Eco: Centrul Regional de Ecologie Bacau - blogspot

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dstb
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 216
Membru din: 02 Apr 2007, 16:48
Localitate: Bacau

Patrula CRE pe Lacul Bacau. 4 februarie 2009.

Mesaj de dstb » 05 Feb 2009, 10:09

Patrula CRE pe Lacul Bacau. 4 februarie 2009.

VIDEO:
http://www.youtube.com/watch?v=ehBFbXIQ ... annel_page

Plasele erau supravegheate de pe mal de nea Ojog I. - braconier prins pe Serbanesti pe 21.10.2008 cu 9 plase monofilament (peste 300 m).

Tot unul din celebrul neam Ojog din Serbanesti a fost prins pe 18.01.2009 in aceeasi locatie, bagand plase pe sub gheata. Tot 9 plase.

Pe 20.01.2009 minorul Ojog S. impreuna cu un prieten au iesit sa se joace cu sania pe lacul inghetat. Fiecare avea cate un topor, iar pe sanii aveau incarcate trunchiuri de rachita.

In primele doua cazuri s-au intocmit acte premergatoare dosarului penal.

dstb
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 216
Membru din: 02 Apr 2007, 16:48
Localitate: Bacau

Cupa Iernii 2009 - CRE Bacau - Editia a II-a

Mesaj de dstb » 17 Feb 2009, 17:26

Duminică 15 februarie, pe râul Bistriţa la Racova a avut loc CUPA IERNII la pescuit sportiv, ediţia 2009.

Foto: - sper sa se regaseasca toata lumea: (si cainele)
http://groups.yahoo.com/group/Eco-Bacau ... 3/pic/list

Youtube:
http://www.youtube.com/watch?v=ZS9lGwrg ... annel_page

Video si Comunicat de presa:
http://www.crebc.blogspot.com/

Cei 34 de concurenţi au înfruntat timp de 5 ore temperaturile negative, ninsoarea şi vântul puternic pentru a-şi dovedi iscusinţa în arta pescuitului. Participanţii nu au fost doar din Bacău, în concurs intrând şi pescari din Comăneşti, Piatra Neamţ şi Buhuşi.
Din cauza vremii nefavorabile competiţia a fost exterm de dură, 8 concurenţi abandonând pe parcursul manşei.
Premiul I a fost adjudecat de către Arnăutu Ştefan, care a prins peste 1 kilogram şi jumătate de oblete, caras şi babuşcă. Pe locul 2 s-a clasat Vasilescu Tony, iar pe locul 3 Şoric Neculai.
Isabele Lozincă, singura doamnă inscrisă în concurs, s-a clasat pe locul 5 cu aproape 1 kilogram de peşte. Multipla campioană naţională a reuşit să reziste pe durata întregii manşe, în condiţiile în care un sfert din contraconcurenţi au cedat fizic.
Deşi în competiţie Centrul Regional de Ecologie a fost reprezentat de 9 membri, ecologitii au obţinut doar locul 6 prin Gabriel Griţcu.
Concursul a fost o reuşită, atât prin numărul neaşteptat de mare de participanţi, cât şi prin scorurile strânse obtinute de concurenţii din topul clasamentului. Cumulat au fost prinse aproximativ 12 kilograme de peşte, eliberat după cântărire.
Aflată la a II-a ediţie, competiţia a fost organizată de Centrul Regional de Ecologie Bacău cu sprijinul X-Carp şi Pescarul Român.

dstb
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 216
Membru din: 02 Apr 2007, 16:48
Localitate: Bacau

Mesaj de dstb » 04 Mar 2009, 22:36

CRE Bacau: Am dat cu grund panoul de informare amplasat duminica. - amplasat cam shui, fie vorba intre noi -.
Asa cum stiti niste babuini au taiat zeci de tufe de catina sa scoata bete pt. foc. Drept pt care au ramas sute de crengi cu spini pe platoul dintre canalul de fuga si Bistrita veche. Drept pentru care am bagat spinii in canalele din coada lacului - zona de reproducere pt ciprinide si nu numai - unde rup baietii pestele in fiecare primavara. Primavara asta o sa-si rupa ...
Imagine

Avatar utilizator
Solithar
junior
junior
Mesaje: 79
Membru din: 23 Mai 2007, 09:23

Mesaj de Solithar » 05 Mar 2009, 07:12

Excelent ! Excelent ! :twisted:

dstb
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 216
Membru din: 02 Apr 2007, 16:48
Localitate: Bacau

Din dragoste pentru plãsari

Mesaj de dstb » 09 Mar 2009, 19:38

CRE Bacau: Din dragoste pentru plãsari

Imagine

In contextul în care controlul statului în domeniul pescuitului este depăşit de amploarea pe care a luat-o braconajul în ultimii ani, Agenţia Naţională pentru Pescuit şi Acvacultură din cadrul Ministerului Agriculturii vizează modificarea legislatiei din domeniu.

Demersul de modificare a legislaţiei iniţiat de ANPA nu a respectat reglementările privind transparenţa decizională. Deşi legislaţia privind pescuitul şi acvacultura vizează şi habitatele piscicole naturale, organizaţiile neguvernamentale ecologiste nu au fost consultate, iar Ministerul Mediului nu a exprimat vreo opinie.

In stabilirea modului în care vor fi exploatate apele publice, partenerii de dialog ai ANPA au fost doar asociaţiile celor care pescuiesc cu plasele.
Astfel s-a ajuns să fie luate în discuţii o serie întreagă de propuneri menite să înlesnească utilizarea plaselor pe orice luciu de apă.

Relevantă pentru poziţia faţă de fauna sălbatică a celor care doresc să schimbe legea este propunerea de a nu se mai considera infracţiune producerea, importul, deţinerea şi comercializarea plaselor de tip monofilament. Va fi sancţionată doar utilizarea acestora, legalizând astfel traficul cu astfel de plase şi distribuirea lor pe scară largă.

In prezent majoritatea infracţiunilor constatate vizează deţinerea şi utilizarea de plase monofilament, deoarece braconierii le utilizează în proporţie de 100% .

Această schimbare legislativă ar submina grav efortul de combatere a braconajului, pentru că un braconier va putea fi sancţionat doar atunci când este pe apă şi întinde o plasă de acest tip. Dacă spre exemplu la un control acesta are plase monofilament asupra sa, nu i se va mai putea întocmi dosar penal.

Apariţia plaselor monofilament, deosebit de ieftine şi eficiente comparativ cu cele de plasă, au contribuit la distrugerea faunei acvatice pe mai toate apele publice.
Astfel de facilităţi pentru pescuitul comercial de orice fel şi pe orice ape, abundă în propunerea legislativă, şi asta în contextul în care legislaţia europeană în domeniu interzice pescuitul în habitatele naturale.

Propunerea legislativă se află in prezent în discuţie la Camera Deputaţilor.

Avatar utilizator
storm fish
veteran
veteran
Mesaje: 853
Membru din: 07 Sep 2007, 20:19

Mesaj de storm fish » 09 Mar 2009, 20:31

CE dreaq sa mai facem fratilor..??? :evil: :evil: :evil:
nesimtirea asta
la fiecare sedinta de pescuit invat cate ceva.....

Avatar utilizator
Adrian SB
veteran
veteran
Mesaje: 1157
Membru din: 15 Dec 2007, 19:44
Localitate: Sibiu

Mesaj de Adrian SB » 09 Mar 2009, 21:46

1. Protest in fata parlamentului, inveliti in plase monofilament, plancarde, etc. Daca se organizeaza eu merg.
2. Scrisori sau e-mailuri catre parlamentarii din fiecare judet. A fost vot uninominal, poate se sensibilizeaza la solicitari, mai ales din partea asociatilor. Fiecare vot conteaza :oops:
3. Petitie initiata pe "petitii online" - asa ne-ar fi mai usor sa preluam textul petitiei ca sa il trimitem catre parlamentari.
Nu sta degeaba, ca degeaba stai!

dstb
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 216
Membru din: 02 Apr 2007, 16:48
Localitate: Bacau

Mesaj de dstb » 11 Mar 2009, 10:39

Ordin nr. 84 din 24/02/2009 (Ordin 84/2009) privind prohibiţia pescuitului
Publicat în Monitorul Oficial nr. 147 din 09/03/2009

http://www.legestart.ro/Ordin-nr-84-din ... 2NTYy).htm

dstb
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 216
Membru din: 02 Apr 2007, 16:48
Localitate: Bacau

Cum se duce biodiversitatea pe conducta Hidroelectrica

Mesaj de dstb » 17 Mar 2009, 14:47

Cum se duce biodiversitatea pe conducta Hidroelectrica

Efectele negative pe care braconajul le are asupra biodiversităţii pot fi mult depăşite de către măsurile inadecvate privind managementul amenajărilor hidrotehnice din perimetrul ariilor naturale protejate.
In cursul acestei săptămâni nivelul lacului Bacău a fost scăzut cu mai mult de un metru, această variaţie conducând la retragerea apei de pe aproximativ 20 de hectare în zonele din coada lacului.
Manevra s-a efectuat în perioada de reproducere pentru ştiucă, existând posibilitatea ca icrele şi puietul eclozat recent să fi rămas pe uscat, fiind astfel compromisă o generaţie întreagă.
Ştiucă depune icrele în perioada cuprinsă între 15 februarie şi 26 martie, dar acest fapt nu a fost a fost luat în calcul.
Executarea manevrei de reducere a nivelului nu a fost impusă de o situaţie de forţă majoră.

Centrul Regional de Ecologie Bacău solicită ca la efectuarea manevrelor de exploatare a acumularilor hidroenergetice să se ţină cont de impactul negativ pe care acestea îl pot avea asupra speciilor şi habitatelor, condiţii prevăzute şi în documentaţia de autorizare.


---

"Hai sa ne umplem de bani privind cum curge apa la vale pe conducta si sa ne doara in c.r de tot." - Deviza Hidroelectrica

Va reamintim ca anul trecut directorul al' mai mare Hidroelectrica Piatra Neamt ne-a refuzat rugamintea de a amplasa panouri de informare privind aria naturala protejata in incintele barajelor, pe motiv ca nu am pus si sigla Hidroelectrica pe panou.
---

dstb
utilizator constant
utilizator constant
Mesaje: 216
Membru din: 02 Apr 2007, 16:48
Localitate: Bacau

Gandul: 80% din dejecţiile României ajung neepurate în na

Mesaj de dstb » 18 Mar 2009, 23:18

Gandul: 80% din dejecţiile României ajung neepurate în natură
de Alina BĂDĂLAN TURCITU | 19 MARTIE 2009

Numai 52% din populaţie este racordată la apă-canal

3,27 miliarde de euro prin POS Mediu, ca să racordăm la canalizare 70% din gospodării. Aproape 80% din toată apa uzată a ţării se întoarce în natură neepurată, a anunţat ieri Nicolae Nemirschi, ministrul Mediului [...]

http://www.gandul.info/societatea/80-di ... 32;4061146

Scrie răspuns