Dimensiunea maxima comestibila a stiucii

Lista de discutii libera, pe teme de pescuit la rapitori sau aspecte colaterale.

Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori

Scrie răspuns
ioanignat
junior
junior

Dimensiunea maxima comestibila a stiucii

Mesaj de ioanignat » 15 Dec 2006, 13:44

Am auzit diferite pareri in privintza dimensiunii stiucii. Unii zic ca de la 8 kg. in sus nu poate fi consumata altzii zic 10kg max.
Eu sincer sa fiu nu am gustat nici una mai mare de 5kg. si nici mai mica de 2kg. Iar intrecele 2 dimensiuni nu am gasit mare diferentza la gust.

Adevarat e ca in Stockholm apa e putzin sarata (nu ca in Marea Neagra) iar fundul e in general pietros si nisipos iar zonele miloase sunt f. rare.

Daca suntetzi consumatori de peste si atzi incercat si exemplare mai mari as fi curios sa aud niste pareri.

adi777
veteran
veteran

Mesaj de adi777 » 15 Dec 2006, 14:17

poate fi consumata fara probleme si peste 10 kg.

adrian frunza
veteran
veteran

Mesaj de adrian frunza » 15 Dec 2006, 14:19

salut ioanignat .am mancat stiuca pana in 7 kg .cu cat e mai mare cu atat e mai savuroasa .are o carne batuta ,merge ff bine snitel .de obicei mananc numai salau ,dar in aprilie am luat una de 5,5 kg care a fost super .eu nu fac stiuca umpluta pt ca e pierdere de timp .
stiucile tale ar putea avea alt gust pt ca sunt de apa salmastra si papa peste marin ,deasemenea ar putea acumula toxine din ceea ce mananca .
walleye

MihaiV
Moderator
Moderator

Mesaj de MihaiV » 15 Dec 2006, 21:03

Din pacate stiuca e pe la coada listei mele de preferinte culinare. Consider ca are o carne destul de fada, anosta, total neinteresanta. Dar in bat da excelent! Asa ca ... C&R!

pikeman
veteran
veteran

Mesaj de pikeman » 15 Dec 2006, 21:05

MihaiV scrie:Din pacate stiuca e pe la coada listei mele de preferinte culinare. Consider ca are o carne destul de fada, anosta, total neinteresanta. Dar in bat da excelent! Asa ca ... C&R!
nu toti ne permitem sa avem un pastrav in batz :P cu toate ca am vazut unul la spin sub hidrocentrala luat :shock: evadase de undeva si a venit la vale pana in olt

Scrie răspuns