Icrele de avat sunt comestibile?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Mos Martin
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Mos Martin » 01 Sep 2008, 07:49

Din familia ciprinidelor, doar icrele de mreana au ceva toxine in ele . Mie imi plac icrele de scobar.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 01 Sep 2008, 08:49

Pofta buna!
Respectivele delicatesuri ar sta mai bine pe un loc de reproducere depuse de detinatorul lor in vederea dezvoltarii progeniturilor pe care pescarii sportivi iar putea captura in viitor. Desi pare curios, legislatia europeana a declarat avatul specie protejata.

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 01 Sep 2008, 13:40

Poate nu au luat in calcul :DUNAREA!!

Dreamer
Moderator
Moderator

Mesaj de Dreamer » 01 Sep 2008, 13:48

Icrele de stiuca sint comestibile, dar nerecomandate deoarece in majoritatea cazurilor sint infestate cu un Vierme parazit, mai exact chisti ai acestui vierme se gasesc printre boabele de icre. De aceea icrele sint indicate a fi consumate dupa un tratament termic adecvat (icrele de stiuca)...fierbere, aburi..prajire..etc
https://flyfishingoutlet.ro/ - Magazin online de pescuit la musca
http://www.dreamfish.ro/ - Solutii complete pentru piscicultura

toni f
veteran
veteran

Mesaj de toni f » 01 Sep 2008, 14:54

tu chiar vorbesti serios, dream_fishing ?

auzi, "comestibile" ??

icrele de stiuk sunt considerate cele mai bune dupa cele de sturion sau salmonide ... chestie care se vede de altfel in pret ....

da-mi te rog un link sau indruma-ma catre ceva scris referitor la chestia asta, pt ca sunt chiar fan icre de stiuk ..... si nu as vrea sa am vreo surpriza dupa 25 de ani de consum :? :? :?

si le mananc numai frecate cu ulei ceapa pesmet etc etc etc ... niciodata prajite , nu mai vorbesc fierte ... e si pacat sa prajesti icre de stiuk, la conformatia si dimensiunea bobului ......

Scrie răspuns