Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.
Moderatori: Adelin, johnnybravo, dr.pike, tudor, Moderatori
-
Mugurstefan
- veteran

SoSoo scrie:bogdank scrie:Si-a revenit si la noi Comtimul si a bagat dejectiile pe canale direct in Timis, sa vezi peshte mort, in special stiuca (tocmai incepuse sa se refaca populatia de stiuca). Spre deliciul riveranilor

bogdank e nasoala treaba cu Comtimu mai ales acum cand apa e mica pe Timis si nu se dilueaza rahaturile ce se varsa in ea

.Apropo au aparut si jepcarii pe Timis am vazut mai multi la Sag podul de fier,i-am intrebat la ce dau si au raspuns razand ca la "hata"... unul avea in cos peste 20 de mrene sub dimenisune, braconate chiar in acea zi...

Ce sa mai dilueze... .au scapat carasii aia mai rezistenti pe care i-ai vazut si tu ca o maree neagra in gura canalelor.
Am vrut sa fac o poza cu o stiuca moarta pe malul apei de peste 4Kg dar n-am avut camera foto la mine. + crapi pe la kilogram... ca te si miri cat de repede se regenereaza natura in asemenea conditii ostile.
O adusese un sateam ca s-o arate la oameni ce prapad s-a facut. Mi-a spus ca era cea mai mare din alte 4 esuate pe mal si alea trecute de 2 kg.
Si cand te gandesti ca o stiuca luata pe Timis de 2 kg e de multe ori eveniment de mare mandrie pe acel an la acea specie pt. tine pe Timis ?:(
Am inteles ca acum 4-5 ani au comiso din nou si abia in ultima vreme incepuse sa se prinda pe canale.
Jepcarii aia la podul Sag sunt acolo in fiecare sezon rece . Ma mir ca tiau raspuns ca de obicei n-au timp de vorba.
Se spune ca SISTEMUL e bun dar Poporul e rau. Ganditi altfel: poporul e asa cum e ganditi un sistem pentru el !
Mugur Dixit !
-
SoSoo
- junior

Pe Mures in jud Arad am vazut multi jepcari cu ani in urma, dar chiar ma gandeam cat dureaza sa apara si la noi ??? astfel de specimene.
Oricum eu le urez multa BAFTA si SUCCES LA PESTE la toti care dau la grebla,japca,hata si sunt sigur ca mai sunt si printre noi... camuflati...
-
Zamfi
- veteran

Salut!Eu care pescuiesc de multe ori aval de varsarea Tarnavei in Mures va da-ti seama ce bucuros sunt!Si nu poti sa-i omori ca te leaga astia...Din pacate vreau sa va spun ca ce ati vazut e o gluma nevinovata fata de ce se intampla cateodata pe Mures ,aval de localitatea Ocna -Mures!Sa vedeti cum arata somni de 10-20 kg nu mrene si cleni

Iar de scobari ce sa mai zic...La noi anul asta (zona Aiud) s-a rarit rau pestele ,pur si simplu a migrat catre Alba..."Mama nu se supara ,de ce oare ?":shock: Acum am venit de la Mures unde nu am vazut sa sara un scobar si asta in locuri unde era festival...Si avatii s-au rarit bine!Salaii... ce-s aia?!Ce bine ca traiesc in Romania
Cu respect!
-
fisherman
- veteran

zamfi, or fi migrat pestii catre alba, cum zici tu, dar ce pot sa-ti spun e ca pe la alba n-au prea ajuns. un an asa prost pe mures nu am avut niciodata. si nu stiu ce se intampla, ca parca de la an la an e tot mai rau. pot sa spun ca in ultimii ani, cel putin la mine, atat numarul cat si marimea capturilor au scazut in mod constant. parca merge invers proportional cu experienta acumulata. situatia a fost nasoala anul asta atat la pasnic cat si la rapitor.
The WORST day fishing is better than the BEST day working!
-
attilaf
- veteran

Tarnava Mare nu a fost poluata
Pestii din raul Tarnava Mare nu au murit din cauza combinatului chimic de la Copsa Mica. Aceasta e concluzia Garzii de Mediu Sibiu si a Agentiei de Protectie a Mediului.
citat din libertatea de azi.
http://www.libertatea.ro/index.php?sect ... sid=166661
Sa inteleg ca s-au sinucis in masa pestii aia...
-
fisherman
- veteran

da. si-au legat baloane de gat, sa-i tina cu capul la aer.
-
pikeman
- veteran

-
attilaf scrie:Tarnava Mare nu a fost poluata
Pestii din raul Tarnava Mare nu au murit din cauza combinatului chimic de la Copsa Mica. Aceasta e concluzia Garzii de Mediu Sibiu si a Agentiei de Protectie a Mediului.
citat din libertatea de azi.
http://www.libertatea.ro/index.php?sect ... sid=166661
Sa inteleg ca s-au sinucis in masa pestii aia...
ce cretinitate, se pare ca cineva a dat banii unde trebuie

-
SoSoo
- junior

"ce cretinitate, se pare ca cineva a dat banii unde trebuie "
Bine puncatat.
-
Zamfi
- veteran

Fisherman inteleg ca esti din zona!Poate or fi trecut de Alba

Asa ca eu propun sa mergem catre Arad ca vad ca pe acolo se mai prinde cate ceva...Si apropo si la mine este (deocamdata...)cel mai slab an!Si nu numai la mine

Fisherman zi ceva de Lancrami ca nu am fost inca!
Legat de NEPOLUAREA raului Tarnava ma vad nevoit sa repet:ce bine ca traiesc in Romania

-
fisherman
- veteran

zamfi, sunt din alba iulia. despre lancram, in ultima vreme n-am auzit nimic spectaculos. a fost un amic de-al meu si a dat la artificiale o jumatate de zi si n-a luat nimic. a renuntat si a mers pe ampoi in sus la clean. oricum si ampoiul au inceput sa-l strice cu imputitele lor de balastiere.