Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
crisp
- utilizator constant

Ce va mirati fratilor, cei care ne conduc (care conduc lumea nu numai Romania) se gandesc numai cum sa-si umple buzunarele si burtile proprii, ACUM ca mai incolo potopu'. Uitati-va la americani ce fac cu petrolul si poluarea, nu vor sa semneze nici un acord care sa imbunatateasca starea planetei. Ce mai conteaza niste amarati de pesti daca pe noi ne omoara incet dar sigur

.
Interesant ca in 5 ani o sa ne plimbam prin spatiu dar nu stiu ce o sa mancam. In ceea ce priveste placerile, natura va fi eliminata din lista, ne mai raman tablele si shepticu' la lumina lumanarii, ca atat stiu si guvernantii sa joace.
-
Gerula
- veteran

Gyorg scrie:
Sunt sigur ca printre vizitatorii acestui site sunt destui cei care sunt sau cunosc reporteri mass media si care ar putea incropii un articol sau un reportaj pe tema asta.
Am citit si in aventuri la pescuit cate articole timide dar cred ca ar putea insista mai mult, mai ales ca cei ca: Sorin Dragoi, Malin Musetescu , Andrei Zabet , etc. care sunt pescari si sunt sigur ca si ei sunt intrigati de ceeace se intampla in privinta braconajului organizat la nivel local, politie, primar, carciumar, consumator, etc.
Cred ca este singura solutie viabila in acest moment.
Problema cu acest gen de articole este ca e foarte greu sa probezi faptele. Nu ai poze de la fata locului, nu ai martori, doar ai auzit ca se intampla aia si aia.
Cu lacrimi Bastus!
-
vijelie
- veteran

Gerula scrie:Gyorg scrie:
Sunt sigur ca printre vizitatorii acestui site sunt destui cei care sunt sau cunosc reporteri mass media si care ar putea incropii un articol sau un reportaj pe tema asta.
Am citit si in aventuri la pescuit cate articole timide dar cred ca ar putea insista mai mult, mai ales ca cei ca: Sorin Dragoi, Malin Musetescu , Andrei Zabet , etc. care sunt pescari si sunt sigur ca si ei sunt intrigati de ceeace se intampla in privinta braconajului organizat la nivel local, politie, primar, carciumar, consumator, etc.
Cred ca este singura solutie viabila in acest moment.
hai sa va spun eu una reala care s-a intamplat acum 1 an si ceva la Malaia unde iese canalul de fuga de la centrala subterana Ciungetul.....
era pe inserat cand fratele meu se ducea spre gazda lui dupa o zi de pescuit la clean pe lotrucand...ce sa vezi...un tovarash cu un "gipan noutz" umplea de zor o mare galeata cu pistruiatzi de 10-15cm la aparat cu curent domnilor chiar in strada in vazul oamenilor fara pic de jena.Atunci fratele meu care nu pot sa zic ca este un pushti timid si micutz a scos aparatul de fotografiat<un kkt de compact>si i-a facut barosanului o poza ca aceste a sarit ca ars in directzia masinii fratelui meu alaturi de alte persoane cu care era acolo.
Normal ca frate-miu nu a vrut un conflict direct cu acele persoane si a plecat in viteza pana sa se ia lumea dupa el cu masina .Dar in aceeasi seara un grup de oameni bine imbracati cautau aproape din casa in casa pe tipul care si-a permis sa ii faca poza lui nenea cu banul gros.
Seansa fratelui meu a fost ca nu stiau fix unde era cazat si masina a fost bagata in curtea unei persoane cinstite.
Seansa boului de braconier a fost ca fiind aproape pe inserat rahatul ala de aparat nu a facut mare poza si deci nu se putea distinge prea bine ce era acolo.
-deci omul sarac nu fura cat cel bogat
Problema cu acest gen de articole este ca e foarte greu sa probezi faptele. Nu ai poze de la fata locului, nu ai martori, doar ai auzit ca se intampla aia si aia.
prind cat prind,si cand nu mai prind...inseamna ca am secat lacul!!
-
Gerula
- veteran

De obicei lucrurile astea se intampla noaptea, cand sansele sa apara pe-acolo un aparat capabil sa imortalizeze scena de la o distanta mai mare de trei metri sunt practic nule. Nu pleaca nimeni la pescuit cu un SLR bengos in carca, eventual si cu un tele de 2000 de euro pe el.
Cu lacrimi Bastus!
-
vijelie
- veteran

Gerula scrie:De obicei lucrurile astea se intampla noaptea, cand sansele sa apara pe-acolo un aparat capabil sa imortalizeze scena de la o distanta mai mare de trei metri sunt practic nule. Nu pleaca nimeni la pescuit cu un SLR bengos in carca, eventual si cu un tele de 2000 de euro pe el.
te inseli.......

eu plec cu scula asa dupa mine de ma cocoseaza la carat EOS 1

-
Gerula
- veteran

Bun aparat, dar nu-mi spune ca-l cari si cu tunul pe el, cand un simplu 50mm e si mult mai luminos, si mult mai mic, si arhisuficient pentru pozat capturile

.
Cu lacrimi Bastus!
-
vijelie
- veteran

Gerula scrie:Bun aparat, dar nu-mi spune ca-l cari si cu tunul pe el, cand un simplu 50mm e si mult mai luminos, si mult mai mic, si arhisuficient pentru pozat capturile

.
un 28-300mm cu macro crezi ca este de ajuns?

daca am si un blitz EZ 540 la mine?

-
Gerula
- veteran

Pai nu stiu cu ce te ajuta macro la asa ceva

. Zoom-ul ala e beznos rau (parca f 5.6 nu?), iar blitz-ul te va da de gol, plus ca nu bate la distante la care sa poti fi in siguranta

. Pentru genul asta de fotografie ar trebui un 300 f2.8 L care-i cat o damigeana

(exagerez putin, dar cred ca stii la ce ma refer). Sau un 400 f 2.8, dar de-asta cred ca sunt doar cateva bucati in toata tara, pe la ziarele mari de sport.
Cu lacrimi Bastus!
-
vijelie
- veteran

Gerula scrie:Pai nu stiu cu ce te ajuta macro la asa ceva

. Zoom-ul ala e beznos rau (parca f 5.6 nu?), iar blitz-ul te va da de gol, plus ca nu bate la distante la care sa poti fi in siguranta

. Pentru genul asta de fotografie ar trebui un 300 f2.8 L care-i cat o damigeana

(exagerez putin, dar cred ca stii la ce ma refer). Sau un 400 f 2.8, dar de-asta cred ca sunt doar cateva bucati in toata tara, pe la ziarele mari de sport.
ba cam bate

...bilitzul bate si focuseaza la 18m prin infrarosu

...este cel mai puternic de la canon.
-da ca un 400 cu 2,8 ce are???????

are un amic de-al meu si este periculos tare dar si pretzul 11 000

amicul meu este pasionat si are ceva bani si nu lucreaza la nici un ziar ci face fotografie si o vinde cu niste scoruri de te doare capul. Are 2 cutii un 20d si un EOS 1D. Am fost cu el in delta si am facut si eu poze cu f 400 cu 1:2,8 care este bestial.
CAND O SA FIU MARE O SA IMI CUMPAR UN OBIECTIV MARFA........

-
Gerula
- veteran

Si te incumeti sa-i pozezi cu blitzul de la numai 18 m pe aia 10 tuciurii care tocmai trebaluiesc in balta cu furca si cu bateriile de tractor?
Stiu ca-i cel mai tare, pe-asta il am si eu

. Doar ca nu l-am carat vreodata pe balta si nici nu cred c-o sa incep prea curand.
Mai bine-l iei pe amicul cu 400 f2.8 si faceti de planton cateva nopti pe la Snagov

Cu lacrimi Bastus!