DRAG MAX la mulinete
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
DRAG MAX la mulinete
Cu ani in urma termenul de Drag max nici nu se cunostea de pescari si nici nu era pomenit de prodicatorii de mulinete in cataloagele lor. Drag max reprezinta puterea pe care o exercita o mulineta cand este supusa sa tracteze o greutate( naluca,peste,etc si este calculata in functie de marimea si calitatea angrenajului mulinetei. Mulinetele de clasa superioara au specificata aceasta marime pentru ca pescarul sa stie cat poate duce mulineta lui fara ca sa ii afecteze angrenajele( ruperea dintilor de pa pinionul de tractiune.). Va invit sa comentati acest subiect deoarece pentru unii useri este o noutate acest subiect.
Numai bine
Numai bine
Am dreptul sa am alta parere decat dvstra!
Re: DRAG MAX la mulinete
Uite aici dovada despre drag max
http://www.daiwa.com/reel/detail.aspx?id=652
http://www.daiwa.com/reel/detail.aspx?id=652
dual force drag
http://www.totalfishing.ro/mulineta-oku ... -4337.html
http://www.totalfishing.ro/mulineta-oku ... -4337.html
- johnnybravo
- Moderator
discutia o vrei in directia, care-i mulineta cu cea mai puternica frana raportata la marime? discutam de mulinete spinning sau casting?
din cate am inteles shimano este peste daiwa la capitolul frana cel putin la modelele de top.
din cate am inteles shimano este peste daiwa la capitolul frana cel putin la modelele de top.
Pentru cei mai multi pescari subiectul este aproape necunoscut si trecut cu vederea.Pentru acest motiv am deschis acest topik.Cei care au mai multe informatii la acest subiect ii rog sa scrie ce stiu ei.ce au citit in reviste sau pe alte forumuri.
Orice informatie este valoroasa.
Orice informatie este valoroasa.
Citeam un site cu apa sarata unde forumistii isi puneau intrebari despre MaxDragul mulinetelor ce sint pe piata.
Asa ca unul I-a invitat sa-si seteze mulinetele cam cum pescuiesc ei de obicei si sa traga cu Boga de fir, sa vada cifrele.
Au fost surprinsi sa vada ca nimeni nu stringe mai mult de 4 livre ( sub 2 Kg) decit in situatii exceptionale cind dadeau intr-un ton mai jucaus .
Mult mai important e sa functioneze ireprosabil, fara variatii, pe durata curselor de 50 ; 100 sau 150 metri...io stiu cit pot sa traga pestii aia...
Propun sa tragem si noi cu cintar din ala atirnator, sa vedem ce inseamna cifrele astea.
Asa ca unul I-a invitat sa-si seteze mulinetele cam cum pescuiesc ei de obicei si sa traga cu Boga de fir, sa vada cifrele.
Au fost surprinsi sa vada ca nimeni nu stringe mai mult de 4 livre ( sub 2 Kg) decit in situatii exceptionale cind dadeau intr-un ton mai jucaus .
Mult mai important e sa functioneze ireprosabil, fara variatii, pe durata curselor de 50 ; 100 sau 150 metri...io stiu cit pot sa traga pestii aia...
Propun sa tragem si noi cu cintar din ala atirnator, sa vedem ce inseamna cifrele astea.
Unde-s multi putoarea creste.....Pestisorii se rareste.
- kingofbeasts
- veteran
eu am facut mai demult cateva teste dintr-astea si pentru 8kg forta indicata de cantar mi-am cam fortat si muschii de la radacina parului (asta fara sa mai spun ca era cat pe-aci sa zbor din barca )Jedi scrie:Propun sa tragem si noi cu cintar din ala atirnator, sa vedem ce inseamna cifrele astea.

treaba cu max drag-ul e simpla: tre sa ai fir , bat si forfac care sa reziste la forta aia pe care o poate exercita mulineta , punct. Altfel, nu te incalzeste cu nimic un max drag de 16 lbs cand tu pescui la biban sau la salau cu fir de 4 lbs

eu mai degraba v-as invita sa faceti teste cu cantarul sa vedeti cam cum trebuie sa arate un fir ca sa tina 7kg forta de exemplu

- semlecangheorghe
- veteran
Unii au fost surprinsi de cite un somn mai jucaus..care o plecat pe drag dat de 24lb..La polul opus am pescuit cu Ryobi arctica cu frina data pina in 2.5kg,si am fost surprins sa vad ce bine duce frina,chiar si in pesti mari..ma asteptam sa tin mai mult degetul pe tambur.
Si-Gi Lures wobblers&more..
.
.
http://www.youtube.com/watch?v=Y8gJglkDlWY
Daca acest link deranjeaza moderatorii il pot sterge imediat.
Daca acest link deranjeaza moderatorii il pot sterge imediat.
Se vorbeste de drag max numai pe forumurile de apa sarata pentru ca la pestii oceanici chiar ai nevoie de material deosebit de rezistent. Pestii de apa dulce fiind mult mai anemici mulinetele si betele din filmul de mai sus sunt inutile.