Eco: Centrul Regional de Ecologie Bacau - blogspot

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 03 Mar 2008, 09:32

Concurs pescuit - Cupa Ghetii - Lacul Serbanesti Bacau - 23 feb 2008
---------------------------------------------------------
http://crebc.blogspot.com/2008/02/cupa- ... 3-feb.html
http://tech.ph.groups.yahoo.com/group/E ... rowse/7a08

Lacul galbeni (40 Ha) - Incendiu pe arie naturala protejata - 29 feb 2008
-------------------------------------------------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=NBzT87s4CKk

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 13 Mar 2008, 13:38

C.R.E. Bacau a solicitat sprijinul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bacau, cu care a încheiat pe 10 martie 2008 un protocol de parteneriat, primele actiuni comune fiind aprobate deja de catre conducerea jandarmilor, in vederea asigurarii pazei zonei protejate, obligatie ce revine custodelui prin semnarea acordurilor cu Ministerul Mediului,

Centrul Regional de Ecologie vrea custodia Lacului Lilieci
13 Martie 2008 || de Ionut Avram
http://www.desteptarea.ro/articol_12764.shtml

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 14 Mar 2008, 07:46

salut.
e plin de panza pe orbeni !!!! pe albie ,in plopi ,in rogoaza .nici dracu nu are autorizatie de pescuit .majoritatea sunt monofilament.sambata am taiat 2 .ieri am taiat una .iesiti ba la belit braconieri ca ne incaleca astia .azi dimineata jandarmii au avut actiune ,sa vedem ce fac .
daca nu iesiti la actiuni ,o sa aveti in custodie niste ape strecurate .
walleye

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Gabi Gritcu: Raport actiune duminica, 16.03.2008

Mesaj de dstb » 17 Mar 2008, 10:44

Gabi Gritcu: Raport actiune duminica, 16.03.2008:

Duminica am facut o patrulare pe Serbanesti

http://maps.google.com/maps?f=q&hl=en&g ... iwloc=addr

si l-am lasat pe un nea omu' fara ambarcatiune si o plasa noua
de aproape 200 m. Ceea ce ne-a placut. :D
Am mai convins pe vreo 2 sa se lase de dat la stiuca
si am scufundat niste crengi in apa sa protejam putin
pestii de plase si de sutele de pescari culegatori de
ultimul chitic.

In saptamana care a trecut am scos barca la 3
patrulari, ceea ce e foarte bine. Ar trebui sa ne
pastram ritmul: 4-5 actiuni de monitorizare, 2-3
actiuni de patrulare /saptamana + ecologizari si
amenajari.

gabriel gritcu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de gabriel gritcu » 19 Mar 2008, 10:44

adrian frunza scrie:salut.
e plin de panza pe orbeni !!!! pe albie ,in plopi ,in rogoaza .nici dracu nu are autorizatie de pescuit .majoritatea sunt monofilament.sambata am taiat 2 .ieri am taiat una .iesiti ba la belit braconieri ca ne incaleca astia .azi dimineata jandarmii au avut actiune ,sa vedem ce fac .
daca nu iesiti la actiuni ,o sa aveti in custodie niste ape strecurate .
Stimat domn Profesor Adrian Frunza

DIn cate stiti, la CRE suntem o mana de oameni care tragem de masinile noastre si de timpul nostru liber cat de tare putem ca sa facem cate 2-3-4 iesiri pe saptamana pe racaciuni si serbanesti. daca se aproba custodia pt lilieci va fi si mai greu. si daca se reumple si la galbeni chiar ca ne mutam pe balta ... incercam sa ne ocupam cat putem de bine pe cele 3500 de ha pe care ni le-am asumat. asta inseamna in 2006 - 2007 cam 27 de kilometri de plasa, zeci de barci, crasnice, pripoane, braconieri.... ceea ce va asigur ca inseamna tone de peste salvat, de care beneficiaza toti pescarii. nu mai vorbesc de remorci intregi de gunoaie stranse de pe maluri, palntari, puncte de colectare deseuri, marcaje, campanii de informare etc etc etc.

pe restul marilor si oceanelor lumii, inclusiv orbeni, sunt sute de pescari ca si dvs, revoltati, care de cand ii stiu, se plang de braconaj . Dvs sunteti unul din oamenii care au, scos tone de peste de pe orbeni. Sunteti pe lac 5 zile pe saptamana, la fel ca multi alti revoltati. Culmea e ca atunci cand nu umpleti saci de salai sau marlite, faceti doar doua lucruri: 1. va plangeti ca nu mai e peste si ca se braconeaza in draci. 2 va plangeti ca nu aveti un minut timp liber.. Ar mai fi si serviciul dar ala stim cu toti ca e doar o perioada de timp care tre sa treaca intre doua iesiri la pescuit. Va sugerez sa va constituiti intr-o organizatie, sa incepeti sa faceti sesizari si actiuni si sa mai renuntati si la cate o zi de pescuit pt a proteja pestele. Cam toti care pescuiti pe orbeni aveti barci, multi chiar barci cu motor.

Daca vi se pare dificil efortul de organizare, va invit sa veniti luni de la ora 18.00 la intalnirile noastre, sa facem o grupa si pt orbeni, si chiar daca nu suntem custozi acolo sa scoatem macar monofilamentul. Chiar sunt curios cati din sutele de pescari de orbeni ar renunta la pescuit cate o zi pe saptamana pentru treaba asta ...

Oricum, domnule Profesor, sunt convins ca exemplul dvs personal ii va convinge pe multi. Va astept luni la 18.00 in camin la Liceul 5, vizavi de scoala 18. (pe vasile alecsandri). daca nu nimeriti sunati. 0741183198 sau dati un mail: adc_bacau@yahoo.com

O zi buna si FIR INTINS !

gabriel gritcu
coordonator CRE Bacau

dstb
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de dstb » 19 Mar 2008, 11:19

Totusi, sa nu uitam ca la dezbaterea publica de la Prefectura, privind
regulamentele si planurile de management pentru arii protejate, el a fost cam singurul care a vorbit tare si a spus oamenilor in fatza ce avea de spus.

http://tech.ph.groups.yahoo.com/group/E ... rowse/bff8
gabriel gritcu scrie:Culmea e ca atunci cand nu umpleti saci de salai sau marlite,
Chiar marlite nu cred ca retzine. Asa ca de saci nici nu mai poate fi vorba.

gabriel gritcu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de gabriel gritcu » 19 Mar 2008, 11:30

dstb scrie:Totusi, sa nu uitam ca la dezbaterea publica de la Prefectura, privind
regulamentele si planurile de management pentru arii protejate, el a fost cam singurul care a vorbit tare si a spus oamenilor in fatza ce avea de spus.

http://tech.ph.groups.yahoo.com/group/E ... rowse/bff8
gabriel gritcu scrie:Culmea e ca atunci cand nu umpleti saci de salai sau marlite,
Chiar marlite nu cred ca retzine. Asa ca de saci nici nu mai poate fi vorba.
pai tocmai de asta am si inaintat invitatia. pt ca stiu ca dl Profesor are opinii foarte ferme in ceea ce priveste braconajul. Si sunt convins ca vrea sa faca pasul de la teorie la practica.
Iar partea cu sacii e o gluma. Cine a vazut pescari pe orbeni cu saci de peste ??! :twisted:

PS. merci pt info cu revista. Sper ca ne vedem sambata si/sau duminica la ecologizare si/sau concurs. si luni la intalnire sigur. vb.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 19 Mar 2008, 12:22

salut .
pe forum nu sunt profesor ,sunt pescar .renuntati la titulatura asta pretioasa si ironica ,nu foloseste la nimic .
nu agreez sedintele,sunt un minunat prilej de socializare si atat .
referitor la activitatea mea profesionala si de pescar ar fi recomandat sa va abtineti de la comentarii ,daca continuati aministratorul si moderatorii vor sterge postarile voastre pentru ca unele observatii ma deranjeaza .nu am nevoie de "publicitate ".
in momentul in care observatiile reciproce vor fi abordate frontal in discutie directa si nu pe un topic , probabil relatiile vor deveni normale si constructive .
daca ati inteles mesajul meu e un semn de inteligenta .multumesc .
walleye

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 19 Mar 2008, 14:17

@gabriel gritcu & adrian frunza
Vad ca va cunoasteti. Noi nu va cunoastem. Asa ca v-as ruga sa va rezolvati problema intre voi, nu aveti nevoie de acest forum pentru asta.

Felicitari CRE Bacau si tuturor celor implicati!

gabriel gritcu
utilizator nou
utilizator nou

Mesaj de gabriel gritcu » 20 Mar 2008, 15:39

multumim pentru felicitari.

tensiunea a plecat din pacate de la raportul numeric frustrant intre cei implicati, prea putini si obositi, si cei neimplicati, foarte multi si plini de energie.
Mesajele nu au fost trimise cu scopul de a ofensa pe cineva, ci doar de a genera o perceptie asupra realitatii din perspectiva noastra.

Pescuitul adevarat se practica pe apele naturale unde surprizele pot aparea oricand. DIn pacate cam toate surprizele au disparut. Noi am ales sa readucem frumusetea pescuitului prin a proteja apele, lucru de care beneficiaza toti pescarii.

DIn pacate cei care apreciaza cu adevarat efortul asta sunt oriunde, numai in Bacau nu. Aici multi spera sa ne rupem cumva gatul, ca sa se vada ca au avut dreptate acum cativa ani cand au zis ca nu se poate schimba nimic. Desi realitatea a dovedit ca si un grup de pescari care s-au organizat (adica noi) a putut schimba multe, pentru multi orgoliul generat de dorinta lor de a avea dreptate cu orice pret e mai importanta decat nevoia ca lucrurile sa se schimbe in bine. iar zambetul ironic aduce mai multe satisfactii decat "munca patriotica".

mesajele anterioare au fost generate de postarea domnului Frunza, pe care il cunosc si il apreciez, dar nu dumnealui era subiectul desi recunosc ca asta reiese din postare. Partea cu "iesiti ba la belit braconieri ca daca nu o sa aveti in custodie niste ape stracurate" a fost un mobil.

Postarea era dedicata tipului de pescar spectator, care sta si se uita la braconieri, la plase in apa, la lebede cu aripi rupte, la mizerie etc etc, si tot ce face e sa sune la alti pescari (adica noi) sa le zica sa faca ceva. desi poate e si asta un inceput de implicare ...

In fine. Ar fi echitabil sa iesim mai multi la belit braconieri, ca toti avem aceleasi probleme si toti pescuim pe aceleasi ape.

g

PS Sorry pentru tensiunea generata, care a necesitat interventia arbitrului.

Scrie răspuns