experienta

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
alexc
utilizator constant
utilizator constant

experienta

Mesaj de alexc » 29 Apr 2007, 10:41

deschid acest topic in speranta ca voi afla mai multe despre pescari, despre timpul in care un pescar capata experienta si devine un "maestru". va rog daca sunteti de acord cu mine sa imi spuneti cam la ce varsta v-ati apucat de acest sport...si cam cat timp iti ia ca sa capeti experienta? eu am inceput sa pescuiesc de la 6 ani cand mergeam cu buniici in balta si dadeam cu stufu' dupa bibani...habar n-aveam de altceva decat de sfoara, ac si bat. acum am deslusit cate ceva din artele fiecarui stil de pescuit dar mai am mult de invatat. acum am 18 si stiu ca va mai trece ceva timp pana ce imi voi permite scule prformante, o barca sau o masina, sau calatorii spre locuri de pescuit mai putin accesibile. de asta vreau sa ma documentez si sa incerc sa nu ma demoralizez in avantul meu de a ajunge la un nivel mai ridicat, pe care il vad la altii. multumesc anticipat. :)

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 29 Apr 2007, 18:24

Cam la aceasi virsta m-am apucat si eu de pescuit .Acuma am tracut de a doua tinerete si pot sa afirm cu toata taria ca inca nu am apucat sa descopar toate secretele din acest sport.

In permanenta apar tehnici noi, scule de pescuit , momeli , retete de nazi care mai de care mai bune, metode de pescuit diverse cu accesorii de ultima generatie.

In concluzie nu-ti ajunge o viata de om ca sa poti sa spui ca le stii pe toate. In permanenta trebuie sa perseverezi in a practica acest nobil sport si sa pui in practica tehnica ta proprie pe care ai sa o acumulezi in timp.

Dar cu siguranta nimeni nu poate spune gata : LE STIU PE TOATE , NU MAI AM CE INVATA , PESCUITUL NU MAI ARE SECRETE PENTRU MINE.

APSHD
veteran
veteran

Mesaj de APSHD » 29 Apr 2007, 18:25

Cam la aceasi virsta m-am apucat si eu de pescuit .Acuma am tracut de a doua tinerete si pot sa afirm cu toata taria ca inca nu am apucat sa descopar toate secretele din acest sport.

In permanenta apar tehnici noi, scule de pescuit , momeli , retete de nazi care mai de care mai bune, metode de pescuit diverse cu accesorii de ultima generatie.

In concluzie nu-ti ajunge o viata de om ca sa poti sa spui ca le stii pe toate. In permanenta trebuie sa perseverezi in a practica acest nobil sport si sa pui in practica tehnica ta proprie pe care ai sa o acumulezi in timp.

Dar cu siguranta nimeni nu poate spune gata : LE STIU PE TOATE , NU MAI AM CE INVATA , PESCUITUL NU MAI ARE SECRETE PENTRU MINE.

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 29 Apr 2007, 18:28

De la ce varsta m-am apucat de pescuit ? nu pot sa spun exact , cred ca m-a nascut mama cu undita an mana !!! :lol:

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 29 Apr 2007, 18:57

Cati scrie:De la ce varsta m-am apucat de pescuit ? nu pot sa spun exact , cred ca m-a nascut mama cu undita an mana !!! :lol:
:lol: Mie mi-a pus mama undita in mana la 6 ani...de la 10 ani am platit permis...Am inceput pe Cincis, Strei, Saulesti...Am continuat pe Mures,Crisuri, Delta,Marea Neagra ,lacuri ,crescatorii...Am ajuns la 31 de ani de pescuit...Am trecut granitele tarii pentru aceasta pasiune...Am prins cam toate speciile de pesti din RO , chiar si din alte locuri...Si totusi...CRED(de fapt sunt convins!) ca de fapt abia acum invat sa pescuiesc!Sunt un UCENIC!Zilnic realizez ca de fapt nu stiu nimic....Si vreau sa invat!Si invat! Si daca Cel de sus imi ajuta VREAU sa mai invat inca multi ani...Binenteles ca alaturi de colegii mei de "suferinta" adica alaturi de VOI!Pentru ca de aceea sunt pe acest site...
RESPEKTE! :lol:

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 29 Apr 2007, 20:47

Asa este ...niciodata nu putem spune ca le stim pe toate (cine spune asa ceva , minte) .
Desi pescuiesc de peste 20 ani nici acum nu pot spune ca am invatat arta pescuitului perfect. Si se intampla cateodata sa inveti ceva nou de la un pescar mai tanar in ale sportului. Intotdeauna se gaseste cate un amanunt sau o idee la care tu nici nu te gandesti sa o pui in practica.
De aceea cu fiecare partida de pescuit invatam ceva nou iar si iar.
Cu stima pentru fratii pescari :respekt: :respekt:

Cati
senior
senior

Mesaj de Cati » 29 Apr 2007, 22:46

Viata e prea scurta ca sa putem deprinde an totatlitate arta pescuitului ... :roll:

Hell
veteran
veteran

Mesaj de Hell » 30 Apr 2007, 11:07

omu cat traiseste moare ...si cand maore....tot prost moare :lol:
acum depinde in ce vrei sa capeti experienta...eu unu zic k spinning-ul este cel mai curat pescuit si tot odata cel mai solicitant...de aia ne place :twisted:
oricum cum au zis si frati de suferinta ...nu le poti sti pe toate....si asa intro viata de om

OvidiuRus
veteran
veteran

Mesaj de OvidiuRus » 30 Apr 2007, 11:40

la spinning ca la spinning ca colo nu sunt atatea informatii etc. dar la stationar moma la cate nade , monturi si toate prostii sunt nu iti ajung nici 9 vieti sa le stii.sper ca imi dati dreptate :D.

hades
veteran
veteran

Mesaj de hades » 30 Apr 2007, 11:51

OvidiuRus scrie:la spinning ca la spinning ca colo nu sunt atatea informatii etc. dar la stationar moma la cate nade , monturi si toate prostii sunt nu iti ajung nici 9 vieti sa le stii.sper ca imi dati dreptate :D.
In loc sa stai sa dai cu ceva momeala in apa, mai bine iti iei o varga si pleci in cautarea pestelui.
Ca doar maiestria pescuitului nu consta in a da ceva nada si a astepta sa vina pestii, ci din contra, sa incerci sa ii faci sa muste la o naluca.

Nimeni nu cred ca poate spune ca stie totul despre pescuit
si ma refer in primul rand la spinn :twisted:
Daca ai vointa poti sa muti si muntii din loc.Daca ai creier, il lasi acolo, ca nu te deranjeaza.

Scrie răspuns