ebay

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
laeniko
utilizator constant
utilizator constant

ebay

Mesaj de laeniko » 14 Sep 2007, 16:39

buna as vrea sa stiu cum pot cumpara de pe situl "ebay" cine stie demersurile rog a posta conditile deoarece cred ca ar fi si alte persoane interesate, rog cei care au cumparat si stiu cum se face sa scrie in acest topic.

multumesc

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 14 Sep 2007, 16:52

Cel mai bine-i sa intri pe E-Bay si sa citesti procedura.

In principiu tre' sa-tzi faci un cont (completezi un formular cu date personale), eventual itzi faci un cont si pe PayPal (deasemenea completezi un formular similar, inclusiv datele cartzii de credit), iar odata ce ai contul E-Bay creat potzi incepe sa licitezi si/sau sa cumperi.
Te orientezi si tu dupa ratingul vanzatorului daca e de incredere sau nu, citesti review-urile cumparatorilor vis a vis de vanzatori, etc.

Ai grija la metoda de plata: carte de credit direct, Pay Pal, money order, CEC-uri.

Your choice!

Dar, inca o data, inainte de a astepta pareri mai mult sau mai putzin avizate, citeste informatziile direct de la sursele oficiale!

Tavi
veteran
veteran

Mesaj de Tavi » 14 Sep 2007, 16:59

Si dupa ce ai citit ce ti-a recomandat Onesti si te-ai hotarat sa cumperi ceva, intreaba-l pe vanzator daca livreaza in Romania.

andrei-ovidiu
veteran
veteran

Mesaj de andrei-ovidiu » 14 Sep 2007, 17:10

Tavi scrie:Si dupa ce ai citit ce ti-a recomandat Onesti si te-ai hotarat sa cumperi ceva, intreaba-l pe vanzator daca livreaza in Romania.
cel mai important :!: :!: , de regula nu livreaza in Romania...da' nu se stie, o mai fi ramas vreunu neintzepat inca de hackeri :D :D

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 14 Sep 2007, 17:29

andrei-ovidiu scrie:
cel mai important :!: :!: , de regula nu livreaza in Romania...da' nu se stie, o mai fi ramas vreunu neintzepat inca de hackeri :D :D
Nu stiu daca-i "cel mai important". Hackeri sunt peste tot:si-n China, India, Rusia, State sau Montreal :) . Dac-ar fi asta un criteriu al magazinelor E-Bay sa vanda doar unde nu-s hackeri ar ramane cu marfa-n stoc. Hacker-ul nu intzeapa vanzatorul! Hacker-ul intzeapa compania de credit!

Tocmai din motive de sigurantza unii accepta doar Visa sau Mastercard sau via Pay-Pal. Exista optziunea unor extra-asigurari.

Cred ca inaintea clarificarii procedurilor E-bay, trebuiesc lamurite semnificatziile cartzilor de credit si a Pay-Pal-ului!

daspinningmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daspinningmaster » 14 Sep 2007, 21:43

@onesti merci de informatii; ultima data cand verificasem eu nu puteam aplica pentru un cont pay-pal din romania, acum 2 sau 3 ani nu mai stiu exact.
In acea perioada am cumparat si eu o serie de naluci de colectie de pe ebay si cel mai des am trimis bani in plic. Recunosc ca imi asumam un risc enorm, dar am avut noroc si nu am fost intepat niciodata. De cateva ori l-am rugat pe fratele meu(americanizat) sa ma ajute cu plata trimitand cumparatorului cec-uri sau money order.
Cum metodele de plata pentru mine la ora rescpectiva, desi posibile, erau destul de dificile sau riscante nu am mai cochetat cu ebay-ul decat accidental.
Acum ca tocmai mi-am deschis contul pay pal sper sa incepem o colaborare fructuoasa. :D

thanks onesti, you're the men!
Fire zmucite!

onesti
veteran
veteran

Mesaj de onesti » 14 Sep 2007, 21:58

daspinningmaster scrie:
thanks onesti, you're the men!
Cand itzi spuneam de dictzionarul de argou, ma injurai...
Vezi, daca-l luai si-tzi faceai lectzia acum scriai:
"thanks onesti, you're the man!" :wink:

Spor la cumparaturi!

daspinningmaster
utilizator constant
utilizator constant

Mesaj de daspinningmaster » 14 Sep 2007, 22:03

Akuma iarta si tu; la ora asta si dupa doua pahare de vin, nu mai stie omul de singular si plural.

si nu te-am injurat niciodata; ce s-a intamplat acolo a fost o contra idioata din partea mea...

Multzam fain, spor si tie!
Fire zmucite!

Scrie răspuns