Foamea eterna/braconaj PE FATA

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 19 Iul 2006, 13:19

va relatez o chestie care nici macar nu se compara cu ceea ce fac compatriotii nostri!

in Canada doi pescari aveau in barca 17 Waleye(ruda nord-american a salauilui de la noi), cand ei aveau voie sa retina numai 12 bucati impreuna! deci 6 pesti de om, si asta pt. ca era in plin sezon la Waleye!

amenda scurt de 3 000 de CAD pt. fiecare! marfa nu :evil:

ionutz_gr
senior
senior

re

Mesaj de ionutz_gr » 19 Iul 2006, 14:25

Plasele astea trebe interzise.....iar daca sunt interzise nu-mi explic cum niste obositi ajung sa le cumpere si sa braconeze cu ele

Pe autoritati le doare in p@#& de pescari..de ape..de peste....un caz patit de mine...eram la probota la stiuca....intr-o duminica....vreo zece bastinasi pe canal la plasa si la mana(ce ma ofticam cand vedeam stiuculite de 2-300 grame prinse la mana)....vine politia de frontiera...trece de ei si tot pe mine vine si ma controleaza....care nu am avut o trasatura toata ziua...si pleaca mai departe..nici macar nu le zice sa plece....si-mi mai zic si fir intins....fmm de politisti
Dupa ce am descoperit ca viata nu are nici un sens, nu ne ramane altceva de facut decat sa-i dam un sens.

Leba
veteran
veteran

Plase din nou

Mesaj de Leba » 20 Sep 2007, 07:24

iata ce mai gasim prin apa cand merem la Prut:
Imagine
Imagine
Imagine
Imagine

evident plasele au fost distruse si evident ca am trimis mailuri cu foto atasate la institutiile care ar trebui sa ia masuri.
si bineinteles ca nu sper sa primesc vreun raspuns. :evil:
"Cu aceeasi minciuna nu poti pescui de doua ori"
East Spinning Team

JONES
veteran
veteran

Mesaj de JONES » 20 Sep 2007, 08:02

super articolul si pozele si laudabila intiativa ta. Fa o sesizare unde crezi, oricum merita.
Pe mures mediu si inferior nu se pescuieste prea mult la plasa dar se pun pripoane, de fiecare data cand trec pe langa ele le tai. Trebuie sa ne intram si noi in UE cu mentalitatiile adica sa turnam la politie fara nici o ezitare orice incalcare a legii cat de mica.
Crezi ca politia din Germanica e mai inteligenta decat in romanica dar acolo te toarna neamtul numai daca nu ii place fata ta.
Da orice sesizare trebuie facuta in scris ca altfel se fac ca ploua.

La ce fete au aia ce manuiesc plasele nu foamea si alcoolismul i-a impins la braconaj si fata de betivani nu am nici o simpatie.
the angler is catching xxx, not by the lure

_Sanya
veteran
veteran

Mesaj de _Sanya » 20 Sep 2007, 08:11

bcmarius scrie:iaca si la botosani ce mai fac copii
http://www.botosaninews.ro/articol.php?a=7801
oare cum se termina ?

ca astfel de povesti oricine poate sa spuna " io numai am plimbat pe malul raului si am gasit o lada de dinamita, am luat cu mine sa predau la postul de politie cea mai apropiata din satul pe malul celalalt.... cand am ajuns la mijlocu raului fitilele so autoaprins si trebuia sa arunc lada .... asa santamplat ... eh si cand am vazut pe suprafata pestii alea care ati vazut in porbagaju meu io repede am scos toti din apa sa nu mai polueze ..."

ehi bine au prins pe ei dar cum se termina ?

marcel gheorghita
senior
senior

Foamea eterna/braconaj PE FATA

Mesaj de marcel gheorghita » 20 Sep 2007, 09:37

Dupa cum se intampla cam peste tot in tara asta, la Dracsani sunt prinsi numai cei mici, pestisorii...cei mari au deja vile in sat, jeepuri, dotari moderne (binoclu nightvision, plase lungi, barci) oameni platiti, filiera de vanzare si de informare destul de bine organizata (mai primesc cate un beep sau un telefon atunci cand se anunta la centru ca se va face o razie, un control "inopinat")

cipic
veteran
veteran

Mesaj de cipic » 20 Sep 2007, 10:42

Problema nu e cu cioropanii astia jegosi ci cu aia care vand astfel de plase din monofilament!!!Complexul Europa este plin de astfel de plase cred ca unele au si peste 100 m lungime,deci daca nu s-ar mai gasi pe piata astfel de plase cioropanii s-ar lasa pagubasi,bine unii dintre ei,altii gasesc alte metode: curent,carbid etc ca doar traim in Romania secolului XXI!!!Ba ar trebui sa ne lase sa-i impuscam astia care avem arme,eu unul as face-o cu cea mai mare placere!!!

Dragos Cretu
senior
senior

Mesaj de Dragos Cretu » 20 Sep 2007, 16:00

Asta-i problema ca este interzisa folosirea plaselor monofilament nu si comercializarea lor; si la cat de ieftine sunt il doare la carici pe plavan daca se rup, pierd, confisca...peste sa fie ca plase face el rost, chit c-o pune pe bunica-sa la tricotat...
Thank you, Father for revealing fishing to me!!!

www.myspace.com/monarchyspace

storm fish
veteran
veteran

Mesaj de storm fish » 20 Sep 2007, 16:19

Dragos Cretu scrie:Asta-i problema ca este interzisa folosirea plaselor monofilament nu si comercializarea lor; si la cat de ieftine sunt il doare la carici pe plavan daca se rup, pierd, confisca...peste sa fie ca plase face el rost, chit c-o pune pe bunica-sa la tricotat...
nici comercializarea si nici folosirea nu este legala...doar detinerea plaselor monofilament este legala :!: un lucru pe care imi e greu sa il accept..dak le deti in porbagaj nu ai nicio problema...asta e cu adevarat un lucru rau...dak ar fi si detinerea interzisa lor(braconierilor)le ar fi mult mai greu sa le transporte pe unde vor...
pacat :oops: :oops: :oops: :evil: :evil: :evil:
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

Blue_Fox
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de Blue_Fox » 20 Sep 2007, 18:43

... :shock:
Life's short, so live the most of it!

Scrie răspuns