Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
-
dan bobei
- veteran

-
Dintr-o discutie purtata de curand cu reprezentantii legii, a reiesit faptul ca pescuitul pe canalul de fuga al unei hidrocentrale ar fi interzis pe o portiune de 200 sau 250 metri , aval de aceasta.
Cine stie care este acel paragraf de lege care legifereaza acest aspect, este rugat sa-l posteze aici.
Merci

-
fishi
- veteran

Este vorba de regulamentul (sa-i zicem de ordine interioara) al hidrocentralei.Nu are legatura cu ajvps sau alte astfel de ,,organe''.
-
meas
- veteran

i) pescuitul în scop comercial pe cursul unei ape curgătoare în zona de 500 m aval de baraj;
9. pescuitul recreativ pe cursul unei ape curgătoare pe o distanţă de 60 metri în aval şi pe cursul unei salbe de iazuri, atât pe o distanţă de 60 metri în amonte de primul iaz şi 50 metri în aval de ultimul iaz în salbă, cât şi pe tronsoanele de canal sau pe cursurile de apă dintre iazuri;
Sunt doua citate din legea 192,citate pe care le-ar putea folosi organele de control.
Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
-
dan popa
- senior

Nu cred ca pentru acest lucru s-au dat amenzi vreodata....ar fi prea stupid...
-
meas
- veteran

dan popa scrie:Nu cred ca pentru acest lucru s-au dat amenzi vreodata....ar fi prea stupid...
Amenda poate nu s-a luat,dar daca "tovarsu'gradu"e pus pe spaga si pescarul e mai naiv...........

Cine-i harnic si munceste taie-n Delta stuf........si dimineata e primul la pescuit!!
-
dan bobei
- veteran

-
Fishi, ce zici tu se poate, si eu am auzit asta, dar daca in legea pescuitului nu se specifica nimic, se bate cap in cap cu legea celor de la centrala. Daca legea, regulamentu lor e mai vechi, e posibil sa avem castig de cauza cu "organele".
Meas, cele de mai sus nu vad sa aiba legatura cu pescuitul pe un canal de fuga.
Astept textul de lege, pana acum nimic concret
.
-
mihaimircea
- veteran

-
Este SI in regulamentul de ordine (Cum zice fishi) al hidrocentralei dar SI in legea pescitului.
Pe V Oltului am vazut ca unele bareje au marcate limitele sub care nu ai voie sa intrii, si cu vopsea pe dale si cu panouri. Oamenii astia au voie de regula asta ca pe urma sa nu existe dubii ca ar avea ei vr-o vina daca o mierleste unu. SI va ramane asa indiferent de lege.
APoi vine si legea 192. Citatul este mai sus

Iarna nu-i ca vara.... dar incet incet ajunge sa fie.
-
dan bobei
- veteran

-
Din textul postat de Meas nu se intelege mare lucru. Hidrocentrala este vazuta ca un iaz? Pentru ca la punctul celalalt e vorba de pescuitul comercial, nu ne intereseaza.
-
shootgun
- veteran

-
Ca si pescar sportiv sunt neinteresat de regulamentul celor de la hidrocentrala atata timp cat legea nu-mi interzice sa pescuiesc acolo... Pe dale este scris, intr-adevar, " PESCUITUL INTERZIS 200 M AVAL DE BARAJ - PERICOL DE INEC " sau ceva de genul.... deci sa inteleg ca mai jos cu 200 m nu mai exista pericol de inec...
-
dan bobei
- veteran

-
Am cautat si pana la urma am gasit un articol care se refera strict la acest aspect. Este in forma initiala a legii 192 din 2001, nu cred sa fie abrogat.
Art. 52: (4) "Pescuitul este interzis in aval de baraje pe o distanta, masurata de la bazinul de linistire, de 100 m pentru apele din zona montana, de 300 m pentru apele curgatoare din zona colinara si de 500 m pentru apele curgatoare din zona de ses. Pentru apele de frontiera restrictiile de pescuit in zona barajelor se stabilesc prin conventii si acorduri internationale".
Ce bine ca la noi e zona montana, ne scoatem cu numai 100 metri....