Asa este, eu merg des la pescuit in acea zona...Noi ii spunem Dunarea Veche. E un brat mai mic al Dunarii pe care poti vedea doar barje de capacitate mica ce transporta piatra de la cariera Turcoaia si ambarcatiuni de agrement. Referitor la acestea din urma, vara, in weekend sunt foarte multe, plus skijeturi, jmekeri care fac ski nautic sau care-si plimba pitzipoancele, etcfeugen scrie:Pe la Macin nu trece toata Dunarea ci doar un brat mic al acesteia. Din cate stiu (dar ma conving peste 2 saptamani) pe acest brat curentul este slab si nu este navigabil. Cred ca in situatia in care s-ar construi un baraj in aceasta zona impactul asupra sturionilor sau altor specii ar fi minim... totusi mi se pare "dubioasa" ca sa nu spun hilara solutia constructiei unei hidrocentrale in aceasta zona... Probabil ca mai trebuiesc cheltuiti (aruncati) niste bani pentru a se justifica inventia muuuultor alte taxe.
Inca o veste "buna" !!!!
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Asa este, eu merg des la pescuit in acea zona...Noi ii spunem Dunarea Veche. E un brat mai mic al Dunarii pe care poti vedea doar barje de capacitate mica ce transporta piatra de la cariera Turcoaia si ambarcatiuni de agrement. Referitor la acestea din urma, vara, in weekend sunt foarte multe, plus skijeturi, jmekeri care fac ski nautic sau care-si plimba pitzipoancele, etcfeugen scrie:Pe la Macin nu trece toata Dunarea ci doar un brat mic al acesteia. Din cate stiu (dar ma conving peste 2 saptamani) pe acest brat curentul este slab si nu este navigabil. Cred ca in situatia in care s-ar construi un baraj in aceasta zona impactul asupra sturionilor sau altor specii ar fi minim... totusi mi se pare "dubioasa" ca sa nu spun hilara solutia constructiei unei hidrocentrale in aceasta zona... Probabil ca mai trebuiesc cheltuiti (aruncati) niste bani pentru a se justifica inventia muuuultor alte taxe.
-
- veteran
Turcoaia e bratul, Carcaliu e satul de lipoveni din zona. Am fost acum 3 ani, e in insula mare a Brailei. Se poate dormi pe un ponton plutitor folosit de muncitorii care culeg porumbul. Dar rezultatele variaza mult in functie de sezon. Vara pe caldura am luat crap de 1-3 kg, niste salai frumusei, oblete si cam atat. In septembrie am vazut la fatza si avatul plus salai mai rasariti. Atentie mare! Noaptea "puii" de lipoevni vin la ciordit de scule de pe mal, asa ca paziti totul, ancorati, nu plecat sa va culcati mai departe de 5 m de ele. De asemenea mai fura si juvelnice cu peste. Nu se lasa ancorate cu sfoara la mal ci legate de un ciot scufundat, sa nu se vada de pe mal noaptea....O ultima posibilitate - lipovencele. Tinere, balaie, grasulii, satule de sotii lor betivi si nerasi. Dar...ganditi-va bine ca nu e lipsit de riscuri...bogdan_br scrie:
Asa este, eu merg des la pescuit in acea zona...Noi ii spunem Dunarea Veche. E un brat mai mic al Dunarii pe care poti vedea doar barje de capacitate mica ce transporta piatra de la cariera Turcoaia si ambarcatiuni de agrement. Referitor la acestea din urma, vara, in weekend sunt foarte multe, plus skijeturi, jmekeri care fac ski nautic sau care-si plimba pitzipoancele, etc