Ma uitam afara ca deja incepea sa se intunece, imi era cam lene, parea destul de frig si nu aveam nimic pregatit. Inca nu stiam sigur ce sa fac dar pana la urma imi zic: gata, ma duc. Rapid fac bagajele (care in mare parte erau facute deja de la partida precedenta ca nu am scos mare lucru din geanta), ma schimb si ma tirez nu inainte de a imi pregati o cafea care sa imi tina companie pe drum.
Ma enervez in ultimul hal cu traficul ingrozitor, imi ia o ora si ceva sa ajung si intr-un final sunt pe malul Po-ului.
De data asta nu era inca ceata si in ciuda faptului ca luna era mai mult dupa nori ajung la locul de pescuit fara sa fac mare zgomot si cu frontala stinsa. Pe drum m-am tot gandit la ce sa incerc si am zis ca pentru inceput sa vad daca nu dau de niste salai tot acolo pe langa maluri ca in partida precedenta. Ajuns, ma pun sa caut salaii paralel cu malul la nici 2 metrii de un dig de piatra ce intra in apa pe o lungime de vreo 40 de metrii. Schimb cateva voblere si nici macar un atac. Ma pun sa incerc voblere mai mari, voblere mai mici si nimic, deja eram oarecum nervos ca nu m-am tinut de plan, adica sa vin de dimineata. Pescuind de pe digul ala (aproape de capatul din apa) in timp ce lansam pe acolo am auzit de cateva ori pe langa mal, locul in care digul intra in apa si unde curentul creea niste varteje misto ceva somni care rapeau la suprafata, de la splasuri pana la un sunet foarte asemanator cu cel al cloncului. Am auzit sunetele ala de cateva ori si ma bucura gandul ca poate sunt somnii activi. Ma decid sa bag voblere mari si insist. Mai insist pe acolo pe dig vreo jumate de ora timp in care am tot auzit in spatele meu niste splasuri dar la un moment dat am auzit ceva rapind de mi-a creeat senzatia ca cineva a picat in apa. Tot evitam sa merg in zona respectiva pentru ca era bezna, malul era plin de namol, tufe in toate partile si accesul greu plus ca trebuie sa recunosc ca ma gandeam ca daca prind acolo vreun peste nu stiu cum il scot. Pana la urma ma decid sa merg totusi in zona aia si sa infrunt namolul si boschetii macar sa fac cateva lansari.
Ajung acolo, cum ma asteptam, namol pana peste glezne, mal destul de abrupt si alunecos ca naiba. Las rucsacul cu chestii undeva sus exact la marginea padurii si ma pun sa cobor rapa aia alunecand intr-una. Ajung la locul de pescuit, aveam un vobler de 13cm montat si ma pun sa lansez pe acolo. Lansez si lansez fara sa am nici o activitate si nici nu mai auzeam sunteul ala. Deja trecusera vreo 20 de minute de cand eram acolo si tot nimic. La un moment dat in timp ce recuperam foarte incet voblerul in contra curentului simt ca ceva se agata scurt de tot si in secunda imediat urmatoare simt o lovitura sanatoasa in lanseta. Intep cat ma tin puterile si simt ceva baban in lanseta ... direct m-am scapat pe mine si ma gandeam la enspe mii de chestii ... sa nu il scap si pe asta, pe unde naiba il scot, cum procedez in dril, sa nu cedeze ceva iarasi, nu am gripul aici etc etc ... Dupa vreo 4-5 minute de dril in care pestele a tras de mine in toate partile, eu cu cotorul de la lanseta la sub-bratul drept, cu mana stanga cand pe manerul de la mulineta cand pe blank la vreo 25-30 de cm desupra manerului vazand ca inca nu a rupt nimic risc si ma duc cu batul in sus pe rapa pana ajung la rucsac. Acolo cu greu reusesc sa imi scot gripul dintre cutii si cobor imediat pana langa apa. Asta nu voia sa cedeze deloc, imi tot lua fir, auzeam mulineta cum caraia, simteam batul indoit bine dar nu vedeam nimic ca era bezna. A luat de cateva ori metrii buni de fir, dar, de data asta eram foarte decis sa nu ma pun sa fortez ca in alte cazuri. Au fost cateva serii de lovituri puternice in fir (nu stiu sigur ce facea dar socurile erau chiar sanatoase) cateva plecari de mi s-a ridicat parul de pe ceafa si lanseta era covrig si dupa vreo alte 15 minute il vad ca e pe langa mal si ii vad ca o pata neagra capul afara din apa. Atunci ma decid sa aprind frontala sa vad si eu care e situatia, pana atunci stand in bezna totala. In momentul in care am aprins lumina si am indreptat-o spre el iar a luat-o razna, direct cativa metrii buni de fir s-au dus de pe tambur, parul de pe ceafa iarasi ridicat si cu greu reusesc sa-l intorc ca dupa vreo alte 5 minute de lupta sa fie de unde a plecat.
Era deja la 2-3 metrii de mal si cu frontala aprinsa il vedeam. Capul mi se parea destul de mic din ce vedeam si nici lungimea nu mi se parea nu stiu ce, chiar ma minunam ca asa un somn mi-a facut atatea probleme (ulterior aveam sa descopar ca de fapt frontala mea nu lumina suficient de bine). Reusesc sa il aduc pana langa mal si neajungand cu mana la el (era o mica plaja de noroi) si apa fiind de vreo 10 cm langa mal ma vad nevoit sa intru cu un picior in apa sa il scot. Bag piciorul, nu trece de bocanc, iau gripul si cand incerc sa il pun pe buza stupoare ... nu se deschidea destul de mult gripul ... injur nervos, arunc gripul in niste boscheti de pe mal si imi trag maneca de la hanorac peste palma cu gandul de a il apuca cu mana. Ii bag mana in gura cu greu avand grija non stop la ancore si cand dau sa il prind mai bine asta se zbate, ii simt dintiii pe degete (prin polar) si trag mana

. Iarasi injur si deja ma ganeam la cum naiba il scot. Ma duc si caut gripul in tufe, il gasesc rapid si ma apropii iarasi de asta care statea in apa mica destul de linistit dar evident tinut in loc de lanseta si probabil destul de obosit. Ii deschid gura, vad ca in coltul gurii buza parca e mai subtire si bag acolo gripul, tinand-ul deschis la maxim observ ca pe acolo intra, ii prind de acolo si cu gripul inca deschis incerc sa il duc mai spre milocul gurii si chiar reusesc vreo cativa centimetrii dupa care buza era prea groasa si gripul nu era suficient de mare. Las lanseta jos, pun ambele maini pe grip si taras scot pestele afara din apa.
Ma uit la el si vad ca e plin de namol, fiind la vreo 2 metrii de apa cu el incerc sa il spal aducand apa in palme dar nu aveam nici un spor asa ca folosesc stica mea cu apa. Beau cat de multa apa pot, ma duc umplu stica cu apa din Po si dupa vreo 2 ture la apa reusesc sa il spal pentru o poza. Il masor rapid, ii fac rapid vreo 3 poze cand era cu voblerul inca in gura si intins pe jos dupa care i-am scos voblerul si au urmat vreo 10 minute de chinuri in care nu reuseam sub nici o forma sa imi fac o poza cum trebuie cu somnul langa mine. Cu greu reusesc sa imi fac niste poze care pareau OK si ma grabesc sa ii dau drumul rapid in apa. Odata ajuns in apa am vazut ca nu a avut nici o problema in a pleca, adica nu stiu daca am stat cu el mai mult de 5 secunde si a intins-o ... chiar imi era frica de plecarea lui ca totusi am stat cu el pe uscat poate chiar si 15 minute.
Si cam asta a fost pentru mine ... the best.
http://www.rapitori.ro/forum/album_page ... c_id=14453
huh ... ce face revenirea la lucru din om

C&R ... un alt mod de a savura un peste ...