Haleshte stukul salaii?

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Ati gasit salau in stomac la alti pesti

la stuk
1
7%
la somn
0
Niciun vot
la salau
4
29%
nu am gasit
9
64%

Voturi totale: 14

bogdank
veteran
veteran

Haleshte stukul salaii?

Mesaj de bogdank » 02 Sep 2005, 09:20

Daca incrimineaza unii saracul stuk ca papa salaii, sunt curios daca a gasit cineva salau in stomacul rapitorilor capturati. Ma refer la stuk, somn si confrati. Sau chiar la alti rapitori

eugen
veteran
veteran

Mesaj de eugen » 02 Sep 2005, 10:15

dap, am prins salai care regurgitau strapi, chiar am avut o zi foarte ciudata in sensul asta, parea ca toti cei prinsi se hraneau exclusiv cu strapi. mai mult ca sigur si somnul ii haleste, prea vietuiesc la acelasi nivel ca sa nu se intalneasca.

Nick
veteran
veteran

Mesaj de Nick » 02 Sep 2005, 10:23

Am gasit in stomacurile de stiuci:bibani,stiuci.In cel de salau am gasit bibani.Paul a gasit o marla intr-un avat de 3 kg.Asa ca nu cred ca rapitorii refuza ceva,eventual ghibortii pe care nu i-am gasit in nici un stomac de rapitor. :roll:
http://www.easteam.ro
Pestii nu citesc carti!

Armand
veteran
veteran

Mesaj de Armand » 02 Sep 2005, 11:38

Depinde de specificul baltii!
In functie de cantitatea de peste prada din lac(rau) rapitorii au obiceiuri de hranire diferite.
Am fost pe lacuri unde se prindea stiuca exclusiv cu biban ca momeala. La fel si cu salaul- pe unele lacuri prindeam doar cu biban iar in altele nu se atingea de el in conditiile in care la oblete tragea ca disperatul.
Cel mai des am vazut strapi mancat de salau.
Bibanul este cel mai putin pretentios cu privire la pestii prada.
In ceea ce priveste ghibortul, am inteles ca pe unele lacuri este momeala excelenta pentru salau(articol in AV la pescuit+post-uri pe pescuitul.ro)
Spining....Prea bun ca sa fie light...

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 02 Sep 2005, 12:06

In general, mai ales daca e vorba de puiet, nu cred ca rapitorii aleg prea tare meniul. Dar ma refer la strapi mai rasariti. Eu am gasit in salau de 3 strapi pe la 250 g. In nici un alt peste nu am gasit salau.

Adelin
Moderator
Moderator

Mesaj de Adelin » 02 Sep 2005, 13:41

Stiu un loc unde stiucile se hranesc din octombrie si pana in noiembrie cu soriceii care traverseaza balta. Am prins foarte multe stiuci care aveau cate doi trei sogarti in stomac... 8) am prins si cu broasca de curand mancata... cred ca daca o prindeam cu 10 minute mai devreme eliberam si broasca :lol: :lol: :lol:

bogdank
veteran
veteran

Mesaj de bogdank » 02 Sep 2005, 13:44

Am zis eu ca la "pagube" trebuie inclusi si shobohirtzii si broscutzele :twisted:

bogdans
senior
senior

Mesaj de bogdans » 02 Sep 2005, 13:55

Am vazut salau de 5-6 Kg, prins la salau de 0.5-0.6 Kg prins la randul lui la guvid de Dunare
Ala de 0.5 Kg a tras la guvid,iar in timp ce se agatase in carlig (nesupravegheat) probabil s-a zbatut si al mare l-a halit dar n-a mai reusit sa-l regurgiteze fiind destul de gros, asa ca au fost trasi la mal impreuna :)
Unde duce domle lacomia asta :)

Andrei
veteran
veteran

Mesaj de Andrei » 02 Sep 2005, 16:52

Am vaztu anu asta mai devreme o poza pe net, da nu o mai gasesc cu o stiuca de vre-o doua kile cu un strap cam de un kil; in gura. Sau ceva de genu, deci haleste stiuca tot ce-i pica a botic

Dady
veteran
veteran

Mesaj de Dady » 02 Sep 2005, 17:47

Cred ca stiuca cu salau in burtica nu prea o sa gasiti. Si asta pentru ca salaul are ceva arme de aparare ce nu sint tocmai pe placul stiucii, si alta ca se comporta diferit in sensul de procurare a hranei. Am apucat sa vad multe ciudatenii la viata mea, dar legat de cumatra am vazut o chestie cu o stiuca care inghesuise intr-un golfulet un biban cam ceva peste palma. Cumatra cred ca era ceva peste 2 kg. Pa intrarea in golfulet era multa vegetatie plutitoare unde cumatra statea si-l urmarea sa-l haleasca. Am stat multe zeci de minute cred ca vreo 20, si circ de moare lumea. Cind iesea sa-l haleasca bibi se unfla de numa , stiuca dadea inapoi se linistea bibi, dar nu a plecat din loc nici cum, si tot asa. pina cind stiuca m-a vazut si a taiat-o.Si o alta chestie vazuta cu peste 20 ani in urma la balta de la BETEREGA, pe linga Tg. Jiu. U balta f mare care fusese cindva o cariera de lignit si avea adincimi in trepte dar foarte adinca. Nu cred ca cineva a cautat fundul in mijloc. Era un cetatean care pescuia stiuca cu carasi in cirlig. Avea doua bucati enorme, la peste 10-12 kg. le-a agatat intr-o salcie si le-a spintecat. Aveau amindoua SOBOLANI barosani nu gluma dar nu unul erau unii aproape intregi altii semi macerati. Cetateanul mi-a spus ca le curata mereu pe balta ca acasa facea infard nevasta-sa. Asa ca nu soricei, haleste tot ce misca.
Dady

Scrie răspuns