Salutare tuturor.
M-am apucat recent de pescuit la casting si ma confrunt cu problema alegerii firului potrivit pentr acest tip de pescuit. Pana acum am avut pe multiplicator fir textil insa in urma agataturilor (se mai intampla si de astea) firul se ingroapa in mosor si la lanseurile ulterioare nu mai merge la fel de bine sau risti sa se blocheze si sa faci peruci. Prin urmare, ce fir imi recomandati pentru acest tip de pescuit.
Va multumesc anticipat.
Fire pentru casting
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
- semlecangheorghe
- veteran
la casting este necesar sa eviti sa tragi de fir din mulineta,indiferent ce fir folosesti ,altfel,asa cum ai constatat ti se ingroapa spirele,una in alta si rezulta peruci.Din cite am observat cu cit este mai moale firul cu atit seevita perucile.De exemplu un powerpro de 15lb,este cam sirmos..Personal am optat pentru un sufix832 de 20lb.Nu am apucat sa-l folosesc ,dar pare foarte moale si mai subtire ca si power pro de 15lb..
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
Pe mulineta scrie ca ar trebui sa folosesc linii de 12lb (5,5 kg) sau 14lb (6,4 kg) diametrul firului pentru aceste greutati zic ca e de 0,29 respectiv 0,32 mm si ca pe mosor ar incape 110m respectiv 90 m. Mi se pare un fir destul de gros in comparatie cu firul textil pe care il foloseam eu (0,10 mm). Probabil daca voi folosi un fir de 0,29, 0,32 mu se va mai ingropa la fel de mult. Ce sa folosesc, textil sau monofilament? La grosimile astea probabil, firul textil suporta pesti capitali ceea ce ar putea dauna mulinetei, cred. La o asemenea grosime de fir probabil cat va fi el de moale, greutatea jigului trebuie sa fie destul de mare ca sa nu fac peruci. Prin urmare ce fir ar trebui sa folosesc. Mai intervine si lanseta. Putere de aruncare, etc. Ce credeti ca ar trebui sa protejez, mulineta sau lanseta?
- semlecangheorghe
- veteran
Pai spune ce caracteristici are lanseta,mulineta si cu ce naluci vrei sa pescuiesti..Intr-adevar ,un fir de 0,10,daca are atita,este cam subtirel,si de aceea se ingroapa spirele...Pe casting se folosesc in general fire ceva mai groase,mai ales ca lanseul nu este influentat de grosimea firului...
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.