dezastru pe siret
Moderatori: johnnybravo, dr.pike, tudor, Adelin, Moderatori
dezastru pe siret
dupa cum ne-a obisnuit in ultimii ani HIDROELECTRICA ,in timpul prohibitiei au inceput lucrari la digul din fata turbinelor de calimanesti ,modificind tot timpul nivelul apei ,iar acum lasind pe zero .tot ceea ce s-a depus in aceasta perioada a ramas pe uscat.oare nu exista o ordonanta care specifica ca trebuie mentinuta o anumita cota de apa in perioda prohibitiei?ca de obicei cei de la mediu dorm.
-
- veteran
Re: dezastru pe siret
Pai faceti si voi o sesizare cu numar de inregistrare la Garda de Mediu !
Imi pare rau , domnule Grama , aceeasi situatie a fost anul trecut la barajul de la Ciuslea , cel putin cursul Siretului pana in lacul de la Ciuslea -Movileni e mai scurt dar la noi a fost afectata o portiune mult mai lunga de curs , exact in timpul prohibitiei s-a intamplat si la noi , toata ponta a ramas pe uscat si aproape tot pestele a fugit in Dunare , m-am nimerit la baraj cand era oprit barajul si am asistat la o discutie intre niste muncitori si ceva sefi de la Hidro , care cereau sefilor sa mai lase barajul pe zero cateva ore sa poata sa dea si ei la peste . Situatia asta e intalnita in toata tara , ba chiar mai grav , au fost golite lacurile , nu vreau sa ma gandesc cum ar arata un lac golit .
-
- veteran
acuma nici sa se inmulteasca pesti astia asa,de capu lor nui bine
ce atat peste ?

vrei sa iti arat eu?catalin66 scrie:............... Situatia asta e intalnita in toata tara , ba chiar mai grav , au fost golite lacurile , nu vreau sa ma gandesc cum ar arata un lac golit .
cateva lacuri de pe Olt + Vidra golita.
Lacurile astea de acumulare cu regim hidrotehnic, sunt lacuri cu doua fete pentru pescar, odata sunt bune ca tin peste si ai unde pescui, se dezvolta o fauna si un biotop frumos, dar exista si fata urata cand se intampla lucruri ca cele de mai sus sau cand migratia pestilor este compromisa si dispar anumite specii din areale naturale.
Omul care crede că dragostea poate fi cumpărată cu bani n-a avut niciodată câine în casă.
-
- senior
Daca Romania ar fi o tara normala si cu adevarat in UE, ar trebui ca cei ce golesc lacurile de baraj sa aiba obligatoriu aprobarea in scris a ANPA care sa le indice cand si cat sa goleasca. De asemeni, ANPA sa trimita un inspector sa asiste la eveniment.adiwolf scrie:vrei sa iti arat eu?catalin66 scrie:............... Situatia asta e intalnita in toata tara , ba chiar mai grav , au fost golite lacurile , nu vreau sa ma gandesc cum ar arata un lac golit .
cateva lacuri de pe Olt + Vidra golita.
Lacurile astea de acumulare cu regim hidrotehnic, sunt lacuri cu doua fete pentru pescar, odata sunt bune ca tin peste si ai unde pescui, se dezvolta o fauna si un biotop frumos, dar exista si fata urata cand se intampla lucruri ca cele de mai sus sau cand migratia pestilor este compromisa si dispar anumite specii din areale naturale.
-
- veteran
Nu avem ce face.Ne luptam cu morile de vant.Acele baraje au fost construite pt a da tarii cat mai multa "lumina" si nu peste.Am vazut ani la rand cand in lunile mai-iunie se uscau pe mal icrele de platica si scobar pe lacul Izvorul Muntelui pt ca incepeau sa uzineze cei de la Stejarul si nu i s-a intamplat nimanui nimic chiar daca multi pescari au sesizat autoritatile.
Este stiut faptul ca de pe vremea impuscatului cei de la hidroelectrica sunt primii braconieri ai tarii folosind toate procedeele.
Este stiut faptul ca de pe vremea impuscatului cei de la hidroelectrica sunt primii braconieri ai tarii folosind toate procedeele.
"Cand vulturii sunt tacuti,papagalii incep sa trancaneasca"
-
- veteran
lacul beresti sascut e rupt in doua cu braconajul electric. din surse am aflat ca exista 20 aparate. nu vezi un peste sarind, apa e pustie. crapul, somnul, salaul sunt speciile vizate. e sinistru sa vezi cum un lac de peste 2000 ha e pustiit .
se braconeaza noaptea, cine vine noaptea in control ?
se braconeaza noaptea, cine vine noaptea in control ?
walleye
Pai baietii de la CRE Bacau ce zic , sau au abandonat si ei lupta ?
la fel s-o intamplat si cu muresu in zona barajului din tg mures in luna mai..de la o ora la alta se modifica nivelu apei ca sa lucreze astia de la ape la dig cu buldozere etc..niste nenorociti..am prins cu mana la peste-stiuca mica,scobari la peste 1 kg,evident i-am eliberat pe toti DA CHIAR NU SE POATE ASA CEVA..ASTIA IS BRACONIERI PE FATA DOMNE,DEZGUSTATOR

i'm not special !! i'm just LIMITED EDITION