Efectele inundatiilor din Moldova asupra deltei

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

radua
utilizator nou
utilizator nou

Efectele inundatiilor din Moldova asupra deltei

Mesaj de radua » 26 Iul 2008, 09:42

Ceau! Am de gand sa plec saptamana viitoare in delta unde vreau sa pescuiesc in special la jig, la salau, pe Dunare. Ce credeti, inundatiile de acum din Moldova vor face Dunarea nepescuibila?
Intreb pentru ca nu vreau sa repet experinta neplacuta din 2005 cand, in urma inundatiilor de atunci, e drept, la o scara mult mai mare ca acum, am prins o Dunare la cote imense, de culoarea cafelei cu lapte, plina de iarburi si buturugi. Noroc ca atunci mai punea stiuca gura pe Trei Iezere asa ca expeditia nu a fost chiar un fiasco total.
Tnx!

nes
junior
junior

Mesaj de nes » 26 Iul 2008, 14:11

Din cate stiu eu, in 2005 au fost afectate de inundatii zone mai intinse decat acum, dar cantitatea de apa care vine de pe Prut si Siret e ceva mai insemnata decat in 2005. Sigur cotele vor creste mult in perioada urmatoare pe canalele deltei. Sper sa ma insel totusi dar cred ca mai bine amani iesirea :|.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 26 Iul 2008, 16:31

Din pacate e de belea :cry: Anul trecut am fost in Delta la Murighiol si am prins nenorocirile care au fost pe la Tecuci parca.Dupa trei zile de apa buna, bratul Sf.Gheorghe s-a facut rosu! :cry: Adio crap si salau...Dar a inceput sa bata puternic somnul...Normal...Cand am plecat inapoi si am trecut la Giurgeni podul, Dunarea era ok :shock: Deci toata nenorocirea a venit de pe Galati.Am o gasca care pleaca maine noapte incolo, dar cam tremura camasa pe ei :lol: Daca se va adeveri ca Dunarea creste in perioada urmatoare la peste 250 la Tulcea e belea :cry: Luna august va fi compromisa pentru bratele mari ale Dunarii...Cred eu :P Apoi va ajunge valul de sus din Europa Centrala si o belim de tot...Sper sa nu am dreptate.
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

dan popa
senior
senior

Mesaj de dan popa » 26 Iul 2008, 20:16

Am fost la Siret azi si este apa tulbure rau si foarte mare......ba inca mai crestea cand am plecat. De Prut am auzit la TV ca tot asa e mare rau.

radua
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de radua » 27 Iul 2008, 18:35

Multam fratilor pt incurajari. :(
Ma duc oricum, ca nu mai pot da inapoi, dar o sa-mi iau, pentru orice eventualitate, si ceva scule de stationar :oops: in speranta ca somnul va fi salvarea mea.

Zamfi
veteran
veteran

Mesaj de Zamfi » 27 Iul 2008, 18:51

Drum bun si fir intins! Asteptam postari dupa... :lol:
Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.

radua
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de radua » 27 Iul 2008, 19:01

Si tie prietene! Am vazut din postarile tale ca mergi in delta in jur de 15 august!
Cat despre postarile si pozele de dupa, galeria mea personala nu ma recomanda ca un pescar de top dar inca muncesc la asta ... :D

oby 1
veteran
veteran

Mesaj de oby 1 » 27 Iul 2008, 19:24

sincer in afara de turism, nu cred ca aveti ce face de marti(cam atunci ajung viiturile la galati) in colo in delta.si probabil va dura citeva saptamini :(

misulian
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de misulian » 27 Iul 2008, 20:10

La tot ce o fost in Moldova, mai adauga si apele din Maramures si Ucraina care toate se varsa in Tisa si pe urma in Dunare. In Baia Mare Somesul e f mare (cod portocaliu) se varsa in Tisa si aceasta in Dunare. In plus am vazut inundatii si pe la unguri care toate ajung in Dunare, Asa ca mai pune la socoteala ca va creste mult si debitul Dunarii. E alegerea ta dar cred ca e compromisa delta pt luna august(asta daca nu mai vin alte ploi)
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.

DidelPro
veteran
veteran

Mesaj de DidelPro » 28 Iul 2008, 07:49

Apa a inceput sa creasca ,vine cu valatuci,cred ca daca nu mai ploua asa abundent {sperante} in 10-12 zile se aseaza.Dinspre Bazias nu sunt probleme.Sa speram!!

Scrie răspuns