Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
lerua
- junior

Iarna la pescuit trebuie sa te simti cat mai comfortabil . Exista costume dedicate pescuitului (am vazut pe
www.ebay.de la DAM , Cormoran ...) Altele sunt life guard , adica flotabile , termoizolante (cred ca pentru navigatori ) dar cred ca nu sunt atat de comode . Unii prefera costume goretex sub care poarta imbracaminte termoizolanta (polartex ). Ce folositi (avantaje si dezavantaje) si care este gama de preturi la care se pot achizitiona ?
Fir intins la ...copca

-
victor
mi-am luat un costum flotant de la energofish.foarte bun pt vreme rece si pt barca.nu este gros in schimb e rosu pt a putea fi observat in apa.costa 3500000 lei
-
vanatoruldepesti
- veteran

Ar fi una: sa iau o piatra de pe mal, sa fac un foc, sa incing piatra, sa o arunc pe gheata sa se faca o copca la distanta si sa incerc sa arunc voblerul sau rotativa direct prin gaura... O merge?

-
Gerula
- veteran

victor scrie:mi-am luat un costum flotant de la energofish.foarte bun pt vreme rece si pt barca.nu este gros in schimb e rosu pt a putea fi observat in apa.costa 3500000 lei
Si tine de cald daca te bagi in in apa la 4 grade celsius? Sau e rosu sa fie mai usor de gasit cadavrul?
Intreb pentru ca am vazut niste flotante in care nu cred ca rezistai 5 minute in apa rece, degeaba pluteau.
Cu lacrimi Bastus!
-
paul
- Moderator

-
victor scrie:mi-am luat un costum flotant de la energofish.foarte bun pt vreme rece si pt barca.nu este gros in schimb e rosu pt a putea fi observat in apa.costa 3500000 lei
Rosu la pescuit... nu bun....
Cel putin nu-i bun la clean, pe apa limpede....
-
ovidiu
- veteran

-
eu, pentru a ma simti confortabil la copca, fac multe gauri...adcia miscare...si nu ingheti.
faci o copca...stai 5-10 minute, daca nu trage nimeni incepi sa faci gauri. daca ai freza faci zeci-sute de gauri daca ai stanga/ranga sau cum s-o fi numind, faci mai putine dar efectul este garantat...te incalzesti de ies aburi...
-
victor
pe interior scrie la 4grade 50 minute parca,dar nu l-am probat la apa

-
Luci
- veteran

Din cate stiu eu costumul acela nu e de bagat in apa.
Daca vrei sa intrii in apa, pe timp de iarna iti iei neopren de 5mm grosime si pantaloni pe dedesubt plus soseste de lana. Apa, in principiu se invarte undeva la 4grade celsius in genere (iarna). Goretex-ul e ok de stat in apa insa nu te apara la temperaturi sub -10grade si, sincer nu e foarte recomandat la temperaturi constante negative.
Insa Goretex-ul sau alte echipamente ce permit corpului sa "respire" au avantajul ca iti permite sa te misti mai usor, nu transpiri in el si e usor. Neoprenul nu face asta.
Asa ca, pe timp de iarna ia neopren iar vara ia goretex.
-
victor
asa e,dar cum am spus e floting si tine loc de vesta de salvare.stiu ca e mai bine sa nu ai nevoie dar paza buna....