hunedoara?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori

apsalba
veteran
veteran

Re: hunedoara?

Mesaj de apsalba » 04 Apr 2012, 08:52

Tavi scrie:Deci nea Fane, hai sa-ti desenez.
RNP, la insistentele unei asociatii de-asta anonime, a acceptat ideea C&R si au introdus-o in regulamentul lor.
http://www.rosilva.ro/documente/regulament.pdf
Ba au si introdus acest regim pe unele ape. S-au pus si panouri.. nu spui cine ca ne dizolvi ca n-aveam autorizatie de constructie. :D
Anul trecut au incasat tarife reduse pentru pescuitul C&R. La aceleasi insistente. Asta ca sa-ti raspund la problema cu 10/zi.

Incasarea unui tarif de pescuit care-ti permite sa pescuiesti resursa cu undita, cu sau fara eliberare nu inseamna valorificare?
E musai s-a omori resursa si sa o vinzi ca sa se cheme valorificare?
Hai să te mai lămuresc odată. Regulamentele de practicare ale unui sport le adoptă federația pe ramura respectivă (art. 37 din L.69/2000).
Punerea de panouri de către asociația voastră prin cele afirmate se poate lua ca un autodenunț. Ia uite ce scrie aici:
L.50/1990
Art. 3. - Autorizatia de construire se elibereaza pentru:

h) lucrari de constructii cu caracter provizoriu: chioscuri, tonete, cabine, spatii de expunere situate pe caile si spatiile publice, corpuri si panouri de afisaj, firme si reclame, precum si anexele gospodaresti ale exploatatiilor agricole situate in extravilan;
Deci recunoști că ai încălcat legea.
Faci o confuzie în termeni. Cred că o faci voit. Una este exploatarea resursei acvatice ca activitate necomercială și alta este valorificarea resursei care presupune un act de vânzare/cumpărare.
PS Tu când mergi la pescuit bagi captura în traistă și o halești cu familia? Un pescar sportiv adevărat știe ce are de făcut. Altfel este un fomist nenorocit.

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 04 Apr 2012, 08:55

MuskMd scrie:iar matale ? Ai vorbit tu , special pt asta :lol1:
Da. Pe mine mă interesează ca pescuitul sportiv să se desfășoare ca un sport, așa cum este el recunoscut de lege și nu mânăriile unor așa zise asociații care urmăresc dijmuirea pescarilor sportivi. De unde crezi că plătesc asociațiile dările ilegale către RNP? Nu din buzunarul pescarilor sportivi?
PS Chiar am făcut sesizări în scris, că vorbele se duc în vânt. Hârtia rămâne.

MuskMd
veteran
veteran

Mesaj de MuskMd » 04 Apr 2012, 09:24

sa mor io, ca imi vine sa te cred .....

Gata, mi-a trecut :lol:
Inglorious Muzkars - I tye me flyz n'I fly me tiez
mandru proprietar de pisicuta...

flydb
veteran
veteran

Mesaj de flydb » 04 Apr 2012, 09:52

apsalba scrie:Ce face RNP este un abuz. An discutat cu reprezentantul DS Hunedoara și este un habarnist. ANPA a fost notificată și, din cele discutate, dacă RNP își va face de cap, va anula protocolul.
Pai, se putea sa nu vii tu si sa-ti expui inteligentul punct de vedere. Cu cine ai vorbit ma la ANPA? Tot cu cei care-ti dau dreptate la telefon dar care, in realitate, se inteleg bine merci cu Romsilva? Daca ar fi cum spui tu ANPA ar fi cerut anularea protocolului de multa vreme. Mai precis, acel protocol nici n-ar fi trebuit semnat de ministrul mediului si de cel al agriculturii, daca ar fi sa ma iau dupa ineptiile pe care le debitezi. Atata vreme cat in protocol scrie negru pe alb ca Romsilva exploateaza direct sau cu asociatiile de pescari pestele din apele salmonicole dreptatea este de partea lor. Poate c-ar fi bine sa canti la alta masa. Ce zici?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Apr 2012, 10:58

apsalba scrie:Punerea de panouri de către asociația voastră prin cele afirmate se poate lua ca un autodenunț. Ia uite ce scrie aici:
L.50/1990
Art. 3. - Autorizatia de construire se elibereaza pentru:

h) lucrari de constructii cu caracter provizoriu: chioscuri, tonete, cabine, spatii de expunere situate pe caile si spatiile publice, corpuri si panouri de afisaj, firme si reclame, precum si anexele gospodaresti ale exploatatiilor agricole situate in extravilan;
Deci recunoști că ai încălcat legea.
Faci o confuzie în termeni. Cred că o faci voit. Una este exploatarea resursei acvatice ca activitate necomercială și alta este valorificarea resursei care presupune un act de vânzare/cumpărare.
PS Tu când mergi la pescuit bagi captura în traistă și o halești cu familia? Un pescar sportiv adevărat știe ce are de făcut. Altfel este un fomist nenorocit.
Exact. Autodenunt. Uite si dovada.
Acum ne ai la mana, ne poti dizolva. Succes
Fişiere ataşate
lat_-2010-2-300x225.jpg
lat_-2010-2-300x225.jpg (40.16 KiB) Vizualizat de 929 ori
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 04 Apr 2012, 11:51

apsalba scrie: Pe mine mă interesează ca pescuitul sportiv să se desfășoare ca un sport, așa cum este el recunoscut de lege...
avand in vedere ca pescar nu esti, nici sportiv nici recreativ :lol: , se naste urmatoarea intrebare:

DE CE te intereseaza pe tine ca pescuitul sportiv sa se desfasoare ca un sport, si sa fie recunoscut de lege ca sport (pentru ca nu e ! :lol: )

Pun pariu ca raspunsul e unul din urmatoarele variante:

a - din altruism
b - din patriotism
c - din dragostea ta platonica pentru spiritul legii
d - din dorinta ta pura, sincera si modesta de a aseza sportul la locul lui fruntas pe scara valorilor sociale !

si n-are nici un fel de conotatie materialista, pe fruntea ta scriind cu litere mari: DEZINTERESAT MATERIAL !

:lol: :lol: :lol:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...
http://musca13.ro/home/

apsalba
veteran
veteran

Mesaj de apsalba » 04 Apr 2012, 12:12

Ești prea poet ca să pricepi de ce o fac. Îți dau câteva indicii:
1. este necesară organizarea pescuitului sportiv?
2. de ce nu s-a făcut până acum?
3. trebuia să o înceapă cineva?
Când vei avea răspunsul la aceste întrebări elementare, nu o să mai pui întrebări tâmpite.

PS O logică minimă te-ar îndruma să dai un telefon la ANTS pentru a întreba cea mai autorizată persoană să te lămurească dacă pescuitul sportiv este sau nu recunoscut de lege ca sport. Ai aici un nr. de telefon:
021/3189000.
Încearcă, sau nu ai bani de telefon?

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 04 Apr 2012, 12:50

Raspund eu:
1. da.
2. chiar asa, de ce nu ai facut-o pana acum? ca de vreo 5 ani numa te lauzi ca faci, in timp ce pestii dispar iar concursurile le organizeaza bine-mersi altii.
Organizarea facuta de tine e ca in bancul cu bordelul:
se deschide un bordel luxos, cu zece etaje. Un tip neliniştit se înfăţişează. La intrare, o recepţie computerizată. „Am venit, ştiţi, eu, o femeie...“ „Sigur, ce talie să aibă?“ „Şaizeci“. Recepţionerul butonează ceva: „La etajul şapte, vă rog“. Acolo, altă recepţie computerizată. „Ştim, ni s-a comunicat, doriţi talia şaizeci, ochii?“ „Lăsaţi, că...“ „Vă rog, ne facem meseria!“ „Bine, domne, albaştri“. Butoane, „Sigur, la etajul trei, vă rog.“ Lift, recepţie, alege înălţimea, lift, recepţie, bustul etc. După o oră de dat cu liftul, extenuat şi enervat, omul cere să vină directorul. Care-i spune: „Tovarăşe, nu vă enervaţi. Noi femei n-avem. Dar organizarea v-a plăcut?“
3. da, dar nu tu. De ce nu tu? vezi punctul 2.
I count stuff all day at work, why would I do that when I am fishing?
Musca 13

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 04 Apr 2012, 13:15

apsalba scrie:...să dai un telefon la ANTS pentru a întreba cea mai autorizată persoană să te lămurească dacă pescuitul sportiv este sau nu recunoscut de lege ca sport. Ai aici un nr. de telefon:
021/3189000.
Asta-i numaru' la pila lu' matale de la ANST Bucuresti ? :lol:
Sau o fi numarul la ala de l-ai prostit cu sacose pe sub birou, pana o facut greseala de a-ti da avizul si acuma il strangi cu usa de oualele ? :twisted:
Da' ... ne luam cu vorba si tot nu mi-ai raspuns la intrebare:
DE CE te intereseaza pe tine ca pescuitul sportiv sa se desfasoare ca un sport, si sa fie recunoscut de lege ca sport ?

Poet sau nu, intrebare tampita sau nu, cred ca multa lume pe aici ar aprecia sa dai un raspuns concret la ea !
Fii barbata, macar o data in viata !

Uite iti raspund si eu la intrebarile tale, chit ca ti-o raspuns si Tavi, poate varianta mea iti place mai tare :lol: :

1 - Este necesara organizarea pescuitului sportiv ?
Raspuns:
Nu stiu ! Pescuitul este un sport ? ? ? De cand ? ? ? :lol: :lol: In privinta pescuitului recreativ, nu exista o nevoie elementara de a fi organizat, ci doar de a fi reglementat bine prin lege ! Pana la urma nu-i decat un hobby !

2 - De ce nu s-a facut pana acum ?
Raspuns:
Vorbim despre pescuit ? Pai pescuitul nu e sport, parca am lamurit-o... se chinuie si se pot omori animale prin practicarea lui ! Aaa... vrei sa ne referim la aspectul competitional al pescuitului ? Pai ala, era organizat si pana acum, in diverse forme ! Ba chiar asa cum era organizat, a obtinut si rezultate, unele chiar remarcabile pe plan international !
Altfel ce fel de organizare e aia, FRPS, o federatie, fara campionat, fara palmares, fara concurenti, fara CIS, fara FIPS,.. fara nimic,... adica nu...doar cu tine in frunte ! :lol:

3 - trebuia sa o inceapa cineva ?
Raspuns: Nu, nu trebuia... ce exista, functiona,...poate nu perfect, dar producea si rezultate bune...
de aia ne si intrebam, cum de te-ai simtit tu dator sa incepi,...altceva ?! Ce te-o fi determinat ? :twisted:
nu e suficient ca tu sa fii norocos...mai trebuie musai ca ceilalti sa nu fie !!!...

miky
veteran
veteran

Mesaj de miky » 04 Apr 2012, 13:23

... tu nefiind pescar !
Ultima oară modificat 04 Apr 2012, 13:25 de către miky, modificat 1 dată în total.

Scrie răspuns