Helesteu artificial
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Pai ideea cu filterele nu e ft grea !
Se poate face filtru prin nisip si pietris dar nu recomand ptr ca se infunda destul de repede !
Ideeal ar fi ceva material sintetic dar nu stiu dac se gaseste la noi asa ceva!
Materialele astea seamana cu niste bureti dar cu diferite porozitati cara sa opreasca suspensiile de diferite marimi!
Pentru oxigenarea apei mai simplu e sa folosesti o pompa care sa aiba sorbul in apa si evacuarea deasupra acesteia !
Acolo unde este evacuata apa , instalezi o placa metalica sau din plastic ft gros care sa nu se rupa , astfel incat jetul de apa sa se sparga pe placa !
Placa trebuie sa aiba nitica inclinatie , cam 45 de grade!
Se poate face filtru prin nisip si pietris dar nu recomand ptr ca se infunda destul de repede !
Ideeal ar fi ceva material sintetic dar nu stiu dac se gaseste la noi asa ceva!
Materialele astea seamana cu niste bureti dar cu diferite porozitati cara sa opreasca suspensiile de diferite marimi!
Pentru oxigenarea apei mai simplu e sa folosesti o pompa care sa aiba sorbul in apa si evacuarea deasupra acesteia !
Acolo unde este evacuata apa , instalezi o placa metalica sau din plastic ft gros care sa nu se rupa , astfel incat jetul de apa sa se sparga pe placa !
Placa trebuie sa aiba nitica inclinatie , cam 45 de grade!
ovidiu id-ul meu de mess este inginerudaniel@yahoo.com.intra si te ajut cu sfaturi in legatura cu pondul.
a mi-am amintit si pestii mei in urma cu un an au avut niste bubite albe semanau cu aluatul pe partea osoasa din exterior a branhilor lipite , le puteai lua jos cu unghia nu iam tratat dar anul acesta vreau sa impiedic aparitia , stie cineva cum se numeste parazitul , pestii nu au murit de la el dar era inestetic. Ms