bunuri care au fost folosite la săvârşirea infracţiunilor."
Dictionarul pescarului
Japca
Metoda de pescuit nesportiv care consta in utilizarea unei lansete de actiune foarte mare, cu mulineta solida, cu linie foarte rezistenta (fir de 0.4-0.5), cu plumb mare si mai multe ancore legate direct pe linie. Se lanseaza lung si apoi se trage prin smucituri pentru agatarea pestilor. Lanseta are un bat cu actiune extrem de mare iar mulinetele sunt foarte puternice. Angrenajul este foarte expus la deteriorare datorita socurilor din timpul inteparii.
Dictionar: Dicționarul explicativ al limbii romane - DEX '98 | Permalink
CÂRLÃ
daca procurorul dovedeste ca aia practicau un stil de pescuit nepermis de lege nu scapa indiferent de cite ancore aveau !georgica scrie:
astia aveau numai una.... cu un avocat bun... posibil sa aiba succes kknarii dreaq. pacat!
acuma depinde si de procuror cit de bine isi face treaba si de avocatu lu aia si de bani lor .
teoretic nu ar trebui sa scape dar practic suntem in romania si totul e posibil !
- kingofbeasts
- veteran
am zis mai sus ce inseamna ancora mai exact mai multe carlige cu tija lipita intre ele . in general 0 ancora =3 carligegeorgica scrie:kingofbeasts scrie:linie foarte rezistenta (fir de 0.4-0.5), cu plumb mare si mai multe ancore legate direct pe linie.astia aveau numai una.... cu un avocat bun... posibil sa aiba succes kknarii dreaq. pacat!

exact... trist dar adevarat.grey-wolf scrie:daca procurorul dovedeste ca aia practicau un stil de pescuit nepermis de lege nu scapa indiferent de cite ancore aveau !georgica scrie:
astia aveau numai una.... cu un avocat bun... posibil sa aiba succes kknarii dreaq. pacat!
acuma depinde si de procuror cit de bine isi face treaba si de avocatu lu aia si de bani lor .
teoretic nu ar trebui sa scape dar practic suntem in romania si totul e posibil !
Da exact ca tine gandeau si acei politisti care s-au legat ca de ce am ancora pe rotativa asta primavara...aproape 1 ora a durat pana am scapat de ei, si numai eu stiu cum am scapat ... Exact la fel ziceau si ei 1 ancora = 3 carlige... ceea ce pana la urma este o aberatie sau ma insel ?kingofbeasts scrie:am zis mai sus ce inseamna ancora mai exact mai multe carlige cu tija lipita intre ele . in general 0 ancora =3 carligegeorgica scrie:kingofbeasts scrie:linie foarte rezistenta (fir de 0.4-0.5), cu plumb mare si mai multe ancore legate direct pe linie.astia aveau numai una.... cu un avocat bun... posibil sa aiba succes kknarii dreaq. pacat!
nu sunt eu de meserie jurist sau avocat sau etc...kingofbeasts scrie: am zis mai sus ce inseamna ancora mai exact mai multe carlige cu tija lipita intre ele . in general 0 ancora =3 carlige
da io zic ca nu conteaza numarul de ancore conteaza fapta ! tot braconaj e hita (japca , coasa )si cu 1 ancora si cu 5 ancore . da mai sti ...? poate ?
aia erau doi militieni prosti si ne pregatiti fabricati conform retetei altoiului lui Miciurinkzoli scrie:
Da exact ca tine gandeau si acei politisti care s-au legat ca de ce am ancora pe rotativa asta primavara...aproape 1 ora a durat pana am scapat de ei, si numai eu stiu cum am scapat ... Exact la fel ziceau si ei 1 ancora = 3 carlige... ceea ce pana la urma este o aberatie sau ma insel ?
pe la noi circula o poveste despre geneza militianului care dovedeste de ce acesta e prost din fatatura . vina materialului

sa ma scuze politisti cu cap si inteligenta. sunt convins ca si ei se pot amuza pe tema aceasta