Efectele inundatiilor din Moldova asupra deltei
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
Efectele inundatiilor din Moldova asupra deltei
Ceau! Am de gand sa plec saptamana viitoare in delta unde vreau sa pescuiesc in special la jig, la salau, pe Dunare. Ce credeti, inundatiile de acum din Moldova vor face Dunarea nepescuibila?
Intreb pentru ca nu vreau sa repet experinta neplacuta din 2005 cand, in urma inundatiilor de atunci, e drept, la o scara mult mai mare ca acum, am prins o Dunare la cote imense, de culoarea cafelei cu lapte, plina de iarburi si buturugi. Noroc ca atunci mai punea stiuca gura pe Trei Iezere asa ca expeditia nu a fost chiar un fiasco total.
Tnx!
Intreb pentru ca nu vreau sa repet experinta neplacuta din 2005 cand, in urma inundatiilor de atunci, e drept, la o scara mult mai mare ca acum, am prins o Dunare la cote imense, de culoarea cafelei cu lapte, plina de iarburi si buturugi. Noroc ca atunci mai punea stiuca gura pe Trei Iezere asa ca expeditia nu a fost chiar un fiasco total.
Tnx!
Din cate stiu eu, in 2005 au fost afectate de inundatii zone mai intinse decat acum, dar cantitatea de apa care vine de pe Prut si Siret e ceva mai insemnata decat in 2005. Sigur cotele vor creste mult in perioada urmatoare pe canalele deltei. Sper sa ma insel totusi dar cred ca mai bine amani iesirea
.

Din pacate e de belea
Anul trecut am fost in Delta la Murighiol si am prins nenorocirile care au fost pe la Tecuci parca.Dupa trei zile de apa buna, bratul Sf.Gheorghe s-a facut rosu!
Adio crap si salau...Dar a inceput sa bata puternic somnul...Normal...Cand am plecat inapoi si am trecut la Giurgeni podul, Dunarea era ok
Deci toata nenorocirea a venit de pe Galati.Am o gasca care pleaca maine noapte incolo, dar cam tremura camasa pe ei
Daca se va adeveri ca Dunarea creste in perioada urmatoare la peste 250 la Tulcea e belea
Luna august va fi compromisa pentru bratele mari ale Dunarii...Cred eu
Apoi va ajunge valul de sus din Europa Centrala si o belim de tot...Sper sa nu am dreptate.

Pentru a ajunge sa vezi curcubeul trebuie mai intai sa suporti ploaia.
- misulian
- utilizator constant
La tot ce o fost in Moldova, mai adauga si apele din Maramures si Ucraina care toate se varsa in Tisa si pe urma in Dunare. In Baia Mare Somesul e f mare (cod portocaliu) se varsa in Tisa si aceasta in Dunare. In plus am vazut inundatii si pe la unguri care toate ajung in Dunare, Asa ca mai pune la socoteala ca va creste mult si debitul Dunarii. E alegerea ta dar cred ca e compromisa delta pt luna august(asta daca nu mai vin alte ploi)
"Somnul ratiunii naste monstrii", din pacate fara solzi.